BCM Tymes trece de Universitatea Cluj cu 9 puncte diferență. Karakasevic realizează a treia performanță la eficiență în acest sezon de Liga Națională

BCM Tymes Politehnica Timișoara s-a impus, 74-65 cu Universitatea Cluj, în ultimul meci pe teren propriu din tur. Alb-violetele au câștigat primul sfert cu 26-9, dar le-au cedat pe următoarele cu 13-18, 17-19 și 18-19. Pivotul timișorencelor, Jefimija Karakasevic, a stabilit a treia performanță la capitolul eficiență în acest campionat, iar Ivana Jovovic a revenit pe teren după aproape două luni.

Jefimija Karakasevic a avut eficiență 39

Clujencele au deschis scorul prin „trița” americancel Puthof King, iar timișorencele au preluat conducerea după un „run” de 13 puncte în trei minute. Avansul gazdelor a crescut până la prima pauză când tabela arăta 26-9. Antrenorul timișorencelor a făcut câteva schimbări la începutul sfertului secund, iar Universitatea a marcat zece puncte consecutiv în mai puțin de două minute și s-a apropiat la 26-19. Kolarevic a cerut timp de odihnă după care le-a băgat înapoi în teren pe Dumitrache, Pesovic și Karakasevic. Alb-violetele au crescut din nou ecartul și au intrat la pauza mare cu 39-27.

Tymes conducea cu 50-34 în minutul 24, dar până la finalul sfertului trei distanța s-a micșorat la zece lungimi, 56-46. Clujencele s-au apropiat de două ori la doar 6 puncte în ultimul sfert, dar și bănățencele s-au distanțat la 13 lungimi. În ultimul minut nici una din echipe nu a marcat, iar în ultimele secunde mingea a rămas la Natasa Krnjetin, conducătorul de joc al lui Tymes, care a păstrat posesia iar adversarele nu au mai atacat-o. S-a încheiat 74-65 la capătul unei partide în care oaspetele au condus o singură dată, la început.

Antrenorul bănățencelor, Ljubomir Kolarevic, a fost nemulțumit de evoluția jucătoarelor care au intrat în debutul sfertului secund, când clujencele au marcat zece puncte în două minute. „E greu când știi că o să câștigi înainte de meci, dar trebuie să o arăți pe teren. Am arătat în primul sfert și a fost 26-9, după care am vrut să încerc să fac niște schimbări să le dau și altor fete șansa, a fost planul meu, dar după un minut și 58 de secunde din sfertul doi, ele au făcut 11-0. S-a dus în jos ce au făcut primele cinci. Este greu să joci, Clujul a avut ceva ritm. La pauză a fost diferență de 12 puncte. Dacă am mai juca meciul ăsta patru zile nu am putea pierde, dar nu sunt mulțumit de schimbări, nu au profitat de șansă. Eu am vrut să le-o ofer dar nu au folosit-o. Am vorbit cu fetele toată săptămâna, știu că vreau să le dau șanse. Nu știu ce s-a întamplat în alea două minute… poate al doilea cinci a prins o zi proastă. Pentru mine cele mai importante sunt cele două puncte, nu o diferență de unul, două sau 45 de puncte”, a declarat Ljubomir Kolarevic.

Statistici

Jefimija Karakasevic este la al doilea meci consecutiv în care reușește un double-double, după cel de la Brașov. Pivotul timișorean a încheiat partida cu U Cluj cu 24 de puncte și 13 recuperări. Sârboaica a avut eficiență 39, a treia performanță în campionat. Natasa Krnjetin a urmat-o cu 19 puncte și 7 recuperări. Alexandra Dumitrache a înscris 13 puncte (3×3). Pentru Tymes au mai marcat: Biljana Pesovic (8 puncte, 6 recuperări), Vladinka Erak (6 puncte, 7 recuperări), Adina Stoiedin (2 puncte) și Ivana Jovovic (2 puncte). Sârboaica Ivana Jovovic a revenit pe teren după o absență de aproape două luni și a jucat 4 minute. Au mai jucat Christina Zidaru și Diana Moraru. Pentru Universitatea, Amber Jones a marcat 20 de puncte.

Timișorencele au marcat 19 aruncări de două puncte din 36 încercate (53%), 5 din 22 de la distanță (23%) și 21 de libere din 27 (78%). Clujencele au înscris 17 aruncări de două puncte din 43 (40%), 8 din 22 de trei (36%) și 7 din 10 libere (70%). Alb-violetele au avut 41 de recuperări (13 ofensive/28 defensive), cu zece mai mult ca oaspetele.

Cu această victorie, BCM Tymes ajunge la un bilanț de 7 victorii și 5 înfrângeri și este pe locul șase. Timișorencele încheie turul pe terenul campioanei CSM Târgoviște la sfârșitul săptămânii, în timp ce clujencele au jucat în devans meciul din etapa a 13-a.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: