BCM Tymes pune mari probleme ICIM-ului în primele trei sferturi dar cedează pe final. Arădencele s-au calificat în semifinale

BCM Tymes Politehnica Timișoara a fost învinsă în a doua partidă din sferturile Ligii Naționale, 75-87 cu Universitatea Goldiș ICIM Arad. Alb-violetele au jucat bine în prima parte a meciului dar au început să piardă ritmul după jumătatea sfertului trei, astfel că diferența a crescut în ultimele minute. Timișorencele au dominat la recuperările ofensive, dar au avut momente când au avut dificultăți să treacă mingea de jumătatea terenului. Jefimija Karakasevic a avut o prestație foarte bună, cu 28 de puncte și 17 recuperări. Arădencele obțin calificarea în semifinale la capătul unei partide cu 18 schimbări de lider.

IMG_0620BCM Tymes a început partida cu Dumitrache, Pesovic, Jovovic, Karakasevic și Maksimovic, fundașul timișorencelor, Natasa Krnjetin, nu a evoluat nici în această partidă din cauza problemelor pe care le-a acuzat la genunchi.  ICIM Arad le-a avut în teren la angajament pe Simmons, Boriga Brosovszky, Engelman, Plouffe și Broomfield. Simmons a înscris primele două puncte ale meciului după ce a reușit o intercepție și a punctat pe contraatac. A urmat un „run” de 9 puncte al gazdelor, dintre care 7 înscrise de pivoți și scorul a devenit 9-2. Pesovic a reușit prima „triță” a întâlnirii, iar alb-violetele conduceau cu 16-9 după 6 minute. Oaspetele s-au apropiat la un singut puncte, 18-17, iar dupa time-out-ul cerut de Bogdan Bulj, Jovovic a punctat pentru 20-17, iar Simmons a înscris de la distanță și a adus egalitatea la prima pauză, 20-20. BCM Tymes a început sfertul doi cu toți cei trei pivoți în teren, Adina Stoiedin intrând în locul Alexandrei Dumitrache. Karakasevic a înscris șase puncte și și-a dus echipa la 26-20, iar arădencele au reușit trei „trițe” în puțin peste un minut și au preluat conducerea 26-29. A urmat time-out-ul timișorean și după acesta a revenit pe teren Dumitrache, fundașul cu care formația de pe Bega a început partida, în locul lui Maksimovic. La jumătatea sfertului scorul era 32-31 iar Jose Araujo a cerut timp de odihnă, la care a fost destul de nervos. După acesta echipa gazdă a încercat o apărare avansată pe repunerea adversă, iar vizitatoarele au avut momente când nu au reușit să prindă pasele sub panoul advers. Timp de câteva minute cele două formații au trecut pe rând la conducere cu câte un punct, cu gazdele reușind să intre în avantaj la pauza mare când tabela sălii Constantin Jude arăta 46-42. Timișorencele au reușit multe recuperări ofensive, dar arădencele au reușit să spargă de câteva ori apărarea și să finalizeze din apropierea inelului.

Revenirea de la vestiare a adus câte două puncte pentru pivoții Plouffe și Karakasevic, după care a urmat „run-ul” de nouă puncte al oaspetelor, care au „furat” trei mingi și au marcat puncte simple pe contraatac, astfel că scorul devenea 48-53. Banca timișoreană a cerut time-out, iar după acesta Jovovic a înscris de la distanță de pe stânga, din 0 grade. Galben-albastrele au înscris de trei ori de la linia de fault, iar Jovovic a înscris, din nou, de la distanță, de această dată de pe dreapta. Karakasevic a readus egalitatea la mijlocul sfertului trei, 56-56, iar Pesovic le-a adus pe timișorence în avantaj în două rânduri, 59-58 și 61-60. Aradul se apăra în zonă, iar presing-ul avansat pe care l-a făcut a pus serioase probleme gazdelor, care s-au chinuit să treacă mingea de jumătatea terenului. ICIM a marcat 6 puncte în ultimele două minut și conduceau, 61-66 la a treia pauză. Boriga Brosovszky a înscris de la distanță pentru 61-69 în debutul ultimului sfert, iar Karakasevic a redus ecartul la patru lungimi. Au urmat 7 puncte ale oaspetelor într-un minut și jumătate, iar scorul devenea 65-76 și Bulj cerea time-out cu șase minute rămase din joc. Broomfield a dus diferența la 13 puncte, 69-82. Simmons a înscris de la distanță pentru 73-87 și Dumitrache a punctat de la linia de fault stabilind scorul final 75-87. Victoria consemnează calificarea ICIM-ului în semifinalele campionatului unde adversar va fi învingătoarea dintre CSM Târgoviște și CS Phoenix Galați, cu formația din Dâmbovița conducând cu 1-0. BCM Tymes așteaptă decizia Federației, dacă se mai joacă meciurile pentru locurile 5-8. Conform regulamentului din acest an al LNBF ar trebui să se dispute partidele din turul 2 și 3 al play-off-ului și între învinsele din sferturi, dar cluburile au făcut cerere ca acestea să nu mai aibă loc.

Revenind la partida de sâmbătă, aceasta a avut 18 schimbări de lider și 5 egalități. Titularele timișorencelor au înscris 73 de puncte, iar ale oaspetelor 77, în timp ce la punctele jucătoarelor venite de pe bancă scorul a fost 2-10. Gazdele au înscris 34 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 30 ale arădencelor. Alb-violetele au avut 98 de posesii, iar galben-albastrele cu 9 mai puțin. Cele două formații au înscris la fel de multe aruncări de două puncte. Timișorencele au avut 23 din 48 (48%) și oaspetele 23 din 44 (52%). Elevele lui Bogdan Bulj au avut aruncat de 22 de ori de la distanță și au marcat 6 (27%), în timp ce fetele lui Jose Araujo au punctat de 9 ori din 21 de tentative de după semicerc (43%). 11 din 19 libere au transformat gazdele (58%), iar vizitatoarele au avut un bilanț de 14 din 16 de la linia de fault (88%). Alb-violetele au câștigat lupta la recuperare, reușind 42 de recuperări (18 ofensive/24 defensive) la 35 (9/26). BCM Tymes a avut 16 pase decisive, 17 faulturi, 19 mingi pierdute și 4 intercepții. ICIM Arad a încheiat partida cu 20 de pase decisive, 18 faulturi, 17 mingi pierdute și 10 intercepții.

IMG_0681Jefimija Karakasevic a fost cea mai bună jucătoare a partidei și a încheiat din nou în double-double. Pivotul timișorean a înscris 28 de puncte și a reușit 17 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace pentru 37 la capitolul eficiență. Pentru BCM Tymes au mai înscris: Pesovic (16 puncte), Jovovic (14 puncte, 6 recuperări), Maksimovic (9 puncte, 9 recuperări, dar și 7 mingi pierdute)m Dumitrache (6 puncte, 6 pase decisive) și Stoiedin (2 puncte). Cele cinci jucătoare care au început partida în teren pentru Tymes au jucat de la 33 de minute până la 40, Pesovic, iar Stoiedin a evoluat 12 minute, în timp ce Zidaru, un minut. De partea cealaltă, opt jucătoare au jucat cel puțin 15 minute, cu alte două în jur de două minute. Simmons a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 27 de puncte, dar a pierdut și cele mai multe mingi, 9. Engelman a înscris 15 puncte, iar Boriga Brosovszky și Broomfield, câte 13.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: