BCM Tymes obține a 3-a victorie consecutivă în campionat. Alb-violetele trec ușor de Nova Vita Târgu Mureș după o primă repriză foarte bună

BCM Tymes Politehnica Timișoara a câștigat al treilea meci consecutiv în campionat, după ce a trecut și de Nova Vita Târgu Mureș, scor 86-70. Timișorencele și-au creat un avans liniștitor în primele două sferturi și conduceau la pauza mare cu 48-22. Mureșencele au jucat al doilea meci în două zile, după ce ieri pierdeau și la Arad.

Debutul meciului din etapa a 8-a a Ligii Naționale a fost presărat cu ratări de ambele părți, iar scorul a rămas strâns până după jumătatea primului sfert, 12-8 pentru timișorence. A urmat un „run” de 12 puncte al gazdelor cu care s-au distanțat la 24-8, iar scorul primelor zece minute a fost 28-10. Ecartul a crescut cu 8 puncte în sfertul secund, astfel că la pauza mare BCM Tymes conducea cu 48-22. Oaspetele au început foarte bine sfertul al treilea și s-au apropiat la 48-30 după aproape două minute. A urmat un time-out cerut de echipa timișoreană. Pesovic a marcat cinci puncte consecutiv pentru 53-30, iar Nova Vita a mai redus diferența cu opt puncte, pentru 53-38 după 26 de minute scurse din meci. Finalul celei de-a treia perioade de joc le-a aparținut alb-violetelor care au încheiat sfertul cu un „run” de opt puncte și conduceau confortabil la ultima pauză: 68-43. Karakasevic și Stoiedin au acumulat câte 4 faulturi, iar Ljubomir Kolarevic a apelat la Christina Zidaru pentru poziția 4, în condițiile în care Adelina Ștefan a  părăsit echipa. Spre finalul partidei, antrenorul timișorencelor a început să-și scoată jucătoarele străine, iar în ultimul minut au intrat și tinerele Serrieh și Steiner. Sfertul patru le-a revenit oaspetelor (18-27), dar timișorencele au păstrat un avans liniștitor până la final și s-au impus cu 86-70.

Antoinette Thompson de la Nova Vita a fost cea mai bună marcatoare a partidei. Jucătoarea care a evoluat și la Timișoara a reușit 22 de puncte și 9 recuperări. Pentru BCM Tymes, Biljana Pesovic a înscris cel mai mult, 21 de puncte (7 pase decisive). Pentru timișorence au mai marcat: Natasa Krnjetin (16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Jefimija Karakasevic (16 puncte, 7 recuperări), Vladinka Erak (14 puncte), Diana Moraru (7 puncte, 4 assist-uri), Alexandra Dumitrache (6 puncte, 4 assist-uri) și Adina Stoiedin (6 puncte). Au mai jucat Christina Zidaru, Mădălina Geleriu, Sandra Steiner și Zahra Serrieh.

Antrenorul lui Tymes, Ljubomir Kolarevic, a fost încântat de evoluția elevelor sale în prima parte. „E o victorie foarte importantă pentru play-off. Suntem pe un drum bun, după startul mai puțin reușit. Avem 3 victorii consecutive și sper să câștigăm și la Craiova ca să ajungem la un bilanț de 5-4 și vom fi pe acel loc pentru play-off. Eram puțin speriat de acest meci. M-am uitat la meciul lor de ieri de la Arad și Mureșul a ratat tot acolo. Când ratezi tot într-o zi, în mod normal, în ziua următoare vei marca mult, dar noi am jucat perfect în prima repriză, de necrezut, și sunt foarte mândru de fete. Aveam nevoie să continuăm. În partea a doua au fost 20 de minute fără prea multe emoții pentru că am avut un rezultat bun din prima jumătate și am jucat și cu junioarele, în ultimele patru minute cu românce”, a declarat Ljubomir Kolarevic la finalul partidei.

Tehnicianul sârb a vorbit și despre plecarea Adelinei Ștefan. „Am pierdut-o pe Ștefan Adelina, care a avut ceva probleme personale. Îi dorim tot ce este mai bun. E normal, e foarte greu să faci sport profesionist. A avut motive personale pe care le respectăm. Acum nu vom mai face schimbări. Avem 3-0, nu trebuie să schimb nimic, dar vom vedea. Depinde de buget. Mai am un loc pentru o străină. Acum au plecat una, două românce dar vom vedea. Momentan nu avem nevoie să atingem nimic”, a mai spus Kolarevic.

Programul încărcat din Liga Națională de baschet feminin continuă cu o nouă etapă intermediară la mijlocul săptămânii viitoare. Alb-violetele se deplasează miercuri la Craiova pentru meciul cu lanterna roșie a campionatului, singura echipă fără victorie în acest debut de sezon. La sfârșitul săptămânii viitoare, BCM Tymes va avea din nou meci acasă cu Phoenix Galați, formația de care a trecut în optimile Cupei.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: