BCM Tymes obține o victorie de moral la Oradea și se menține în cursa pentru play-off

BCM Tymes Politehnica Timișoara și-a trecut în cont prima victorie în actuala ediție a Ligii Naționale. Timișorencele s-au impus la Oradea cu 71-60 după o partidă în care gazdele au ratat foarte mult. Cu acest succes, alb-violetele au întrerupt seria negativă de până acum și se mențin în cursa pentru accederea în play-off.
Ljubomir Kolarevic a început partida din etapa a 4-a cu o formulă modificată față de meciurile anterioare din campionat. În primul cinci au intrat toate cele patru străine apte: Pesovic, Erak, Krnjetin și Karakasevic, alături de ele Dumitrache fiind pentru prima dată titulară la formația timișoreană. După un început în care cele două formații s-au succedat la conducere, alb-violetele au reușit un „run” de 13 puncte și s-au distanțat la 18-7 după șapte minute. Timișorencele conduceau cu 19-10 cu mai puțin de un minut înaintea primei pauze, dar nu au gestionat prea bine finalul sfertului 1 și le-au permis gazdelor să reducă diferența la doar cinci puncte, 19-14. Orădencele s-au apropiat la trei puncte la jumătatea sfertului doi, dar oaspetele s-au distanțat din nou și au reușit să intre cu un avantaj de zece puncte la pauza mare, 38-28.

Sfertul trei a început foarte bine pentru bănățence, cu două trițe marcate de Dumitrache și distanța creștea la 44-28. Ecartul a crescut chiar la 20 de puncte, 52-32 la jumătatea perioadei de joc. A urmat timpul de odihnă cerut de orădence iar în următoarele trei minute fetele pregătite de Adriana Niculescu au redus ecartul la doar opt puncte pentru oaspete, 52-44. Krnjetin, de la libere, a pus punct secetei de trei minute din atacul timișorencelor, care conduceau la ultima pauză cu 54-44. În ultimele zece minute gazdele nu au reușit să reducă diferența la mai puțin de opt puncte, elevele lui Kolarevic s-au distanțat chiar la 15, iar scorul final, 71-60, a fost stabilit după ce Jennings a marcat 5 puncte în doar patru secunde.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, dintre care 15 reușite în prima repriză. Sârboaica a mai reușit 8 recuperări, 3 pase decisive, dar a și pierdut 7 mingi. Alexandra Dumitrache și-a trecut în cont 14 puncte, prin patru „trițe” și două libere – toate în partea secundă, dar și 6 mingi pierdute. Vladinka Erak a încheiat partida cu 13 puncte și 7 recuperări. Pentru BCM Tymes au mai înscris: Natasa Krnjetin (9 puncte, 4 assist-uri), Diana Moraru (7 puncte, 5 recuperări), Jefimija Karakasevic (6 puncte, 12 recuperări) și Adina Stoiedin (un punct). Au mai jucat: Adelina Ștefan, Mădălina Geleriu, Ioana Ghizilă și Sandra Steiner. De partea cealaltă, Gavra și Jennings au marcat câte 16 puncte.

Timișorencele au dominat la recuperări, reușind 38 (12 ofensive/26 defensive), față de doar 24 ale gazdelor (12/12). Cele 25 de mingi pierdute sunt un motiv de îngrijorare pentru antrenorul Ljubomir Kolarevic , față de cele 17 ale adversarelor. Oaspetele au avut procentaje mult mai bune la șuturile de 2 puncte (17 din 35, adică 49%) și la libere (16/21 – 76%), față de orădence care au reușit doar 19 aruncări de 2 puncte din 52 încercate (37%) și 10 libere din 26 (38%). De după linia de 6,75 alb-violetele au adunat 21 de puncte, reușind 7 încercări din 19 (37%). Bihorencele au reușit jumătate din „trițele” încercate, adică 4 din 8.

Următorul meci al lui BCM Tymes este programat joi 16 octombrie de la ora 15, când la Timișoara va veni ocupanta poziției a 3-a la finalul sezonului trecut, CSU Alba Iulia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: