BCM Tymes învinge CSM Satu Mare cu 28 de puncte diferență. Fosta vicecampioană are șanse din ce în ce mai mici la play-off

BCM Tymes Politehnica Timișoara s-a impus în meciul disputat pe teren propriu cu CSM Satu Mare, echipa ce o urmează în clasament. A fost 84-56 într-o partidă în care gazdele s-au distanțat decisiv în prima jumătate, când și-au adjudecat sferturile unu și doi la diferență, 17-4 și 24-11. Partea a doua a fost mai echilibrată și sferturile trei și patru le-au revenit timișorencelor pentru un punct. Sătmărencele au rămas fără străine în această iarnă și fără principala marcatoare, Andreea Orosz, iar rezultatul de la Timișoara le scoate din cărțile pentru play-off.

IMG_9711Bogdan Bulj a început partida cu Pesovic, Krnjetin, Maksimovic, Jovovic și Stoiedin. Karakasevic a fost menajată, fiind răcită. Oaspetele, rămase în iarnă fără străine și cea mai bună marcatoare, Andreea Orosz, le-au avut în primul cinci pe Szmutku, Ferenczi, Manta, Laza (fostă Tarța) și Pricop, antrenoarea reactivată ca jucătoare. Krnjetin a înscris de la distanță primele puncte ale meciului și Maksimovic a mărit ecartul la 5-0 pentru gazde. Laza a marcat de la linia de fault primele două puncte ale CSM-ului, după două minute. A urmat un „run” de 12 puncte al timișorencelor care s-au distanțat la 17-2, iar în ultimul minut din sfertul unu, Laza a înscris alte două libere și a stabilit scorul la prima pauză, 17-4. Oaspetele au pierdut două atacuri la începutul sfertului secund, Pesovic pe contră a marcat pentru 19-4, iar Laza a dus alb-roșiile la cota șase, 19-6. A urmat un nou „run”, de zece puncte, pentru alb-violete care s-au distanțat la 29-6 după „trițele” lui Pesovic și Dumitrache. Antrenoarea-jucătoare, Pricop, a marcat două libere după jumătatea sfertului și a devenit a doua jucătoare de la Satu Mare care și-a trecut numele pe lista marcatoarelor. Cinci puncte consecutive ale lui Jovovic au dus avansul gazdelor la 30 de puncte, 40-10. Manta a înscris ultimele două puncte ale sfertului secund, iar scorul la pauza mare a fost 41-15.

Jocul s-a schimbat în repriza secundă. Sătmărencele au profitat de apărarea mai puțin eficientă a timișorencelor, au reușit să spargă pe centru și au ținut aproape. Sferturile trei și patru le-au revenit alb-violetelor pentru câte un punct, 22-21, respectiv 21-20. Scorul final a fost 84-56 pentru BCM Tymes care a obținut o victorie importantă în lupta pentru play-off, rezultat care reduce și mai mult șansele de accedere între primele opt pentru alb-roșii, în condițiile unui lot foarte subțire.

IMG_9901

Eniko Laza -coșghetera partidei

Eniko Laza (Tarța), noul căpitan de la CSM Satu Mare după plecarea lui Orosz, a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte. A urmat-o Pricop, cu 10 puncte. Biljana Pesovic a înscris cele mai multe pentru BCM Tymes. Numărul 5 de la timișorence a reușit 22 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții (27 eficiență). Pentru formația timișoreană au mai marcat: Maksimovic (19 puncte, 7 reciperări), Krnjetin (10 puncte), Jovovic (9 puncte), Stoiedin (8 puncte, 5 recuperări, 2 capace), Dumitrache (7 puncte), Erak (7 puncte și 10 recuperări) și Moraru (2 puncte).

IMG_9961

Biljana Pesovic – cea mai bună marcatoare pentru Tymes

Jucătoarele de la Tymes au încheiat partida cu un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte: 72,5%, au marcat 29 din 40 de încercări, o parte dintre acestea venind pe contraatac. Oaspetele au reușit 17 din 37 de șuturi de două puncte (45,9%). Ambele echipe au marcat 5 aruncări de la distanță. Timișorencele au aruncat de 19 ori din spatele semicercului (26,3%), iar sătmărencele de 20 de ori (25%). Alb-violetele au înscris 11 din 15 libere (73,3%), iar alb-roșiile, 7 din 10 (70%). Gazdele au dominat la recuperare, reușind 41 de recuperări (11 ofensive, 30 defensive), față de 21 (8/13). Bănățencele au oferit 20 de pase decisive, au comis 17 faulturi, au pierdut 15 mingi, au interceptat 8 și au dat 3 capace. De cealaltă parte, oaspetele au avut 11 assist-uri, 11 faulturi, 15 turnovers și 4 intercepții.

Reacții la finalul partidei:

IMG_9796

Adriana Pricop – antrenoare-jucătoare CSM Satu Mare

Adriana Pricop (antrenoare și jucătoare la CSM Satu Mare): „A fost un meci greu. Se vede lipsa de efectiv la echipa noastră. Oboseala își spune cuvântul. Tot aceleași șase jucătoare nu rezistăm meci după meci, dar mergem în continuare și ne luptăm. Noi în două săptămâni am jucat deja cinci meciuri, ceea ce pentru noi este deja foarte mult, aceleași jucătoare, este foarte greu. Șansele sunt din ce în ce mai mici pentru play-off și nu cred că-l vom mai prinde”, ne-a declarat antrenoarea CSM-ului, care crede că timișorencele au câștigat lupta cu formația sa pentru primele opt. „Sunt multe jocuri încă. Returul de-abia a început. În lupta cu noi directă, da, dar nu știu Târgu Mureșul ce face. Noi sperăm să avem întăriri”, a adăugat Adriana Pricop.

IMG_9762

Bogdan Bulj – antrenor BCM Tymes

Bogdan Bulj (antrenor BCM Tymes): „A fost un meci care conta pentru noi. Scopul nostru era să ajungem în primele opt și asta însemna să câștigăm meciul împotriva echipei din Satu Mare, ceea ce am și făcut. A fost un meci dificil din punctul ăsta de vedere. Echipa noastră a fost mai eficientă în prima jumătate a meciului. Am jucat un joc bun colectiv, dar am fost rigide în atac. În a doua jumătate a meciului am lăsat-o mai moale în apărare, ceea ce e de înțeles pentru că a fost un meci cu presiune, dar am reușit să câștigăm toate cele patru sferturi și să aducem această victorie”, a declarat Bogdan Bulj.

Pentru timișorence urmează o pauză de zece zile până la următoarea partidă, deoarece meciul din etapa următoare, de la Rapid, a fost legat de deplasarea de la Galați și se va disputa pe 9 februarie. „Nu este în regulă că avem așa o pauză lungă. E posibil să ne scoată din ritm, dar vom folosi aceste zile ca să ne antrenăm și mai puternic pentru că urmează un meci pe care în mod normal ar trebui să-l câștigăm. Asta înseamnă că vom fi ușor mai relaxați în ceea ce privește jocul, pentru că echipa în continuare e rigidă”, a concluzionat Bogdan Bulj. Următoarea partidă pentru BCM Tymes este programată pe 31 ianuarie, la Târgu Mureș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: