BCM Tymes suferă a 4-a înfrângere în Liga Națională. CSU Alba Iulia s-a distanțat în partea secundă

BCM Tymes Politehnica Timișoara a pierdut cu 71-85 meciul disputat pe teren propriu în etapa a 5-a a Ligii Naționale, în compania echipei CSU Alba Iulia. Partida a fost echilibrată în prima sa parte, cu cele două formații încheind la egalitate primul sfert, pentru ca următoarele trei să le revină oaspetelor. Cu acest rezultat, alb-violetele rămân fără victorie pe propriul teren în acest debut de sezon.

Începutul de meci a fost unul echilibrat, cu Alba deschizând scorul, iar BCM Tymes a preluat conducerea cu 5-2, ajungând la un ecart de cinci puncte, 13-8 după aproape patru minute. Oaspetele au redus diferența, au egalat la 15, iar la capătul primelor zece minute scorul a fost egal, 21-21. Gazdele au condus ultima oară în minutul 13, cu 26-25. Fetele lui Popov au preluat conducerea pe finalul actului secund și au profitat de ratările timișorencelor în atac pentru a se distanța la cinci puncte la pauza mare, 32-37. Ecartul a crescut treptat în sfertul trei, ajungând la 12 puncte pentru CSU (50-62). Avantajul maxim a fost de 19 puncte pentru echipa vizitatoare, dar pe finalul partidei timișorencele au mai redus din distanță, astfel că s-a terminat 71-85 la capătul unei partide în care ambele echipe au marcat puțin de după linia de trei puncte.

Gazdele întâlnirii au marcat 2 din 9 aruncări de trei (22,2%), în timp ce oaspetele au avut 3 din 10 (30%). Cele două formații au fost mult mai productive din interiorul semicercului. Tymes a reușit 27 de aruncări din 55 încercate (49,1%), iar CSU Alba Iulia a avut 31 din 58 (53,4%). Echipa lui Popov a marcat toate liberele (14), în timp ce alb-violetele au avut la fel de multe tentative de la linia de libere și au înscris 11. Fetele lui Kolarevic au pierdut din nou multe mingi (24) față de doar 12 ale oaspetelor, astfel că nu au putut profita suficient de superioritatea de la recuperare, unde au reușit să prindă 41 de mingi (15 ofensive/26 defensive), față de cele 26 de recuperări reușite de Alba (7/19).

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 25 de puncte (5 recuperări, 8 pase decisive). Vladinka Erak și-a trecut în cont 17 puncte și 7 recuperări, iar Jefimija Karakasevic a încheiat în double-double, cu 12 puncte și 12 recuperări, dar și 9 mingi pierdute. Natasa Krnjetin a avut 10 puncte (7 recuperări, 7 mingi pierdute). Au mai înscris: Adina Stoiedin (4 puncte, 5 recuperări) și Alexandra Dumitrache (3 puncte). Au mai jucat Diana Moraru, Christina Zidaru și Adelina Ștefan. De la formația învingătoare, Kuster a marcat 24 de puncte, iar Agunbiade, 21.

Reacții după meci:

La finalul partidei, Ljubomir Kolarevic a spus că formația sa a jucat fără presiune, a apreciat că Alba este echipa mai bună și a vorbit despre rotația propriei formații. „Am jucat bine primele 25 de minute. Am jucat fără presiune pentru că în jocul ăsta nu aveam nimic de pierdut, puteam să luăm doar ceva bun. Pesovic a început să joace și Erak, la fel. Alba este echipa mai bună. Au buget mai mare, au o echipă bună. În primul  rând, au un antrenor foarte bun, cu experiență în Euroligă. 14 puncte e bine și nu prea. Problema mea este banca scurtă. Am doar 6, 7 jucătoare în rotație. Avem nevoie de Ivana Jovovic pe poziția 3 să avem rotație. Avem nevoie de ea. Pentru acum e ok, pozițiile 4 și 5 încep în sfârșit să joace. Nu e bine când pierzi acasă dar am arătat că putem să jucăm cu echipa asta”, a declarat Kolarevic.

Tehnicianul sârb a vorbit și despre cele 24 de mingi pierdute de formația sa, dintre care 16 în prima repriză. „Da am avut 16 în prima repriză, e personal best. În prima repriză am pierdut 16 mingi și am avut doar -5. În a doua parte am avut doar 8 și -9. Înainte de meci am vorbit cu fetele în vestiar numai despre mingile pierdute. Trebuie să lucrăm la antrenamente. Pentru mine este normal să avem în jur de 14-15 mingi pierdute aici și va fi bine”, a mai spus Kolarevic.

De cealaltă parte, antrenorul Miroslav Popov a fost mulțumit de victoria echipei sale, una mult mai tânără față de sezoanele precedente. „A fost un meci bun azi. Cred că Timișoare nu are o echipă rea. Au jucat o repriză un baschet bun. Noi avem în acest sezon o echipă mai tânără, nouă, cu americance tinere care au terminat colegiul și au venit în România și joacă așa și așa, e baschet feminin. O am și pe Larisa Toma. Azi a jucat fantastic, bună și în apărare și în atac. Și Alexandra Uiuiu. Și americancele astea 2 care șutează de afară și pătrund. Asta a fost pentru azi. Felicit Timișoara pentru o primă repriză, după care noi am alergat mai bine. Mă așteptam la un joc greu pentru că Timișoara nu este o echipă foarte rea, iar noi nu mai suntem ca anul trecut. Suntem mai tineri și mi-era puțin frică de Timișoara”, a declarat Miroslav Popov. Pentru CSU Alba Iulia au evoluat și fostele jucătoare ale Timișoarei, Dora Ardelean și Marta Fodor, despre care experimentatul lor tehnician a spus că „Sunt bune la antrenamente și cred că vor juca tot mai mult”.

În urma acestui rezultat din devansul etapei a 5-a, CSU Alba Iulia obține a 4-a victorie, în timp ce BCM Tymes ajunge la a 4-a înfrângere, având o victorie în etapa trecută la Oradea. Timișorencele au obținut în acest debut de sezon doar două victorii, ambele în deplasare. Pe lângă succesul din campionat, alb-violetele s-au impus în Cupă la Galați și așteaptă primul succes pe teren propriu. În partidele disputate până acum la Timișoara, Phoenix Galați, în Cupă, CSBT Alexandria și CSU Alba Iulia, în campionat, au plecat cu toate punctele puse în joc. În etapa viitoare, BCM Tymes Politehnica se deplasează la Satu Mare, în timp ce Alba Iulia primește vizita ICIM-ului.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BCM Tymes suferă a 4-a înfrângere în Liga Națională. CSU Alba Iulia s-a distanțat în partea secundă

  1. Mike Litoris spune:

    Auzi si la asta: „Pesovic a inceput sa joace” 🙂 Abia acum te-ai prins? Sarbule, ea a jucat si inainte de sosirea ta !!!
    Dar Moraru? ce intra meci de meci in primul 5, cand va incepe sa joace?
    Sau Stoiedin, care este vinovata pentru ABSOLUT ORICE iti trece tie prin cap.
    Deocamdata singura ta reusita nu este victoria de la Oradea, ci enclavizarea unei echipe !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = trei

 


Alte articole legate de acest subiect: