BCM Tymes pierde cu Alexandria, având sub 36% procentaj de reușită la aruncările din acțiune

BCM Tymes Politehnica Timișoara a pierdut primul meci disputat acasă în această ediție de campionat, 51-70 cu CSBT Alexandria, și a ajuns la a treia înfrângere în tot atâtea etape. Procentajele modeste la aruncările de două puncte și greșelile din apărare le-au costat pe timișorence, împotriva unei  echipe pe care antrenorul Kolarevic o vede în primele 5.
Timișorencele au condus la începutul meciului, 9-5 după aproape patru minute scurse din joc, dar un „run” de 13 puncte a adus teleormănencele în avantaj, 9-18 după șapte minute. Gazdele au revenit pe finalul sfertului, s-au apropiat la 18-20 dar au ratat pe contraatac șansa să intre la egalitate după primele zece minute. Echipa lui Mădălin Piperea s-a distanțat treptat în actul secund, reușind să intre la pauza mare cu un avantaj confortabil, 25-39. La reluare, Alexandria a mărit ecartul la 20 de puncte (25-45). Elevele lui Kolarevic au avut câteva momente în care apărarea a funcționat puțin mai bine și pe contraatac s-au apropiat la 31-45, dar au urmat alte ratări care le-au permis adversarelor să se distanțeze, scorul după sfertul trei fiind 36-53. În ultima perioadă de joc, ecartul a ajuns de mai multe ori la 23 de puncte, iar cele patru puncte reușite de Adelina Ștefan, revenită pe teren după accidentarea la nas din amical, au stabilit scorul final 51-70.

BCM Tymes a avut probleme la aruncările din acțiune, reușint doar 14/39 de două puncte(35,9%) și 5/14 de trei (35,7%). Oaspetele au fost mult mai precise, cu 19/37 de două puncte (51,4%) și 9/22 (40,9%) de trei. Echipa din Alexandria a profitat de slăbiciunile din defensiva timișoreană, reușind să alterneze pătrunderile pe centru cu reușitele din spatele liniei de 6,75, în timp ce lipsa de precizie din atacul alb-violetelor le-a permis să se distanțeze pe tabelă.

Tehnicianul lui Tymes, Ljubomir Kolarevic, nu este mulțumit de înfrângerea la 19 puncte pe propriul teren și consideră că cu astfel de procentaje echipa sa nu are șanse nici cu echipele din subsolul clasamentului. „E foarte greu, foarte dificil. Nu e o scuză pentru mine și echipa mea dar Alexandria este o echipă bună și, după mine, probabil vor termina pe 5. În primele trei runde am jucat cu Sfântu Gheorghe, Arad și Alexandria. Nu sunt satisfăcut că am pierdut la 19 puncte acasă. Trebuie să vorbim cu fetele în vestiar să vedem care e cea mai bună soluție. Poate am avut o zi proastă, sau 3 săptămâni dar cu 3 echipe foarte bune. Alexandria este echipa mai bună, sunt realist. Au buget mai mare, au bani, ăsta e unul din motive, aceste 19 puncte diferență. Azi a fost mai bine, dar  când ai doar 35% aruncări de 2 puncte reușite nu poți juca cu Alexandria, dar nici cu echipele de pe locurile 13, 14”, a declarat Ljubomir Kolarevic.

Alina Chivu, de la CSBT Alexandria, a fost coșghetera partidei cu 16 puncte. Pentru timișorence, Jefimija Karakasevic a înscris cel mai mult, 10 puncte. Au mai marcat: Natasa Krnjetin (9 puncte, 9 recuperări, 4 assist-uri), Biljana Pesovic (9 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri), Adina Stoiedin (6 puncte, 4 recuperări), Diana Moraru (6 puncte), Vladinka Erak (4 puncte, 4 recuperări), Adelina Ștefan (4 puncte) și Alexandra Dumitrache (3 puncte). A mai jucat și Christina Zidaru.

Gruparea timișoreană, care are un nou președinte în persoana lui Mladen Galovic, a ajuns la a 3-a înfrângere în campionat și este obligată să învingă în etapa următoare. Alb-violetele joacă sâmbătă de la ora 12:30 la Oradea și au nevoie de victorie pentru a nu ieși din lupta pentru play-off.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 8

 


Alte articole legate de acest subiect: