Bogdan Bulj: „Problema noastră principală a fost schimbarea apărării lor în zonă”

BCM Tymes Politehnica Timișoara a avut o prestație solidă în meciul doi al disputei cu Universitatea Goldiș ICIM Arad, contând pentru sferturile de finală ale Ligii Naționale de baschet feminin. Arădencele s-au impus cu 87-75 la capătul unei partide în care antrenorul oaspetelor a fost nevoit să schimbe defensiva. Tehnicianul timișorencelor, Bogdan Bulj, crede că fetele sale au dat tot ce aveau mai bun în acest moment și nu are ce să le reproșeze.

Bogdan BuljTimișorencele nu au mai ținut ritmul pe finalul partidei. „N-am ce să reproșez fetelor. Am dat maxim din ce-am putut în momentul acesta dar este greu să joci împotriva a 10 jucătoare ale Aradului care mențin ritmul constant al jocului. Am avut și o cădere fizică. Problema noastră principală a fost schimbarea apărării lor în zonă unde n-am avut soluțiile cele mai bune și șansele pe care le-am avut de șuturi libere nu le-am marcat. Felicităm echipa din Arad și îi dorim succes în continuare în play-off”, a declarat Bogdan Bulj la finalul celui de-al doilea meci al sferturilor. La ICIM au intrat zece jucătoare. Două au jucat peste 38 de minute (Simmons și Boriga Brosovszky), Broomfield a evoluat 32 de minute, alte două jucătoare au avut peste 23 de minute (Plouffe și Engelman), Sambursca și Milovanovic au jucat peste 15 minute, iar Crăciun și Nagy au jucat aproape două minute. De partea cealaltă, patru jucătoare din primul cinci al timișorencelor au petrecut pe parchet peste 37 de minute, cu Pesovic integralistă. Maksimovic a jucat 33 de minute, iar de pe bancă, Stoiedin a intrat aproape 12 minute, iar Zidaru, un minut.

Bogdan Bulj nu a putut s-o folosească nici la această partidă pe fundașul Natasa Krnjetin care a evoluat ultima oară la mijlocul lunii februarie în meciul cu Olimpia CSU Brașov și a ratat a patra partidă consecutivă în disputa cu Aradul. O altă jucătoare care a avut probleme a fost Adina Stoiedin care a trebuit să ia o pauză care a scos-o din ritm. „Am reușit să jucăm foarte bine o mare parte din meci dar trebuie să fim realiști. Aradul este o echipă mult mai bună decât noi și au mai multe jucătoare. Noi am intrat în această serie împotriva Aradului fără fundașul nostru principal și Adina care a făcut o pauză destul de mare care se vede în jocul ei”, a adăugat tehnicianul lui BCM Tymes.

Întrebat despre echipa sa ca surpriza începutului de an, antrenorul sârb a opinat că s-a văzut un progres la jucătoarele sale după ce a preluat echipa. Iar în ultima perioadă banca scurtă și-a spus cuvântul. „Eu nu pot să-mi dau cu părerea față de ce-a fost înainte dar ceea ce e sigur, din momentul în care am preluat echipa s-a văzut că fetele au progresat foarte mult dar nu putem să vorbim noi despre munca noastră. Cel mai bine vedeți voi din afară, cei care sunt la conducerea clubului și cei care fac parte din lumea baschetului. Echipa are selecție bună, cu multe posibilități dar s-a simțit foarte tare în perioada aceasta lipsa băncii”, a concluzionat Bogdan Bulj.

Partida cu ICIM ar putea fi ultima a sezonului pentru BCM Tymes, dacă Federația va hotărî că meciurile pentru locurile 5-8 nu se mai dispută. Regulamentul pentru acest sezon al Ligii Naționale de baschet feminin preciza că echipele învinse în primul tur al play-off-ului joacă în continuare tururile 2 și 3, dar cluburile au făcut cerere pentru ca acestea să nu se mai joace.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Baschet: