Câştigător în 2010 al Cupei României cu „violeţii”, Cătălin Petrişor revine la BC Timişoara

BC Timişoara a confirmat la amiază obţinerea împrumutului fostului ei component, Cătălin Petrişor, unul dintre cel 11 câştigători la Sibiu ai Cupei României, în aprilie 2010, cu garnitura lui Dragan Petricevic.

Ceea ce s-a murmurat după calificarea „violeţilor” de la BC Timişoara cu eşec în returul optimii Cupei României cu Steaua CSM, a fost confirmat astăzi, cu 3 zile înaintea debutului sfert-finalistei ediţiei trecute în noul sezon al Ligii Naţionale, programat pentru vineri la ora 19, în direct pe DIGI Sport, în fief-ul din Trivale al fostei echipe a noului antrenor al bănăţenilor, BCM U Piteşti.

Sosit mai întâi la Timişoara în urmă cu 4 ani, de la CSŞ Olimp Focşani, fundaşul de 1,84 metri Cătălin Petrişor a devenit între timp mai copt, ajungând la 21 de ani, după un ultim sezon cu 17 meciuri disputate la SCM U Craiova, în medie cu puţin peste 12 minute jucate pe partidă, dar în general în meciurile mai facile, cu miză mai redusă.

Fără a evolua în turneul final de la Sibiu al Cupei României 2009-2010, Petrişor se afla la acea vreme în lotul lui Dragan Petricevic care cucerea pentru BC Timişoara, contrar aşteptărilor, trofeul competiţiei K.O., rămânând, alături de Alexandru Mihuţi, ca rezervă neutilizată în victoriile cu CS Otopeni respectiv Gaz Metan, în chiar finala din 10 aprilie ´10.

În respectivul lot, baschetbalişti români mai erau Czmor, Păltinişanu, Talabă şi Tudosă, pe când la cei din Otopeni era de exemplu Dragoş Andrei, actual „violet”. Iar din actuala componenţă a lotului lui Tudor Costescu, Cătălin Petrişor devine, pentru sezonul de împrumut, singura legătură cu câştigătorii de-acum peste 3 ani ai Cupei…

În sens invers, la craioveni evoluează din acest sezon Andrei Căpuşan şi Bogdan Popescu, eliminaţi cu SCM U din optimile Cupei, în care Petrişor a jucat nici un minut, în returul cedat sub Feleac.

Petrişor continua la BC Timişoara şi în campionatul 2010-2011, încheiat de „violeţi” în play-out.

Liga Naţională începe diseară, odată cu jocul CSM Oradea – U Mobitelco Cluj, de la ora 19 (DIGI Sport). Etapa inaugurală se va desfăşura pe parcursul a 5 zile, deşi conţine numai 7 meciuri.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: