BCM Tymes pierde la Brașov cu 86:74. Număr identic de aruncări reușite din acțiune dar diferența s-a făcut la libere

BCM Tymes s-a oprit la cinci victorii consecutive după ce a pierdut la Brașov în etapa a 11-a a Ligii Naționale. Olimpia s-a impus cu 86-74 după ce și-a adjudecat primul și ultimul sfert cu 25-16, respectiv 25-17. Timișorencele și-au trecut în cont sferturile doi și trei, cu 25-22 și 16-14, dar a fost insuficient pentru o nouă victorie. Cele două echipe au reușit la fel de multe aruncări de două și de trei puncte, iar diferența s-a făcut la libere.

Olimpia CSU Brașov, cu o singură înfrângere pe teren propriu, a oprit seria timișorencelor care veneau după cinci succese consecutive. Oaspetele au marcat primele patru puncte ale partidei și au condus și cu 6-2, dar gazdele au preluat conducerea și s-au distanțat la zece lungimi, 20-10, după 7 minute și jumătate. Timișorencele au recuperat doar un punct până la prima pauză, când brașovencele conduceau cu 25-16. Alb-violetele început în forță sfertul secund, cu cinci puncte înscrise de Karakasevic și s-au apropiat la patru puncte, 25-21. Alte două puncte de la pivot, la care s-au adăugat cele șase de la Pesovic și „trița” lui Dumitrache le-au adus pe bănățence în avantaj 32-33, iar gazdele au cerut time-out. Cele cinci minute rămase până la pauza mare le-au aparținut brașovencelor care au reușit un parțial de 15-8 și au intrat la vestiare cu un avans de șase puncte, 47-41.

Cele două echipe și-au împărțit perioadele bune de joc în sfertul trei. Gazdele s-au distanțat la 54-43 după trei minute, iar Kolarevic a cerut time-out, iar după reluare timișorencele s-au apropiat la doar două ouncte, 59-57 când mai erau 44 de secunde din sfert. Mitov a înscris și a stabilit scorul ultimei pauze: 61-57. Tot ea a marcat primele două puncte din sfertul patru, după care au venit două faulturi ale alb-violetelor, iar Brașovul s-a distanțat din nou. La jumătatea ultimului sfert, gazdele conduceau cu 77-63, iar banca timișoreană a cerut din timp de odihnă. Oaspetele au reușit doar să se apropie la 11 puncte, iar la final Olimpia s-a impus cu 86-74.

Coșghetera campionatului, Britney Jones, a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 37 de puncte. Pentru brașovence, o partidă foarte bună a făcut și Carla Bartee, care a încheiat în double-double: 16 puncte și 19 recuperări. Și pivotul timișorencelor, Jefimija Karakasevic și-a trecut în cont un double-double, cu 22 de puncte și 12 recuperări. A doua coșgheteră din campionat, Biljana Pesovic, a fost din nou cea mai bună marcatoare a lui Tymes, cu 25 de puncte (6 recuperări, 4 pase decisive). Pentru timișorence, Alexandra Dumitrache și Vladinka Erak (8 recuperări) au venit de pe bancă și au înscris câte 9 puncte. Au mai marcat: Natasa Krnjetin (4 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Diana Moraru (3 puncte) și Adina Stoiedin (2 puncte). A mai jucat Christina Zidaru.

Interesant este că ambele echipe au același număr de aruncări reușite, atât de două puncte (27), cât și de trei (6). Olimpia a avut un procentaj de 49% la aruncările de două (27/55), față de 52% (27/52) pentru oaspete. De la distanță, gazdele au marcat 6 din 23 (26%), față de 6 din 14 (43%). Tymes a avut 36 de recuperări, cu două mai mult ca adversara. Diferența s-a făcut la libere unde Olimpia a beneficiat de 21 de aruncări și a înscris 14, în timp ce timișorencele au marcat 2 din 4. Și la numărul de faulturi există un dezechilibru: 12 în dreptul gazdelor și 20 în dreptul oaspetelor. În schimb, elevele lui Dan Calancea au doar 5 mingi pierdute, față de 17 ale alb-violetelor.

Cu acest rezultat, Olimpia egalează pe BCM Tymes în clasament, ambele având 6 victorii și 5 înfrângeri. În etapa viitoare, brașovencele joacă la Arad, în timp ce timișorencele primesc vizita Universității Cluj. Meciul dintre BCM Tymes Politehnica Timișoara se va juca miercuri de la ora 15.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: