Învinsă de CSBT Alexandria, BCM Tymes termină sezonul pe 7

Alb-violetele au coborât o poziție față de finalul sezonului regulat pe care l-au terminat pe 6. BCM Tymes a jucat duminică împotriva Alexandriei finala pentru locul 6 după ce ambele formații au fost învinse de Olimpia CSU Brașov care și-a asigurat a 5-a poziție. CSBT Alexandria s-a impus cu 69-43, pe sferturi 17-14, 18-6, 15-16 și 19-7. Timișorencele au început slab primele două sferturi, iar teleormănencele s-au distanțat decisiv în a doua perioadă de joc. În cealaltă partidă a turneului CS Phoenix Galați a câștigat cu 98-77 cu Olimpia CSU Brașov, dar a încheiat pe a 8-a poziție.

IMG_4396BCM Tymes a început ultima partidă a sezonului cu Alexandra Dumitrache, Biljana Pesovic, Ivana Jovovic, Jefimija Karakasevic și Jelena Maksimovic. CSBT Alexandria a răspuns cu Shanita Arnold, Mihaela Mihai, Adrienne Webb, Morgan Stroman și Stefka Miteva. Timișorencele au început slab partida, cu trei pase greșite în primul minut și jumătate, timp în care adversarele au ratat trei aruncări, după care Mihai a deschis scorul printr-un lay-up. Au urmat trei capace încasate de pivoții lui BCM Tymes și teleormănencele s-au distanțat la 7-0 la intrarea în minutul cinci. A urmat time-out-ul cerut de Bogdan Bulj, iar elevele sale au înscris primele două puncte imediat după jumătatea primului sfert, prin Karakasevic. Dumitrache a marcat prima „triță” pentru bănățence și a strâns scorul la 7-5, moment în care Mădălin Piperea a cerut time-out. Arnold a marcat de la distanță, iar Jovovic din interiorul semicercului pentru 10-7. A urmat o nouă „triță” a lui Arnold după care Pesovic  și Stoiedin și-au dus echipa la un punct în urma adversarelor cu jumătate de minut înaintea primei pauze. Arnold a pus pe tabelă  ultimele două puncte ale primului sfert, astfel că scorul la prima pauză a fost 17-14. Timișorencele au început și mai prost sfertul secund, nereușind să găsească drumul spre coș în primele șase minute. În acest timp CSBT Alexandria a reușit un „run” de 15 puncte și s-a distanțat la 32-14. Zidaru a adus primele puncte ale sfertului pentru BCM Tymes, printr-o „triță”, iar Pesovic a dus punctele marcate de timișorence în sfertul doi la cota șase, printr-o altă reușită de la distanță. Stroman a înscris din interiorul semicercului și a stabilit scorul la jumătatea partidei: 35-20.

Timișorencele s-au apropiat în minutul 25 la zece lungimi, 41-31, dar Webb și Stroman au mărit din nou diferența la 50-33, după care Bogdan Bulj a întrerupt jocul printr-un timp de odihnă. Zidaru a înscris de la distanță și a stabilit scorul după trei sferturi: 50-36, după singurul sfert pe care alb-violetele și l-au adjudecat, pentru un punct. Sfertul patru a început pentru Tymes la fel ca primele două sferturi, cu destule atacuri ratate, iar primul punct pentru alb-violete l-a înscris Karakasevic după mai bine de două minute, când a transformat una din cele două libere de care a beneficiat și a dus scorul la 54-37. Teleormănencele au înscris șapte puncte consecutive, Jovovic și-a mai trecut în cont două puncte, astfel că scorul la jumătatea ultimului sfert era 64-41. Ultimele cinci minute ale celor două echipe în acest sezon au fost marcate cu multe ratări, elevele lui Piperea marcând doar cinci puncte, în timp ce Adina Stoiedin a fost singura timișoreancă ce a găsit drumul spre coș. Scorul final a fost 69-43 pentru CSBT Alexandria care obține locul 6 la finalul acestui sezon. Teleormănencele au coborât un loc față de finalul sezonului regulat, fiind depășite de Olimpia CSU Brașov. Cele două formații au încheiat la egalitate în clasamentul turneului pentru locurile 5-8, cu câte două victorii, dar brașovencele au beneficiat de avantajul rezultatelor directe. BCM Tymes a terminat pe locul 7, cu o singură victorie în acest turneu, cea din prima zi cu Phoenix. Cele două formații au încheiat la egalitate, ca și în sezonul regulat, iar timișorencele le-au luat fața la rezultatele directe.

Morgan Stroman a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, la care a adăugat 10 recuperări, 4 pase decisive și 7 intercepții. Au urmat-o Webb, cu 18 puncte și 7 recuperări și Arnold cu 13 puncte. Din tabăra timișoreană, Biljana Pesovic a fost singura care a trecut de cota zece în dreptul punctelor marcate, încheind partida cu 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Adina Stoiedin a urmat-o cu 9 puncte. Jefimija Karakasevic a înscris 8 puncte, la care a adăugat 17 recuperări. Christina Zidaru a reușit cea mai bună partidă a sa în acest sezon înscriind 8 puncte. Ivana Jovovic a încheiat partida cu 4 puncte și 6 recuperări, iar Alexandra Dumitrache a marcat 3 puncte. Au mai jucat Geleriu și Maksimovic, în timp ce Krnjetin a fost în continuare indisponibilă. Dacă Bogdan Bulj a trimis în teren 8 jucătoare, formația din Alexandria a folosit 10 jucătoare la acest meci.

Teleormănencele au înscris 18 din cele 38 de aruncări încercate din interiorul semicercului (47%), 9 din 32 de la distanță (28%) și 6 din 11 libere (55%). BCM Tymes a marcat 12 aruncări de la semidistanță și 40 (30%), 5 din 15 de la distanță (33%) și 4 din 9 libere (44%). CSBT Alexandria a reușit 36 de recuperări (12 ofensive/24 defensive), 16 pase decisive, 9 capace și 15 intercepții, a fost sancționată cu 13 faulturi, a avut 13 mingi pierdute. Timișorencele au încheiat partida cu 34 de recuperări (8/26), 9 assist-uri, 15 faulturi, 25 de mingi pierdute și 3 intercepții.

Ultimul meci din turneul pentru locurile 5-8 s-a jucat între CS Phoenix Galați și Olimpia CSU Brașov și conta doar pentru palmares, clasarea finală a celor două echipe fiind decisă încă din a doua zi a competiției. Olimpia CSU Brașov era sigură de locul 5 pentru că avea avantajul rezultatelor directe împotriva celorlalte două formații, în timp ce Phoenix Galați nu putea să urce mai sus de locul 8 pentru că era dezavantajată de rezultatul direct atât cu CSBT Alexandria, cât și cu BCM Tymes. Gălățencele au obținut o victorie de palmares cu Olimpia CSU Brașov, scor final 98-77, pe sferturi: 25-27, 18-19, 27-16 și 28-15. Chelsey Lee a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, la care a adăugat 10 recuperări și a realizat al 23-lea double-double stagional, în 31 de partide. A secondat-o Amber Jones cu 24 de puncte, 5 recuperări și 7 pase decisve. Carla Bartee a încheiat și ea în double-double cu 19 puncte și 18 recuperări, fiind cea mai bună marcatoare a Olimpiei la această partidă, la egalitate cu Gabriela Irimia care a încheiat cu 19 puncte și 6 recuperări. S-a mai remarcat Sonia Ursu cu 16 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Antrenorul brașovean, Dan Calancea nu a introdus-o deloc pe coșghetera campionatului, Britney Jones, dar le-a dat șansa tuturor celorlalte 9 jucătoare de pe foaie să evolueze. De partea cealaltă, în afară de Gabriela Cursaru au intrat toate fetele de pe foaia de joc.

Situația în celelalte zone ale clasamentului

Tot în aceste zile la București s-a desfășurat turneul pentru locurile 11-14. Conform regulamentului ultimele două clasate în acest an ar trebui să retrogradeze. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla. CSM Satu Mare a obținut trei victorii în capitală și a încheiat sezonul pe locul 11. CS Rapid București, ultima în clasamentul sezonului regulat, a reușit să se impună în două partide și a încheiat sezonul pe locul 12, scăpând de emoțiile retrogradării. UCSM Oradea a câștigat o singură partidă la acest turneu și a încheiat pe 13 iar SCM CSS Craiova a pierdut toate cele trei meciuri și a încheiat pe locul 14. După aceste rezultate, orădencele și craiovencele ar trebui să retrogradeze la finele acestui sezon.

Conform deciziei Biroului Federal, CS Nova Vita și Universitatea Cluj-Napoca își dispută locurile 9-10 în întâlnire directă. Clujencele s-au impus în prima partidă, în deplasare, cu 76-58 și au ocazia să-și adjudece locul 9, urmând să joace următorul meci pe propriul teren pe 30 martie. Lupta pentru medalii începe din 29 martie, când au loc primele meciuri din semifinale. Sala Kati Szabo din Sfântu Gheorghe, unde s-a jucat turneul pentru locurile 5-8, găzduiește de la ora 18:15 prima partidă a disputei din penultimul act dintre ACS Sepsi SIC și CS Universitatea Alba Iulia, o reeditare a finalei Cupei României unde trupa din Covasna a avut câștig de cauză. Cealaltă semifinală este o reeditare a finalei din ultimele două ediții de campionat și de aduce față în față pe CSM Târgoviște și Universitatea Goldiș ICIM Arad. Primul duel este programat astăzi de la ora 20 la Târgoviște.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: