BCM Tymes caută prima victorie a sezonului acasă. Alb-violetele nu au pierdut cu Rapidul în cele 10 confruntări anterioare

BCM Tymes Politehnica Timișoara are șansa marți să obțină prima victorie oficială pe propriul teren în acest sezon. Alb-violetele primesc vizita Rapidului, care nu s-a impus niciodată în duelurile cu echipa timișoreană. Bucureștencele practică un joc atipic, fără pivot, ceea ce va face meciul din etapa a 7-a mai interesant.


BCM Tymes vine după a doua victorie în campionat, obținută tot în deplasare, la Satu Mare, iar antrenorul timișorencelor vrea să lege trei victorii în următoarele etape. „ Avem nevoie să câștigăm pentru că am obținut o victorie importantă la Satu Mare și acum trebuie să continuăm. De la 1-4  putem să ajungem la 5-4 în următoarele jocuri acasă cu Rapid și Mureș și în deplasare la Craiova. Va fi greu pentru că avem trei meciuri în următoarele 8 zile”, ne-a declarat Ljubomir Kolarevic.

Despre partida din etapa a 7-a cu Rapid, tehnicianul sârb crede că va fi foarte grea, pentru că pe lângă jocul atipic din atac, echipa din capitală are capacitatea să se apere 40 de minute în zonă. „Joacă neobișnuit și va fi greu. Diferit pentru că joacă fără poziția 5 și știu să se apere 40 de minute în zonă, mai ales la București. Aici la noi în sală suntem favoriți pe hârtie dar trebuie să arătăm pe teren că suntem o echipă mai bună. Fetele nu o să ia meciul ușor. Toți știu că suntem mai buni și toți știu că vom câștiga dar va fi greu pentru că joacă diferit, apărare în zonă cu 4 sau 5 jucătoare mici”, a mai spus Kolarevic. Acesta nu ia în calcul varianta să folosească patru oameni mici care să le oprească pe jucătoarele alb-vișiniilor care sunt rapide și au mână bună de afară. „Vreau să jucăm jocul nostru și e probabil să jucăm cu două jucătoare de poziția 5”, a concluzionat Kolarevic.

CS Rapid București are un singur succes în cele șase etape scurse până acum, 66-55 pe terenul codașei SCM CSS Craiova. Bucureștencele vin după meciul cu CSM Târgoviște în care au reușit contraperformanța să nu marcheze un punct în repriza a doua, deși au avut 23 de aruncări, iar scorul final a fost 22-104. Jucătoarea de la BCM Tymes, Christina Zidaru, crede că oaspetele de marți vor veni cu moralul scăzut după acest rezultat. „Cred că o să vină cu moralul mai jos decât erau. Cred că va fi un meci un pic mai ușor decât cel de la Satu Mare având în vedere că Rapidul are o singură victorie până acum. Suntem pregătite să le batem, nici nu ne gândim la altceva”, ne-a declarat extrema timișoreană, care ne-a vorbit și despre jocul bucureștencelor. „Jucătoarele experimentate au renunțat la activitatea de baschetbaliste și au mai rămas cu câteva jucătoare tinere, dar ele jucând de foarte multă vreme împreună se cunosc foarte bine între ele pe teren. Nu au un centru sub panou clasic”, a mai spus Christina Zidaru.

Rezultate anterioare

De la promovarea echipei timișorene în prima ligă, cele două formații s-au întâlnit de opt ori în campionat și de două ori în cupă. BCM Danzio, cum se numea echipa înainte de schimbările din această vară, s-a impus în toate cele zece dueluri anterioare și are toate șansele să adauge a 11-a victorie contra Rapidului. În sezonul 2010-2011, cele două formații s-au întâlnit în grupa valorică A1 a Diviziei A. Meciul de la Timișoara le-a revenit gazdelor cu 75-68, după un joc tensionat, cu destule intrări dure, iar Ancuța Stoenescu, căpitanul de atunci al timișorencelor, a ieșit accidentată. Returul de la București a fost câștigat mult mai lejer, pe 8 martie 2011, cu 67-48. Sezonul următor a adus două victorii mai lejere pentru alb-violete, cu un ecart de 23, respectiv 17 puncte. Înainte de startul campionatului în 2012, cele două echipe s-au întâlnit în optimile Cupei României. Ambele partide s-au jucat în capitală, iar Danzio s-a impus cu 85-43, respectuv 82-51. Bucureștencele au făcut un meci mult mai bun în turul acelui campionat și se aflau la conducere cu un punct înaintea ultimului sfert, pe care timișorencele și l-au trecut în cont la o diferență de zece puncte și s-au impus la final cu 96-87, la capătul unei deplasări în care Pesovic a marcat 35 de puncte. Returul a fost tranșat de gazde mai lejer, cu 89-62. În sezonul trecut, bănățencele au câștigat cu 72-48 în deplasare și acasă s-au impus cu 74-68.

Meciul dintre BCM Tymes Politehnica Timișoara și CS Rapid București se joacă marți de la ora 15 la sala Constantin Jude. Partida va fi arbitrată de Alin Dragoș și Ionuț Moraru, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Hurgoi.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 18

 


Ultimele articole din categoria Baschet: