Cătălin Sabău, double-double în debutul bun al băieților lui CSȘ Bega Timișoara în turneul final U18

Au pornit împreună la drum, călătorind ieri laolaltă spre București, și au debutat la unison, cu victorii, în prima zi a turneului final al Campionatelor Naționale de baschet juniori sub 18 ani.

După ce, dimineața, fetele Begăi se instalau pe primul loc în întrecerea-serie a celor mai bune 6 echipe din țară, grație unui clar 80:41 cu CSȘ Sibiu, după prînz a venit și rîndul băieților să facă un prim pas cu dreptul, 64:56 (25:35), cu LPS Focșani, grație revenirii din ultimele două sferturi: 14:17, 11:18, 22:10, 17:11.

CSȘ Bega U18, cu Tiberiu Ondreikovics și Mihai Bolcu la timonă, a răsturnat soarta debutului la turneul final de 8 echipe găzduit de Arena de Baschet din București, de la 45:38 la 45:57, coșgeterul Cătălin Sabău egalînd la 45 în penultimul minut al sfertului 3, după ce timișorenii cedau inițiativa în urma primelor 6 minute de joc, abordate în cinciul Todorov, Szekely, Sabău, Covaciu, Popov, cu surpriza de a-l include în formulă pe play-maker-ul Casian Todorov, accidentat luna trecută, și care n-a mai evoluat de-atunci.

Cătălin Sabău a izbutit un double-double, 15 puncte și 12 recuperări, Raul Covaciu marcînd 12 puncte, cu 9 recuperări, iar Nenad Popov 10 puncte, cu 5 recuperări. Au mai înscris pentru juniorii Begăi și Szekely, 9 puncte, Medgyesi – opt, Udrea 4 respectiv Diaconu și Tihoi, cîte trei, mai evoluînd sus numitul Todorov, zece minute.

Timișorenii joacă mîine de la 3 cu CS Phoenix Galați, în cel de-al doilea meci din 3 ale grupei, o victorie asigurîndu-le calificarea în Final Four, pentru care mai luptă din același careu și U Mobitelco. În cealaltă serie de 4 a turneului final, ca prim joc, CSȘ Ploiești – CS Dinamo CSȘ6 80:71.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: