BCM Tymes întâlnește CSM Satu Mare într-un duel pentru play-off. Fosta vicecampioană, în premieră, fără căpitanul Andreea Orosz

BCM Tymes Politehnica Timișoara primește vizita CSM-ului din Satu Mare în etapa a 19-a din Liga Națională. Cele două formații sunt vecine în clasament, cu același număr de puncte, și meciul pare echilibrat la prima vedere, ca un duel pentru play-off. În această iarnă, CSM Satu Mare a rămas fără jucătoarele străine, iar ultima pe lista plecărilor este căpitanul Andreea Orosz, astfel că partida ar putea să nu fie chiar atât de strânsă.

IMG_4564BCM Tymes și CSM Satu Mare ocupă locurile 8 și 9 în clasament, ambele cu 26 de puncte și un bilanț de 8 victorii și 10 înfrângeri. Timișorencele vin după meciul mai puțin reușit de la Alba Iulia, pe care l-au cedat cu 58-94, dar speră să-și refacă moralul cu o victorie importantă pentru play-off. De cealaltă parte, alb-roșiile au pierdut ultima partidă pe teren propriu cu CSM Târgoviște, 66-93. Campioana nu a plecat doar cu cele două puncte de la Satu Mare, ci a luat-o și pe cea mai bună jucătoare a gazdelor, căpitanul Andreea Orosz. Aceasta a fost de departe cea mai bună marcatoare a sătmărencelor, cu o medie de 18,5 puncte pe meci (17,4 eficiență). Meciul de la Timișoara va fi primul pe care CSM-ul îl va disputa fără fostul căpitan, care a evoluat pentru ardelence începând cu sezonul 2010-2011.

Echipa din Satu Mare a rămas și fără straniere în această iarnă, după ce nu și-au primit ultimele două salarii anul trecut. Pivotul sârb, Marija Radovic, a rămas în campionatul intern, la SCM CSS Craiova, unde a reușit două double-double în trei partide jucate. Chiar dacă echipa de pe locul 9 a slăbit în această iarnă, încă sunt în lot Eniko Laza (fostă Tarța), Flavia Ferenczi sau Luminița Manta care dacă prind o zi bună pot pune probleme adversarelor. Antrenoarea Adriana Pricop a revenit și ea în teren și a jucat deja trei partide pentru alb-roșii, având o medie de 10,3 puncte/meci. Situația de la echipă pare să ducă spre primul sezon în care dubla vicecampioană națională (în 2011 și 2012) să nu prindă play-off-ul, de când evoluează în prima ligă, din sezonul 2008-2009.

În condițiile unui lot cu șase straniere și a băncii mai lungi, BCM Tymes pornește cu prima șansă la victorie, chiar dacă are același număr de puncte cu adversara de miercuri. Chiar dacă sunt favorite pe hârtie, fetele pregătite de Bogdan Bulj trebuie să o demonstreze și în teren și să obțină victoria care le-ar asigura într-o proporție mare locul în primele opt. Timișorencele s-au impus la partida tur, cu 74-70, Pesovic a înscris 33 de puncte și Krnjetin 20 pentru alb-violete, în timp ce pentru gazde se remarca Orosz cu 25 de puncte. La acel meci, bănățencele au evoluat doar cu patru străine, pe lângă cele două amintite au mai jucat Erak și Karakasevic. Succesul din tur a deschis seria de 5 victorii consecutive pentru Tymes.

Meciul dintre BCM Tymes Politehnica Timișoara și CSM Satu Mare se joacă miercuri de la ora 17 la sala Constantin Jude și va fi arbitrată de Ciprian Stoica și Marius Epure, supervizați de Marius Vlaicu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: