Campioană în 2012 în 4 meciuri, CSU Ploiești abia egalează la 2 în finala play-off, pe BC Mureș

Anul trecut, CSU Ploiești își adjudeca medaliile de aur deja după primele 4 jocuri ale finalei play-off a Ligii Naționale de baschet masculin, adică în cel mai scurt timp, trecînd de BC Timișoara. Anul acesta în schimb, campionii abia au egalat la 2 în această seară, cu ocazia meciului numărul 4 al finalei cu BC Mureș Târgu Mureș, răzbunîndu-se pentru eșecul pe teren propriu suferit aseară.

Cu veteranul Cătălin Burlacu (foto) principal marcator (21 puncte) și recuperator (12), CSU Ploiești s-a impus cu 89:79 (58:37), pe sferturi 26:19, 32:18, 10:18, 21:24.

Branko Cuic a marcat 15 puncte pentru mureșeni, de la care coșgeter a fost Ciric, cu 20 de puncte, iar Dan Păltinișanu șase, în nici 11 minute jucate.

Conform scorului actual la meciuri, 2-2, este ca și cum ambele finaliste și-ar fi adjudecat partidele de pe teren propriu, chiar dacă nu este cazul, prahovenii învingînd în partida a doua, la Târgu Mureș, iar ardelenii în cea de-a treia, aseară, la Brazi. Meciurile 5 și 6 vor avea loc în week-end-ul următor la Târgu Mureș iar dacă va fi nevoie, un al șaptelea joc, decisiv, va fi găzduit din nou în Prahova.

+ În altă ordine de idei, CSȘ Bega Timișoara nu s-a calificat astăzi în turneul final al Campionatului Național de baschet băieți sub 16 ani, încheind semifinalul de la București cu 4 înfrîngeri și un singur succes, în dauna lui CSȘ Ploiești, pe locul 5 din 6 formații în serie. Primele în serie au fost U Mobitelco, cu 5 victorii, Dinamo (4-1), ACS Vipo București (3-2) și CSU Cuadripol Brașov (2-3).

Cealaltă serie semifinală a Grupei Valorice A a fost dominată fără eșec de ACS Dan Dacian 1 București, urmată de LPS Târgu Mureș și CSȘ1 Viitorul Cluj.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 27

 


Ultimele articole din categoria Baschet: