BCM Tymes caută cu Nova Vita a treia victorie consecutivă în campionat. Adelina Ștefan a părăsit gruparea timișoreană

BCM Tymes Politehnica Timișoara are un nou joc pe propriul teren, cu CS Nova Vita Târgu Mureș, în etapa a 8-a a Ligii Naționale. Formația timișoreană va aborda partida de sâmbătă fără Adelina Ștefan. Extrema de forță a părăsit echipa din cauza unor motive personale.

Adelina Ștefan la ultimul ei meci în alb-violet, cu Rapidul

Adelina Ștefan a plecat de la BCM Tymes în această săptămână, invocând motive personale. Jucătoarea care a venit de la Alexandria s-a accidentat într-un amical susținut de alb-violete pe propriul teren, chiar înainte de începutul oficial al sezonului. Extrema de forță a jucat un total de 33 de minute și 28 de secunde în cinci partide oficiale de campionat și a marcat 6 puncte. După această despărțire, Ljubomir Kolarevic are la dispoziție trei jucătoare experimentate care pot evolua sub panou: Adina Stoiedin, Jefimija Karakasevic și Vladinka Erak. Timișorencele nu se pot baza în continuare pe Ivana Jovovic, care și-a reluat antrenamentele și ar putea reveni pe teren în două săptămâni, la partida de la Brașov.

BCM Tymes Politehnica Timișoara poate obține al treilea succes consecutiv în campionat dacă trece sâmbătă de CS Nova Vita Târgu Mureș. Nova Vita a înregistrat 4 victorii și 3 înfrângeri în actuala ediție de campionat, față de bilanțul de 3 succese și 4 eșecuri al timișorencelor. După poziția din clasament, vizitatoarele sunt favorite. „E un meci greu, foarte greu pentru noi. Sunt în fața noastră în clasament, cu 4-3, noi avem 3-4. Când te uiți la clasament, ei sunt favoriți, dar jucăm acasă și sper să continuăm cu rezultatele bune după Satu Mare și Rapid. O să fie foarte dificil, joacă în stilul american, run and gun tot timpul. Au șase jucătoare americane și vom vedea. Sper să câștigăm”, ne-a declarat Ljubomir Kolarevic.

Cea mai importantă victorie obținută de Nova Vita este cea de pe teren propriu cu CSU Olimpia Brașov, 84-74. La acea partidă a ieșit în evidență Antoinette Thompson, care și-a trecut în cont 32 de puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Americanca a evoluat pentru formația timișoreană în sezonul 2012-2013 și a jucat un rol important pentru obținerea titlului național la categoria sub 23 de ani. Pe lângă Thompson, Henrietta Blejan a mai îmbrăcat echipamentul ambelor echipe care se vor întâlni sâmbătă.

Înainte de partida de la Timișoara, Nova Vita va juca vineri de la ora 18:30 la Arad, cu vicecampioana ICIM. „Când joci cu Arad sau o echipă puternică n-ai nimic de pierdut. Nu știu dacă antrenorul din Târgu Mureș va decide să le odihnească pe americance sau le va folosi 35-40 de minute. E greu să joci două meciuri în 20 de ore, în special pentru fete. Sper că vor fi obosite”, ne-a declarat antrenorul lui Tymes, Ljubomir Kolarevic. Și pivotul timișorencelor, Jefimija Karakasevic, speră că echipa sa va profita de eventuala oboseală a mureșencelor. „Cred că este un plus pentru noi. Sper să fie epuizate și să folosim asta în avantajul nostru și să câștigăm. Este un joc dificil, dar trebuie să dăm tot ce avem mai bun, să ne concentrăm și cred că avem o șansă să câștigăm și o să luăm această victorie”, ne-a declarat Jefimija Karakasevic.

Formația mureșeană are un stil de joc specific american, bazat pe alergare și șut imediat, puțin tacticizat, în timp ce alb-violetele joacă diferit, bazându-se pe aportul sârboaicelor. „Sper că o să câștige stilul sârbesc, pentru că cred că avem o atmosferă bună în joc. Jucăm mai mult colectiv. Cred că suntem bune din punct de vedere individual, dar jucăm mai bine ca o echipă”, ne-a mai spus Jefimija Karakasevic. Aceasta a adăugat că „o să dau ce am mai bun, mai ales la recuperări, cred că pot să folosesc asta mai mult și mai mult. Cred că devin tot mai bună, de la meci la meci. Sunt foarte energică, îmi plac recuperările și capacele. Capacele îmi dau forță și motivație să joc”.

Întâlnirea dintre BCM Tymes și CS Nova Vita se va disputa sâmbătă de la ora 15:30 la sala Constantin Jude din Timișoara. Partida va fi arbitrată de Istvan Bertalan și Alexandru Ivan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Doru Vinași.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: