Biljana Stankovic, noua jucătoare a lui BCM Tymes

Biljana Stankovic va juca în acest sezon pentru BCM Tymes. Cunoscută fanilor timișoreni din amicalele pe care BCM Danzio le-a jucat acasă cu Hemofarm Vârșeț, sârboaica a câștigat în mai multe rânduri campionatul și cupa din țara vecină și are în palmares Liga Adriatică în 2013, cu Partizan. Veterana dorită de mai mult timp la gruparea alb-violetă a evoluat ultima dată la Spartak Noginsk, în Rusia. Fundașul de 41 de ani a evoluat cu naționala Iugoslaviei la Campionatul Mondial din 2002 și a participat la trei turnee finale ale competiției continentale.

Biljana Stankovic în echipamentul lui Partizan. Sursa foto: fibaeurope.com

Biljana Stankovic în echipamentul lui Partizan. Sursa foto: fibaeurope.com

BCM Tymes a realizat un transfer important odată cu aducerea Biljanei Stankovic. Fundașul originar din Vârșeț are o experiență bogată, trecând de-a lungul carierei pe la Hemofarm Vârșeț, Partizan Belgrad, Radivoj Korac și Spartak Noginsk. La sfârșitul anilor ’90 a evoluat cu formația din orașul natal în EuroLiga feminină. A contribuit la cea mai de succes perioadă din istoria clubului, când acesta a cucerit 9 campionate și 11 cupe. Sârboaica are în palmares Liga Adriatică, cu Partizan în sezonul 2012-2013 când echipa condusă atunci de Marina Maljkovic a făcut tripla, cucerind și Cupa și campionatul Serbiei. În sezonul următor (2013-2014) a revenit la Vârșeț, echipa unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei, iar în ultima parte a stagiunii (din aprilie) a evoluat pentru Radivoj Korac cu care avea să-și treacă în cont un nou titlu. În ultimul sezon, Biljana Stankovic a mers în Rusia unde a jucat până în februarie. Pentru Spartak Noginsk a bifat 12 partide în campionat (cu medii de 8,3 puncte/meci, 2,8 recuperări și 3,7 pase decisive, cu un procentaj de 46,8% la aruncările din acțiune) și 7 în EuroCup, având medii de 7 puncte/meci, 2,6 recuperări și 2,7 assist-uri, cu 53,1% reușite din acțiune.

Dorită de mai mult timp la gruparea alb-violetă, Biljana Stankovic a evoluat la trei turnee finale ale Campionatului European (de două ori sub culorile Iugoslaviei în 2001 și 2003 și o dată pentru Serbia-Muntenegru în 2005) și la un Campionat Mondial, în 2002 pentru Iugoslavia.

Se anunță o echipă tânără la Tymes în acest sezon, cu un buget de salarii mai mic și cu majoritatea jucătoarelor importante din sezonul trecut plecate. În aceste condiții, experiența Biljanei Stankovic va conta pentru antrenorul Bogdan Bulj, care a colaborat cu aceasta la Vârșeț. Rămâne de văzut cât va putea să ajute echipa timișoreană sportiva ce pe 11 septembrei va împlini 41 de ani. La echipă mai este așteptată o jucătoare americană și se negociază și cu alte sârboaice tinere. Din româncele cu experiență în prima ligă au rămas la Timișoara Dumitrache și Zidaru. Li se alătură Steiner și Gheban, revenite pe teren după perioade de pauză, dar și jucătoarele care terminau cu CSS Bega pe 8 în competiția rezervată junioarelor sub 18 ani: Serrieh, Plapșa și Bota, iar ca o noutate ar fi Adelina Șerb. Orădeanca vine de la CN Mihai Eminescu și a participat în această vară la Campionatul European U 18, divizia B, organizat la București, unde România s-a clasat pe locul 6.

Tymes se reunește pe 1 septembrie urmând a începe duelurile oficiale în Cupa României cu ICIM Arad pe 26 și 30 septembrie. În campionat alb-violetele vor debuta pe 3 octombrie acasă cu U Cluj.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: