BCM Danzio Timişoara zdrobeşte Oradea cu pivoţii: 50 puncte

BCM Danzio a pus lucrurile la punct miercuri seară de o manieră categorică, realizând al treilea scor ca diferenţă de puncte al întregii stagiuni în Divizia A, 84:44 (16:11, 27:14, 21:8, 20:11) la învinsa pe linie Universitatea CSM Oradea, şi revanşându-se după două eşecuri la rând, la Alba Iulia şi cu SCM Craiova, graţie mai ales evoluţiilor pivoţilor (dintre care a plusat coşgetera Moroşan – foto) şi în condiţiile în care a rulat întreg lotul deplasat pe Criş, cu cinciul de start 5. Pesovic, 9. Benţe, 13. Osterman, 21. Stoiedin, 43. Vukoje.

„Am reuşit un meci bunicel, cu un adversar slăbuţ, pe fondul jocului bun al pivoţilor, care au marcat împreună 50 de puncte, dominând duelurile sub panou. Din păcate, a fost un meci total stricat de arbitri, care au dictat 47 de greşeli personale în condiţiile în care una dintre echipe s-a impus la 40 de puncte diferenţă. Tind să cred că nu cunosc, şi nu că sunt rău intenţionaţi”, a spus Dan Ionescu, director tehnic al prim-divizionarei, aflată la al doilea succes clar în actualul campionat, după un 69:50 în runda inaugurală, cu Olimpia Bucureşti, la Sibiu.

O altă Olimpia, mai exact cea din Braşov, va vizita sala „Constantin Jude”, sâmbătă cu începere de la ora 15,30, în runda a cincea, stafful tehnic timişorean aşteptând acum „revenirea extremelor”, după cum a precizat Ionescu.

Şi pe Criş procentajul aruncărilor de trei puncte a avut de suferit, şi nu doar pentru că a fost frig în sală: „La şut, din 21 de aruncări, o singură dată am reuşit 3 puncte. Una peste alta, rezultatul contează în asemenea partide, şi este o victorie absolut meritată. S-a jucat bine în ansamblu şi au evoluat toate fetele”, a mai spus Dan Ionescu.

Fatou Kine-Kane, aflată la al doilea său joc şi revenind după o accidentare, face paşi înceţi dar siguri spre potenţialu-i recunoscut, în vreme ce Corina Elena Moroşan şi Adina Stoiedin au manifestat o creştere în evoluţii faţă de meciurile trecute. De fapt, pivoţii au făcut diferenţa, coşgeterei Moroşan, cu 22 puncte şi procentaje remarcabile ale reuşitelor din aruncări libere respectiv de două puncte, alăturându-i-se pe lista marcatoarelor dintre pivoţi şi Stoiedin, cu 13 puncte, Osterman, cu 12, şi senegaleza Kine-Kane, cu trei. Totalul lor, 50 de puncte…

Totodată, zece dintre componente au evoluat de la cel puţin aproape 15 minute în sus, cu excepţia Cristinei Zidaru, pe parchet 7:27 minute, neajunsul acestui succes fiind influenţat de maniera de arbitraj, cu 25 greşeli personale în contul timişorencelor, dintre care 5 pentru Miruna Benţe şi câte 4 în dreptul altor trei baschetbaliste.

Ca evoluţie a scorului, nu s-a pus niciodată problema învingătoarei, elevele pregătite de Ljubomir Kolarevic distanţându-se la 18 puncte după primele două sferturi, 25:43, şi amplificând cel mai mult avantajul la 42 de puncte avans în ultimul sfert, 78:36 în urma aruncării libere executate de Kine-Kane.

Au punctat pentru BCM Danzio: Moroşan (22 puncte, 6 recuperări, 0 asistenţe), Stoiedin (13 / 7 / 1), drept cea mai prolifică la recuperări, dintre care 4 defensive, Osterman (12 / 6 / 1), Vukoje (8 / 2 / 2), Pesovic (6 / 5 / 1), Stoenescu (6 / 4 / 5), Haas (4 / 2 / 5), Benţe (4 / 1 / 1), Alecu (4 / 0 / 1), Kine-Kane (3 / 6 / 0), Zidaru (2 / 3 / 0).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: