Câştigă primele două sferturi dar se stinge şi-n revanşă: BC Timişoara – CSM Oradea 70:77 (39:36). Eliminare cu 152:175, bihorenii mergând în Final Four

Deşi a cîştigat primul sfert al revanşei din Cupă cu CSM Oradea, chiar înjumătăţind atunci deficitul din tur, după ce mai era în faţă după primele 10 minute şi în dubla manşă a optimilor, cu Steaua, dinaintea începerii campionatului, dar apoi doar în alte 3 meciuri ale turului de campionat, BC Timişoara, care s-a impus la limită şi în sfertul 2, a ţinut pasul numai două treimi din returul acestei seri, după care a lăsat garda jos în faţa unei oaspete mai complete, astfel merituoasă calificată în Final Four, cu încă o victorie: 70:77 (20:18, 19:18, 19:26, 12:15). Rezultatul general al dublei manşe, 175:152 pentru bihoreni, BCT fiind la al patrulea eşec la rând.

Alb-violeţii lui BC Timişoara, învinşi şi în returul sferturilor Cupei, din sala Constantin Jude, de roşii favoriţi ai Oradei, susţinuţi şi de galerie

 

Semnificativ, favorita CSM Oradea a fost mai susţinută şi în sala „Constantin Jude”, galeria de pe Criş, de aproape 50 de persoane care au fluturat 6-7 steaguri roş-alb-albastre, dominând murmurul tribunei din sectorul în rest gol rezervat de regulă oaspeţilor Timişoarei, şi susţinându-şi fervent idolii în cele câteva momente mai anevoioase din primele două sferturi. Sprijin de care baschetbaliştii lui BCT n-au avut parte, nu prea mult altceva decât aplauze ca la spectacol încălzind restul tribunei, ca şi plină.

Aşadar, Timişoara nu a reînviat atmosfera de meci din precedenta perioadă cu Dragan Petricevic la timonă, iar nici noua echipă, abia reasamblată, nu a putut arăta forţa coezivă necesară pentru surmontarea unui deficit semnificativ în faţa unuia dintre cei mai redutabili adversari din România, şi care a profitat cu regularitate, contrând exact atacurile tot mai stinse ale outsiderului. Iar acum BCT, care era învinsă acasă de orădeni la o diferenţă similară, 79:87, şi în gestiunea Costescu, din turul de campionat al toamnei, e presată să se redreseze în Liga Naţională, deja week-endul viitor, pe teren propriu cu BCM U Piteşti, în prima rundă din retur.

Jovanovic a avut şi astăzi apetit, 21 de puncte, ca şi coşgeter al întâlnirii, iar Conley s-a zbătut mult, cu 16 puncte şi 9 recuperări, cu 8 la acest capitol fiind şi Gacesa, în vreme ce Fenn însă nu s-a remarcat la debutul său pe teren propriu, pe când orădenii au avut net mai multe variante, cu 9 componenţi jucaţi relativ uniform, dintre care abilii Franklin şi Dillon au marcat câte 16 puncte iar Ţibîrnă a efectuat 9 recuperări.

 

3 din 4 faţă de 3 din 13… Doar de 3 ori a câştigat BCT primul sfert în jocurile turului, la Constanţa, cu Sibiul şi cu Timba, dar tot de 3 ori a condus după 10 minute în jocurile cu caracter eliminatoriu din Cupa României, 23:14 la Steaua şi 19:17 în returul acasă cu aceiaşi bucureşteni, respectiv 20:18 astăzi

 

Un prim sfert dătător de speranţe, în care înjumătăţea la un moment dat handicapul consemnat după manşa tur de miercuri, nu şi-a găsit însă continuitatea necesară pentru răsturnarea deficitului din urmă cu 4 zile, BC Timişoara reuşind totuşi o meritorie evoluţie în revanşa cu fruntaşa orădeană din campionat, semn că ar putea creşte ca evoluţii în returul Ligii Naţionale.

În acelaşi 5 de start ca şi la Oradea, şi anume Jovanovic, Vasojevic, Conley, Gacesa, Fenn, schimbat de Petricevic în prima jumătate a returului prin introducerile lui Andrei, în locul lui Vasojevic, şi Radulovic, substituindu-l pe Fenn, BC Timişoara a reuşit nişte prime minute foarte bune, o raritate în acest sezon, desprinzându-se şi la 20:12, avans aproape anihilat însă de bihoreni cu ultimele lor 3 coşuri ale sfertului I, încheiat cu 20:18.

Şi în care timişorenii au răsturnat spectaculos rezultatul, prin 3 aruncări de 3 puncte ale căpitanului Zlatko Jovanovic, de la 4:10 la 16:10, oaspeţii ratând în acel răstimp 4 aruncări, în 3 minute.

Şi chiar dacă Jovanovic a început şi sfertul secund cu o entuziasmantă aruncare de la distanţă, CSM Oradea a izbutit egalarea în minutul 12, 24:24 prin Franklin, rămânând apoi cu maxim 5 puncte în urmă, rămase trei la pauză, 39:36.

Era deja elocventă după prima jumătate a returului rotaţia superioară a formaţiei lui Cristian Achim, care a apelat la 9 jucători faţă de cei 7 ai Timişoarei, după ce începea revanşa în formula Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison.

Începând sfertul 3 în formula de bază, BCT a mai reuşit o aruncare de la distanţă, prin Fenn, capitol la care gazdele au forţat lucrurile în speranţa recuperării terenului pierdut faţă de tur, şi a revenit din nou la 6 puncte avans, dar secund clasata în Liga Naţională a egalat de două ori în următoarele minute, ţinându-se scai cu o prestaţie mai combinativă, mai articulată.

Chiar dacă i-au acordat o mai mare atenţie lui Jovanovic, bosniacul a mai ochit de 3 puncte, a cincea oară din 6 tentative, respectiv 15 ale violeţilor, răspunsul de aceeaşi manieră venind de la înlocuitorul Markovic, 54:54 cu doar a doua reuşită de la distanţă a orădenilor, din numai 6 încercări de acest gen în 26 de minute.

După care, în special prin Nicoară, oaspeţii au preluat uşor frîiele, câştigând cu 26:19 primul lor sfert şi aflându-se în fine în avantaj, după treisferturi din meci: 58:62.

Markovic a marcat primele 6 puncte orădene în ultimul sfert, controlat cu grijă de oaspeţi, ca şi calificaţi şi desprinşi chiar mai clar în ultimele minute ale întâlnirii, tot mai anevoioase pentru timişoreni în privinţa descîlcirii rutelor spre panou. BCT mai are mult de asudat până a prinde urma principalelor forţe ale campionatului…

*

Marcatori:

BCT… Jovanovic 21 puncte (cele mai multe minute jucate, 38:15), Conley 16p, Radulovic 12p, Gacesa 10p (al doilea cel mai utilizat jucător, 33 de minute), Vasojevic 8p, Fenn 3p. A mai jucat Andrei.

Pe bancă: Milencovici, Filip, Petrişor, Lăpuşte, Toth.

CSM Oradea: Franklin şi Dillon – câte 16 puncte, Nicoară 12p, Subotic 11p, Markovic 10p, Denison 8p, Comazic şi Ţibîrnă – câte două puncte. A mai jucat Popescu.

Pe bancă Paşca, Pop, Hora.

* Şi Energia Rovinari s-a calificat deja în Final Four, în vreme ce U Mobitelco – BCM U Piteşti e 42:40 la pauza revanşei, după ce în tur argeşenii câştigau acasă cu 15 puncte avans.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: