Chrissy Givens duce Aradul spre victorie

Sala “Constantin Jude” a găzduit sîmbătă o nouă ediţie a confruntării dintre BCM Danzio Timişoara şi ICIM Universitatea “Vasile Goldiş” Arad. A fost un joc fără surprize: oaspetele şi-au confirmat statutul de favorite şi au câştigat, pe fondul unei prestaţii foarte bune a lui Crissy Givens. Americanca de 27 de ani şi 1,80 metri, care a mai evoluat în trecut la Tulsa, în WNBA, la Botas (Turcia), Minsk (Belarus) şi la Târgovişte, a adunat 22 de puncte şi 14 recuperări în meciul de la Timişoara, câştigat de formaţia sa cu scorul de 67:50.

În condițiile în care Adina Stoiedin a suferit o entorsă la antrenamente, acum patru zile, și a fost menajată pentru turneul de Liga a II-a care începe duminică, tehnicianul Dan Ionescu a trimis în teren la BCM Danzio, la startul jocului, formula Brown – Haas – Pesovic – Fodor – Blanaru. De partea cealaltă, la Arad, chiar antrenorul Dan Moraru susține că are o trupă cum n-a mai avut ce ceva vreme. Patru americance, Givens, Wirth, Risper și La Plante (ultima trecută și pe la Alexandria), plus Monika Brosovszky, conlucrează foarte bine, rezervele își aduc și ele aportul, astfel încât ICIM Universitatea “Goldiș are o singură înfrângere în 13 etape, 75-81 la Satu Mare, printre victorii numărându-se și un 69-60 cu CSM Târgoviște, echipă de Euroligă.

În încurajările permanente ale obișnuitei galerii, Aradul a controlat partida cu Danzio pe întreaga sa durată. E adevărat, desprinderea decisivă, la peste 10 puncte, s-a realizat doar pe final, în ultimele cinci minute, dar și până atunci senzația a fost că oaspetele nu au cum să piardă. Timișoara a avut doar nouă jucătoare valide pentru această partidă. În afara de cinciul de start, au mai evoluat Miruna Crâsnic și alte trei componente ale echipei U23, Antoinette Thompson, Christina Zidaru și Alexandra Bălăceanu. Cele mai multe puncte le-a reușit, din nou, Tiffany Brown (s-a ajuns, la un moment dat, la situația ca micuța jucătoare a Timișoarei să fie ținută de cea mai înaltă sportivă de la Arad, pivotul Kari La Plante, în încercarea de a-i bloca aruncările), iar lideră la capitolul recuperări a fost, oarecum surprinzător, Biljana Pesovic, manajată și ea, folosită mai puțin,  la acest meci.

Arădencele se mai bazează pe două străine, americanca Bartee și sârboaica Suzana Milovanovic (totuși, galeria din Arad afișează, din inerție, probabil, un steag al Bosniei-Herțegovina), apoi pe româncele Adela Mercea (timișoreancă de origine, fostă Perdei), Cristiana Cutaș, Diana Moraru și Alina Crăciun (revenită după o destul de lungă accidentare).

Iată și cifrele partidei: BCM Danzio TimișoaraUniversitatea “Goldiș” ICIM Arad 50-67 (15-23, 15-18, 10-8, 10-18).

BCM Danzio: 4. Andra Simona Haas 3 pct; 5. Biljana Pesovic 9 pct, 13 reb; 6. Bianca Blanaru 4 pct, 7 reb, 4 blocks; 8. Marta Fodor 6 pct; 9. Miruna Crâsnic 2 pct; 10. Christina Zidaru; 23. Tiffany Brown 19 pct, 9 reb; 35. Antoinette Thompson 7 pct, 3 reb; 55. Alexandra Bălăceanu.

Universitatea “Goldiș” ICIM: 4. Adela Mercea 2 pct; 5. Chrissy Givens 22 pct, 14 reb, 3 assists; 6. Carla Donette Bartee 6 pct; 7. Christina Wirth 8 pct, 5 reb; 8. Jeniffer Risper 5 pct, 4 reb, 4 assists; 10. Monika Brosovszky 8 pct; 11. Alina Crăciun; 12. Cristiana Cutaș  2 pct; 13. Kari La Plante 10 pct, 8 reb; 14. Diana Moraru; 15. Suzana Milovanovic 4 pct, 4 reb, 4 assists.

Prin acest joc, Timișoara a încheiat seria înfrângerilor programate, ca să spunem așa, împotriva trioului din fruntea clasamentului, deci a partidelor în care pornea cu șansa a doua. În etapa viitoare, BCM Danzio va juca pe terenul Olimpiei Brașov. Până atunci, însă, de duminică până marți e programat la sala “Constantin Jude” al doilea turneu din cele cinci ale ligii a II-a (U23) de baschet feminin. Programul jocurilor este următorul: duminică, ora 15 Universitatea Cluj – SCM Craiova; ora 17 CS Olimpia București – BCM Danzio Timișoara; luni, ora 13 Craiova – Olimpia; ora 15,15 Timișoara – Cluj; marți, ora 13 Olimpia – Cluj, ora 15,15 Craiova – Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Chrissy Givens duce Aradul spre victorie

  1. Marius Stern spune:

    Cornel,apreciez comentariul tau pertinent(si mentiunea despre galeria aradeana)si as vrea sa lamuresc un aspect,pe care tu nu ai de unde sa-l cunosti si pe care nici eu nu l-am stiut pana acum 3 ani.Ma refer la Suzi Milovanovic si la steagul Bosniei-Hertegovina.Noi,galeria aradeana,afisam la meciuri steagurile tarilor de unde provin jucatoarele noastre.Pe aceste steaguri sunt autografele celor mai bune si apreciate jucatoare care au evoluat sau evolueaza pentru ICIM Arad.In sezonul 2009 – 2010,dupa un meci disputat la Arad,am mers la Suzi si am rugat-o sa se semneze pe steagul Serbiei(il avem si pe acesta)pentru ca asa stiam si eu din presa ca este de origine din Serbia.Ea mi-a spus ca doreste sa semneze pe steagul Bosniei(poate ca este sarboaica din Bosnia) si eu i-am respectat dorinta.De aceea am afisat si ieri ca si cu alte ocazii steagul Bosniei – Hertegovina.Mult respect din partea suporterilor aradeni pentru tine dar si pentru conditiile civilizate in care s-a desfasurat meciul de ieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 16

 


Ultimele articole din categoria Baschet: