BCM Tymes depășește suta pe terenul lanternei roșii

BCM Tymes Politehnica Timișoara a reușit să treacă pragul celor o sută de puncte pentru prima dată în acest sezon și a bifat o victorie așteptată pe terenul lanternei roșii. SCM CSS Craiova ajunge la a 33-a înfrângere consecutivă în Liga Națională. Alb-violetele s-au impus lejer, 102-63, într-o partidă în care au câștigat toate sferturile (24-19, 29-14, 26-12 și 23-18) și au reușit un număr dublu de recuperări față de adversare.
BCM Tymes pleca din start ca marea favorită a disputei de la Craiova din etapa a 9-a a Ligii Naționale, iar tehnicianul Ljubomir Kolarevic își dorea o partidă în care să își odihnească cele mai importante jucătoare, ca să pregătească disputa din week-end cu Phoenix Galați. Timișorencele au preluat conducerea primului sfert după ce au marcat primele patru puncte ale partidei. Gazdele au revenit și au egalat la 13, dar au ratat 7 libere în primele zece minute și le-au permis alb-violetelor să conducă la prima pauză cu 24-19. Sfertul secund a început cu un parțial de 9-2 pentru BCM Tymes, care s-a distanțai la 33-21. Ecartul a tot crescut, astfel că bănățencele au intrat cu un avans liniștitor la pauza mare, 53-33. Craiovencele aveau la jumătatea partidei o jucătoare care acumulase deja patru greșeli personale, Olteanu, și două cu 3 faulturi: Ninu și Pop. De cealaltă parte, Karakasevic, Erak și Moraru au acumulat câte două faulturi încă din primul sfert, dar nu au mai strâns alte greșeli în a doua perioadă de joc.

Meciul a continuat în același mod și în sfertul trei. Timișorencele au mai pus 14 puncte la diferența care separa cele două formații și s-au distanțat la 79-45 înaintea ultimelor zece minute ale partidei. Începutul sfertului patru a fost mai echilibrat, dar tot timișorencele l-au câștigat și pe acesta, iar Vladinka Erak a marcat coșul care a dus formația timișoreană peste suta de puncte marcate într-un meci pentru prima dată în acest sezon. S-a terminat 102-63, iar BCM Tymes care bifează a patra victorie consecutivă în Liga Națională.

Biljana Pesovic (BCM Tymes) și Irina Moțățeanu (SCM CSS Craiova) au fost cele mai bune marcatoare ale partidei cu câte 26 de puncte. Pentru BCM Tymes, Jefimija Karakasevic a încheiat cu double-double: 24 de puncte și 14 recuperări. Fundașul timișorencelor, Natasa Krnjetin, a fost aproape de triple-double, cu 10 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive. De la alb-violete au mai înscris: Vladinka Erak (14 puncte, 9 recuperări),Diana Moraru (13 puncte), Alexandra Dumitrache (8 puncte), Adina Stoiedin (5 puncte, 8 recuperări) și Christina Zidaru (2 puncte). A mai jucat Mădălina Geleriu. Singura jucătoare care n-a intrat la tbănățence e Ivana Jovovic care încă nu este aptă de joc.

Timișorencele au dominat la recuperări, reușind un număr dublu de mingi prinse la panou față de adversare: 54 (24 ofensive/30 defensive) la 27 (13/14). Cu 30 de aruncări de 2 puncte marcate, alb-violetele și-au depășit cea mai bună performanță într-o partidă din acest campionat. Precedentul record era de 27 în meciul cu Alba Iulia. Craivoencele au „condus” la numărul de faulturi, 28 față de 18 cu cât au fost sancționate oaspetele.

După victoria așteptată de la Craiova, BCM Tymes trebuie să se concentreze pe meciul următor cu CS Phoenix Galați. Reeditarea duelului din optimile cupei se va juca sâmbătă de la ora 15 la Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: