Fodor, Thompson şi Blanaru, double-double pentru BCM Danzio U23 la debutul bun în turneul secund

Marta Fodor a fost duminică seară principala marcatoare a „satelitului” BCM Danzio Timişoara U23, cu ocazia primului joc al elevelor lui Dan Ionescu şi Veronica Gavrilă în cel de-al doilea turneu al Campionatului Naţional al categoriei, început astăzi în sala „Constantin Jude”. După ce se impuneau în toate meciurile primului turneu patrulater, disputat recent la Bucureşti, timişorencele au continuat în aceeaşi notă şi pe Bega, trecînd de Olimpia într-un duel în care Fodor, Thompson şi Blanaru s-au impus cu double-double, în cazul coşgeterei achiziţionate de sub Feleac fiind vorba, mîine după-amiază, de o confruntare cu fostele sale colege, de la „U”.

Aşadar luni sunt programate alte două partide, SCM U Craiova şi Olimpia jucînd de la ora 13 iar primele două clasate, BCM Danzio şi Universitatea Cluj-Napoca, de la ora 15:15, urmînd ca marţi timişorencele să mai joace şi cu tinerele din Bănie.

BCM Danzio și-a continuat seria victoriilor la U 23, după ce a trecut cu 52:49 de Olimpia Bucureşti, în prima partidă de pe propriul teren. „Panterele mici” au început meciul în forţă și conduceau cu 9:0 după două minute şi jumătate, iar scorul primei pauze le-a fost favorabil, 17:11.

După şapte minute din sfertul secund, avansul a ajuns la maximul de 19 puncte, 32:13, iar la pauza mare s-a intrat cu 32:19. Bucureștencele au redus diferenţa în sfertul trei, 43:38, reuşind să preia conducerea cu trei minute înainte de final, cu 49:48. Bianca Blanaru și Marta Fodor au pus ultimele puncte pe tabelă, într-un final marcat de multe ratări.

Marta Fodor a fost coşghetera partidei, cu 17 puncte, reuşind şi 11 recuperări. De la formaţia timişoreană au mai reuşit double-double Antoinette Thompson, cu 14 puncte şi 11 recuperări, şi Bianca Blanaru, cu 13 puncte şi 10 recuperări.

Christina Zidaru a fost cea mai bună recuperatoare, trecându-şi în cont 15 recuperări, 8 puncte şi 3 pase decisive. Au mai jucat Alexandra Bălăceanu, Alexandra Sasebeș şi Teodora Neagu.

De la Olimpia s-au remarcat Alexandra Dumitrache, cu 15 puncte, Gabriela Munteanu cu 13 puncte și 11 recuperări, și Kilin Tunde, cu 11 puncte, dintre care 9 în ultimul sfert.

***

În celălalt meci al zilei, Universitatea Cluj-Napoca a învins pe SCM U Craiova, scor 64:41 (16:13, 25:4, 15:14, 8:10).

***

În clasament, BCM Danzio U23 conduce cu 8 puncte, maxim, U Cluj fiind pe doi, cu 7 puncte, în vreme ce Olimpia are 5 puncte iar Craiova 4.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: