Bogdan Bulj: „Dacă rămâneam în formația în care am început pregătirile, dacă aveam stabilitate în privința echipei, probabil că situația era alta la ora actuală”

BCM Danzio Timișoara a pierdut cu 52-79 meciul cu CSBT Alexandria și teleormănencele sunt calificate matematic în play-off, în timp ce bănățencele vor evolua în play-out. Tehnicianul alb-violetelor, Bogdan Bulj, a subliniat faptul că formația vizitatoare a jucat în aceeași formulă de la începutul sezonului, spre deosebire de echipa de pe Bega care nu a avut stabilitate.

Bogdan Bulj la time-out

Bogdan Bulj a vorbit despre diferența de calitate. „Diferența este în calitatea celor două echipe. Prima constatare este că Alexandria joacă de la începutul campionatului în aceeași formulă. Echipa noastră a suferit foarte multe transformări, se știe. Partea asta este, pe undeva, esențială. Mai mult de atât nu se poate la ora asta. Este o victorie meritată a Alexandriei. Noi am arătat în primele cinci minute ceva, iar după aceea s-a trecut la sistemul să vină sfârșitul jocului”, a declarat tehnicianul sârb.

Formația timișoreană, care înainte de startul sezonului s-a aflat pe lista echipelor în pericol să nu ia startul în campionat din cauza datoriilor către federație, a optat să aducă 6 straniere, dar a rămas doar cu trei pentru ultimele șapte meciuri din sezonul regulat (Wilson, Grbic și Lough) după ce Harris, Stankovic, Mitov și Jaksic au plecat rând pe rând. „Dacă rămâneam în formația în care am început pregătirile, dacă aveam stabilitate în privința echipei, atât ca baschet, cât și financiar, probabil că situația era alta la ora actuală. În sezonul ăsta am dat posibilitatea și unor jucătoare care încă n-au calitatea unor jocuri pentru Liga Națională de baschet feminin dar asta este”, a mai spus Bulj.

Carole Harris a plecat de la Timișoara după ce a disputat doar două partide oficiale în Cupă, când a înscris 19, respectiv 14 puncte Aradului. Biljana Stankovic, veterana de 41 de ani, ar fi trebuit să fie liderul din teren al echipei, dar a avut probleme la tendon încă de la începutul sezonului și a jucat în doar 5 meciuri oficiale, patru de campionat și unul din cupă. A contribuit la victoriile din prima etapă cu Clujul și din etapa a 6-a de la Rapid, unde a făcut cea mai bună partidă a ei cu 21 de puncte. Ultimul meci în care a intrat a fost cel din etapa a 10-a de la Alexandria și de atunci a mai apărut pe foaie dar nu a mai jucat, se spunea că va rămâne ca secund, dar a plecat. Jovana Jaksic, care a colaborat și în trecut cu antrenorul Bogdan Bulj la Vârșeț, a jucat în 10 partide din Liga Națională (în total 313 minute și 102 puncte), precum și în cele două meciuri din cupă (11,5 ppg). A avut ceva probleme cu accidentări, a ratat niște meciuri acuzând probleme la umăr. Aceasta nu s-a întors după pauza de sărăbători și s-a transferat în Cehia la BLK Slavia Praga pentru care a disputat deja 2 meciuri. Zorica Mitov a părăsit formația timișoreană din postura de cea mai bună marcatoare a echipei cu o medie de 14,2 puncte/meci în 34:33 minute și 6,2 recuperări. Mitov nu a ratat nici un meci disputat de timișorence înainte de pauza de sărbători, jucând și în cele două din cupă. Pivotul s-a transferat aproape de mijlocul acestei luni în Germania la Rutronik Stars Keltern unde a debutat deja pentru noua sa formație. Adelina Șerb, adusă ca o mare speranță a plecat și ea de la echipă după doar câteva etape, iar din lotul de la începutul sezonului nu mai sunt la echipă Steiner și Gheban. Locurile libere au fost umplute cu jucătoarele de la CSȘ Bega care evoluează și pentru satelitul lui Danzio, în Liga 1.

Cu această instabilitate la nivelul lotului, alb-violetele au obținut doar șase victorii în LNBF: câte două cu ultimele clasate Rapid și Satu Mare, una cu Universitatea Cluj în prima etapă și una cu Aradul când deja renunțase la jucătoarele de bază. Astfel, timișorencele au reușit să bată o singură formație cu pretenții în acest sezon, fiind aproape de o surpriză la Târgoviște, dar au primit coș în ultimele secunde și au pierdut. BCM Danzio va evolua în play-out unde așteaptă să întâlnească învingătoarea disputei dintre Rapid București și CSM Satu Mare.

Formația care le-a luat fața pentru play-off timișorencelor, CSBT Alexandria, a avut și ea probleme în acest sezon, jucând meciurile de pe propriul teren la Craiova pentru că sala din Alexandria se renovează. S-a confruntat în startul stagiunii cu probleme asemănătoare cluburilor timișorene și a mers de la începutul sezonului pe o formulă cu două străine (Arnold și Brown) cu care a reușit să se califice în play-off. Deși acolo banii s-au deblocat, dacă oficialii de la CSBT ar fi vrut să mai aducă straniere, acest lucru le-ar fi adus un cost suplimentar mare. Motivul? Alexandria a optat să se folosească de partea din regulament care spune că formațiile care au maxim două străine nu sunt obligate să înscrie echipă satelit în Liga 1. La Biroul Federal din 8 octombrie 2015 s-a decis în unanimitate ca „echipele de LNB feminin care au maxim 2 jucătoare străine și nu sunt obligate să aibe echipe satelit, în cazul în care își aduc mai multe jucătoare străine la echipă, să li se adauge o supra taxă în valoare de 500 Euro pentru fiecare echipă satelit înscrisă, acești bani fiind distribuiți celorlalte echipe satelit”.  9 echipe din Liga Națională și-au înscris sateliții în Liga 1.

După ultima etapă din sezonul regulat urmează o pauză în campionatul feminin pentru că se dispută final 4-ul Cupei, iar naționala are meciuri de calificare la european (pe 20 și 24 februarie), astfel că faza eliminatorie va fi reluată după acestea. Se vor disputa 3 tururi de play-off pentru toate cele 8 formații. Echipele care vor pierde în primul tur vor juca alte două tururi pentru locurile 5-8. Federația a decis că în acest sezon play-out-ul se va disputa în două tururi. În primul se vor întâlni ultimele două clasate (CS Rapid București și CSM Satu Mare) iar învingătoarea va juca cu BCM Danzio (locul 9) în sistemul cel mai bun din 3 jocuri.

Până la play-out, BCM Danzio mai are meciul din ultima etapă a sezonului regulat, pe 31 ianuarie la Galați, de la ora 18, fără miză pentru timișorence. „Este timp până la play-out, o lună de pauză. Trebuie jucat și ultimul joc după sistemul care l-a impus federația. Jucăm ultimul meci la Galați și după aia o să se ia o hotărâre, ce vom face mai departe până la play-out”, a declarat Bogdan Bulj, completat de Marinko Lazarov: „play-out-ul o să se dispute. După părerea mea, un nonsens să ținem încă două luni să le plătim, din care o lună de zile nu beneficiem de nici un joc. Se joacă în martie, ceea ce înseamnă că trebuie plătite jucătoarele cu salarii încă două luni, cu chirii, cheltuieli foarte mari suplimentare”.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: