BCM Tymes pierde la debutul noului antrenor, după ce a avut 27 de „turn-overs” cu Aradul

BCM Tymes Politehnica Timișoara a încheiat anul cu o partidă pe propriul teren contra Universității Goldiș ICIM Arad, care s-a încheiat cu 65-82. Gazdele au beneficiat de factorul surpriză, fiind la primul meci cu Bogdan Bulj pe bancă, și și-au trecut în cont primul sfert cu 20-15. Oaspetele au câștigat următoarele trei sferturi și s-au impus la capătul unei partide în care au avut nevoie de o apărare foarte bună pentru a se impune.

Pesovic (în alb) și Brosovszky-Boriga - cele mai bune marcatoare ale celor două echipe

Timișorencele au preluat conducerea cu 2-0 și 4-2 prin punctele lui Pesovic, iar Aradul a răspuns cu patru puncte de la Engelman și a egalat la 4. Au urmat aproape trei minute și jumătate în care arădencele n-au găsit drumul spre coș iar alb-violetele s-au distanțat la 12-4. Gazdele au avut cel mai mare avans la 20-11, cu un minut și zece secunde până la prima pauză, dar nu au mai marcat până la finalul sfertului și le-au permis oaspetelor să reducă ecartul la 20-15. Distanța de nouă lungimi (24-15) s-a refăcut după ce în primul minut și jumătate a sfertului secund au punctat doar timișorencele, prin Maksimovic. ICIM-ul s-a apropiat la patru puncte, 26-22, iar bănățencele s-au dus la 30-22, după patru minute. Galben-albastrele s-au apropiat treptat și au trecut pentru prima dată în avantaj după aproape 18 minute, prin trița lui Simmons (33-35). Tymes a egalat în două rânduri, la 35 și 37, dar a plătit pentru neatenția din defensivă care le-a permis arădencelor să înscrie de două ori din afara semicercului, astfel că la jumătatea meciului tabela sălii Constantin Jude arăta scorul 37-43.

Revenirea de la vestiare a adus un „run” de zece puncte pentru arădence, care s-au distanțat la 37-53. Timișorencele au redus puțin din diferență când s-au apropiat la 40-53, dar a urmat o nouă desprindere a oaspetelor care s-au distanțat la 40-60, iar scorul la ultima pauză era 51-67. Alb-violetele au reușit nouă puncte consecutiv până după jumătatea ultimului sfert și s-au apropiat la doar șase puncte, 64-70. Dar în ultimele patru minute au înscris doar un punct, față de 12 ale oaspetelor, astfel că scorul final a fost 65-82. Ambele echipe au avut nemulțumiri legate de deciziile arbitrilor, ale gazdelor venind mai ales în ultimul sfert. Totuși, bănățencele au alergat după egalare pentru că au avut momente când au pierdut multe mingi și le-au permis adversarelor să se distanțeze. BCM Tymes a încheiat partida cu 27 de mingi pierdute, cu zece mai mult ca ICIM-ul.

Monika Brosovszky Boriga a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 21 de puncte, fiind urmată din tabăra arădeană de Engelman (20 de puncte) și Plouffe (double-double cu 16 puncte și 10 recuperări). Biljana Pesovic a înscris cele mai multe puncte de la BCM Tymes, 20. Pentru echipa timișoreană au mai înscris: Natasa Krnjetin (9 puncte, 6 recuperări), Vladinka Erak (8 puncte, 7 recuperări), Jelena Maksimovic (7 puncte, 6 recuperări), Ivana Jovovic (7 puncte), Diana Moraru (6 puncte), Adina Stoiedin (4 puncte, 8 recuperări) și Jefimija Karakasevic (4 puncte, 6 recuperări, eliminată în minutul 33 după ce a comis 5 faulturi). A mai jucat Christina Zidaru. De la ICIM, Suzana Milovanovic a părăsit terenul accidentată și nu a mai evoluat până la finalul partidei.

Echipa arădeană a marcat 23 de aruncări de două puncte din 45 încercate (51%), 7 din 23 de la distanță (30%) și 15 din 26 de la libere (58%). Timișorencele au înscris 48% din aruncările de două puncte (22 din 46), 3 din 14 trițe (21%) și 12 din 18 libere (67%). Alb-violetele au dominat la recuperări, reușind 46 (16 ofensive/30 defensive) față de 31 ale oaspetelor (12/19). Arbitrii le-au sancționat cu 23 de faulturi pe gazde, iar galben-albastrele au avut 17.

După acest rezultat, ICIM ajunge la un bilanț de 12 victorii și 3 înfrângeri și este la egalitate cu CSU Alba Iulia, pe pozițiile 3-4, la o victorie în spatele primelor două clasate CSM Târgoviște și ACS Sepsi. BCM Tymes are 7 victorii și 8 înfrângeri și ocupă locul 8 cu 22 de puncte. După ce fetele au disputat două etape din retur urmează pauza de iarnă în care naționala de senioare se va reuni pentru a pregăti Campionatul European de anul viitor, unde România va evolua în grupa de la Timișoara. Liga Națională de baschet feminin se reia pe 7 ianuarie, cu etapa a 16-a.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: