BCM Tymes se impune la CSM Satu Mare, pe terenul unei contracandidate la play-off

BCM Tymes Politehnica Timișoara s-a impus în deplasare la Satu Mare și a obținut a doua victorie în Liga Națională. Formația timișoreană a câștigat cu 74-70 lupta cu una dintre contracandidatele la play-off. Diferența s-a făcut în sfertul trei, pe care oaspetele și l-au adjudecat cu 20-9.

După un început echilibrat, timișorencele s-au desprins la nouă puncte (8-17) după șapte minute. Gazdele au revenit în joc și au marcat opt puncte consecutiv, iar Krnjetin a stabilit scorul primei pauze: 16-19. Echipa din Satu Mare a trecut în avantaj după jumătatea sfertului doi (29-25), iar scorul la pauza mare a fost 37-35 pentru ardelence.

Sfertul trei a început cu patru puncte marcate pentru oaspete de Karakasevic, după care sătmărencele au înscris cinci puncte și conduceau cu 42-39. A urmat un „run” de 12 puncte reușit de alb-violete în cinci minute, prin care au preluat conducerea (42-51), diferență care s-a menținut și la ultima pauza când tabela arăta 46-55. BCM Tymes s-a distanțat înainte de jumătatea ultimului sfert la 14 puncte (49-63) și părea că nu va avea emoții pe final. Jucătoarele de la CSM au redus treptat diferența și s-au apropiat la trei puncte (70-73), profitând de imprecizia oaspetelor care au ratat de cinci ori de la linia de pedeapsă în ultimul minut. Scorul final a fost 70-74, după o partidă în care diferența ar fi putut să fie mai mare, dacă bănățencele ar fi gestionat mai atent finalul.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 33 de puncte, la care a adăugat 4 recuperări, 3 pase decisive și 5 intercepții în 40 de minute petrecute pe parchet. Și Natasa Krnjetin a fost integralistă pentru BCM Tymes, reușind  20 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. Au mai înscris: Vladinka Erak (8 puncte, 10 recuperări), Adina Stoiedin (6 puncte, 9 recuperări, 3 capace), Jefimija Karakasevic (6 puncte, 6 recuperări) și Diana Moraru (un punct). Au mai jucat Alexandra Dumitrache (5 minute și jumătate), Adelina Ștefan (1:26) și Christina Zidaru (0:18). De la CSM Satu Mare cea mai bună marcatoare a fost Andreea Orosz care a reușit 25 de puncte și 4 assist-uri în 40 de minute.

BCM Tymes a făcut diferența prin precizia mai mare la aruncările de două puncte, marcând 27 din 49 (55%), în timp ce adversarele au înscris doar 19 din 46 (41%). De la distanță, CSM Satu Mare a înscris 5 din 10 (50%), față de doar 2 din 11 (18%) ale oaspetelor. De la linia de pedeapsă, gazdele au marcat 17 din 21 (81%), în timp ce timișorencele au avut 14 din 22 (64%). Față de partidele anterioare, elevele lui Kolarevic au pierdut doar 11 mingi, la fel ca și ardelencele. La recuperări, BCM Tymes și-a trecut în cont 36 (9 ofensive/27 defensive), iar CSM Satu Mare a avut 31 de recuperări (6/25).

Cu acest rezultat, formația timișoreană ajunge la două victorii și egalează pe CSM Satu Mare în clasament cu 7 puncte. Ambele succese ale alb-violetelor au venit în deplasare. În etapa a 7-a a Ligii Naționale, BCM Tymes va primi vizita Rapidului. Partida cu bucureștencele trebuia să se joace în week-end, dar a fost reprogramată pentru marți 28 octombrie, la ora 15.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: