Bianca Blanaru, la majorat, start în forţă cu CSŞ Bega Timişoara în turneul final U18

CSŞ Bega Timişoara a inaugurat în această dimineaţă turneul final de 6 echipe al Campionatului Naţional de baschet feminin sub 18 ani, junioare mari, cu un succes la scor, 80:41 (38:20) cu CSŞ Sibiu, marcînd cum se cuvine aniversarea împlinirii a 18 ani de către piesa sa de forţă, Bianca Blanaru, un pivot internaţional de juniori al României care are deja în spate un sezon ca prim-divizionară de seniori, cu BCM Danzio Timişoara.

Blanaru, care a încheiat pe 7 în primul său sezon plin în Liga Naţională, devenind totodată campioană naţională cu garnitura sub 23 de ani a aceleiaşi BCM Danzio Timişoara, după alte numeroase medalii de aur la nivel naţional în sistemul juvenil, cu „pepiniera” CSŞ Bega, a marcat astăzi 8 puncte, reuşind 16 recuperări în cele 34:20 minute jucate contra sibiencelor, în sala Olimpia din Bucureşti.

Alexandra Brigitte Steiner a fost coşgetera elevelor pregătite de profesoarele Vera Gavrilă şi Mioara Chiţu, cu 31 de puncte şi 8 recuperări, tot ca integralistă evoluînd şi Alina Gheban, double-double cu 13 puncte şi 17 recuperări. Un double-double a izbutit şi Teodora Neagu, cu 16 puncte şi 12 recuperări, pentru timişorence mai înscriind Pantea, 9 puncte, respectiv Ştiopu, trei. A mai jucat Plapşa.

Blanaru, una dintre cele 5 absolvente de juniorat în lotul deplasat de CSŞ Bega la Bucureşti, se anunţă încă de pe acum drept una dintre principalele opţiuni pentru postul de pivot al reprezentativei de seniori, după cîţiva ani promiţători sub panourile juvenile, marcaţi în 2011 de o accidentare şi intervenţie chirurgicală în urma cărora a reuşit o recuperare completă.

Timişorencele s-au impus azi pe sferturi cu 23:8, 15:12, 13:7 şi 29:14, şi urmează să joace mîine la ora 13 cu gazda CS Olimpia Bucureşti. Ulterior, vineri, sîmbătă şi duminică, CSŞ Bega va mai juca în compania celor de la BC MC Sport Cluj, BBALL6 Sfântu Gheorghe şi finalmente CSŞ Craiova. Trei victorii din 5 meciuri ar asigura în principiu măcar clasarea pe podium.

Într-un alt joc al primei zile, BBALL6 Sfântu Gheorghe a trecut cu 59:56 de BC MC Sport Cluj.

De notat că nici una dintre semifinalistele Ligii Naţionale de senioare, şi anume ICIM U Vasile Goldiş, care ar putea deveni diseară campioană naţională, în cazul în care trece în meciul 4 al finalei de CSM Târgovişte, de care a dispus aseară, pentru 2-1 la jocuri, respectiv „Municipal” Târgovişte, CSM Satu Mare, „bronz” pe 2013, şi U Alba Iulia nu deţin garnituri în turneul final al junioarelor mari.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 7

 


Alte articole legate de acest subiect: