Condusă și cu 20 de puncte puțin după pauză, SCM Timișoara pierde la CSM CSU Oradea

Baschetbaliștii ”violeți” ai Timișoarei au pierdut duminică seară cel mai dificil duel din turneul de debut al Ligii Naționale demarat joi la Oradea, în fața gazdei fruntașe la egalitate de puncte în 1-6 la oprirea în martie a campionatului trecut. Favoriții bihoreni au tranșat la 6-7 puncte primele două sferturi și s-au desprins chiar la 20 puțin după pauză, oaspeții care au condus doar exact două minute din primele 3 ale jocului etapei a III-a rămânând cu consolarea de a nu mai fi primit nici un punct în ultimele 3 minute și jumătate, în care au redus din diferență cu cel mai lung run al întâlnirii, 0-10. Prea târziu și în zadar… CSM CSU Oradea – CS SCM Timișoara 75:68 (43:30).

Disputa învingătoarelor din primele două runde ale patrulaterului din Țara Crișurilor a început viu în fața tribunelor goale din Sala ”Antonio Alexe”, în special din partea bănățenilor, 3:7 după numai două minute, avantaj maxim duminică al elevilor lui Dragan Petricevic, ceea ce i-a pus și mai mult în gardă pe orădeni, avertizați după pierderea primelor două sferturi în partida de vineri cu gălățenii, în fața cărora au răsturnat scorul abia în sfertul final.

În consecință, amfitrionii s-au remontat relativ prompt, de astă dată impunându-și suficient jocul în primele două sferturi, după care nu le-au mai câștigat pe următoarele două, după pauză… 24:18, 19:12, 19:19, 13:19. În ansamblu însă, doar ultimele câteva minute i-au salvat pe ”violeți” de un eșec poate ceva mai sever.

Vizitatorii au avut în Sherwood Brown coșgheterul întâlnirii, autor al unui double-double drept cel mai utilizat baschetbalist de pe teren, cu 21 de puncte marcate și 11 recuperări în 33:23 minute, în care a și ratat nu mai puțin de 10 aruncări de două puncte. Alexandru Olah a trecut grație coșurilor de pe final de la cifre la numere, 10 puncte și 8 recuperări în 21:22 minute, jumi-juma ca reușite de două puncte, Lewis Stallworth IV înscriind 9 în 18:15 minute. Iar Gajic a fost al doilea cel mai folosit jucător de Petricevic, aproape 26 de minute, marcând 6 puncte.

Fără a-i aminti deja pe toți componenții 5-ului de start, în formula Stallworth IV, căpitanul Brown, Gajic, Komatina și Banciu, pe când Cristian Achim a început pentru alb-roșii cu căpitanul de lot ”tricolor” Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika, ajungând însă în cele din urmă să joace mai puțini sportivi decât Petricevic, zece față de 11 ai timișorenilor.

Orădenii s-au axat mai mult pe Holt și Watson, aproape 31 de minute fiecare pe teren, Stephen Holt fiind și principalul marcator al învingătorilor, cu acuratețe a aruncărilor, doar câte una ratată din semicerc respectiv de la distanță, autor a 15 puncte.

De fapt, singurii marcatori ai bihorenilor veniți de pe bancă au fost Broussard și Markovic, dar fiecare cu aproape tot atâtea, câte 14 fiecare, în 29 respectiv 24 de minute jucate. Iar Aaron Broussard a semnat și el un double-double, cu 10 recuperări dar și 5 turnovers. Zekovic a fost la rândul său cu mână sigură din tabăra câștigătorilor, 12 puncte în 28 de minute în teren, câte 8 înscriind căpitanul Watson, la pupitru și cu 8 pase decisive, respectiv Valeika, și cu 7 recuperări în 26 de minute, dar și 3 pase decisive.

Mai exacți în aruncări, orădenii s-au pripit mai puțin și au avut succes de cauză, 22 din 35 de încercări din semicerc, 8 reușite din 17 tentative de la distanță, față de cele 20 din nu mai puțin de 46 ale bănățenilor, doar 6 din 20 de 3 puncte. Capitol la care Komatina n-a fost în seara lui, ratându-le pe toate cele 5 în 20 de minute jucate, cu 3 recuperări în cont și 4 pase decisive, dar și 5 greșeli personale.

Căpitanul timișorenilor, Brown, avea să deschidă scorul, Zekovic preluând conducerea pentru gazde de la distanță, după numai 18 secunde iar Banciu imitându-l după alte 21… 3:5.

Au urmat ratările, Holt, Brown și Fometescu chiar de două ori de la distanță, nu și în cazul lui Stallworth, 3:7 după două minute. Un bun început de meci…

La care rata și Watson, Valeika însă recuperând și reducând din handicap. Chiar și așa, ”violeții” erau cei care aveau să exceleze cu nu mai puțin de 17 recuperări ofensive, încheind cu 5 în plus la total față de învingători.

Iar după ce Komatina a început ratările de 3 puncte, Holt n-a iertat din afară, 8:7 după 3 minute. Atât le-a fost oaspeților la conducere…

Zekovic făcea 10:7, Brown egalând la mijlocul sfertului I, de la distanță. Dar atât le-a fost și la egalitate…

Căci Fometescu a spart gheața pe următorul atac, pe când Komatina iar a ratat și a comis și prima greșeală personală, schimbat fiind cu Olah, iar Stallworth IV cu Mijajlovic.

”Trițele” lui Holt făceau în doar jumătate de minut 18:12, Olah încercând în zadar la fel, dar în schimb faultându-l pe Broussard, 20:12. La care intrau Mocrițchi și Mirkovic.

SCM și-a mai revenit dar și Markovic a avut replici prompte la coșurile lui Brown și Mijajlovic, tot Brown fiind cel care a înscris și ultimul coș al sfertului inaugural… 24:18

Timișorenii au marcat primii și în cel de-al doilea, prin Olah, dar și-a intrat în mână și Watson – cu două coșuri, completat de Broussard, 33:22. Stallworth IV rata o ”liberă” după reintroducerea în locul lui Mijajlovic, ratându-se apoi și mai mult de afară, forțat fiind în van procedeul de la distanță. Reintrau Holt respectiv Brown iar până la urmă tot Markovic înscria, 35:23 la mijlocul sfertului 2.

O altă răbufnire bănățeană, coșuri ale lui Olah și Stallworth IV, dar Broussard, servit de Valeika, semna un coș cu fault. Fometescu și Brown au ratat de la ”libere”, Valeika și Holt au punctat din acțiune, 43:28, Mirkovic ameliorând handicapul cu 3 secunde rămase de jucat înaintea pauzei…

Și cu Dragoste la reluarea întâlnirii, SCM a încasat coș după coș, Zekovic ”triță”, Watson și Broussard de câte două puncte, totul în două minute și jumătate, pe când Olah și Komatina au ratat câte două aruncări fiecare… 50:30. Cel mai lung run al orădenilor, 7 puncte, decisiv.

La adăpostul avantajului, elevii lui Achim s-au deconectat nițel iar SCM a redus până la 13 diferență la mijlocul sfertului 3, Brown reușind chiar o ”triță”, 54:42. Însă orădenii nu i-au lăsat sub 10 diferență, Gajic atenuând și el handicapul cu ultimele puncte ale sfertului, de la distanță… 62:49. Un sfert astfel remizat.

Pivotul veteran Lazar a dat tonul pentru ”violeți” în sfertul final, Broussard replicând cu o ”triță”. A înscris și Brown dar și Valeika, Zekovic punctând de la distanță: 70:53. Avans menținut spre final, Broussard 75:58.

Și stingere a motoarelor bihorene, ultimele 3 minute și jumătate aparținând strict învinșilor, ameliorare a handicapului. Run de 10 puncte în 2 marcatori, Olah, apoi Stallworth IV din libere și de două, Olah alte două din semicerc. Prea târziu… 75:68.

Meci care a mai salvat aparențele în jurul turneului orădean, dar ideea e alta, și anume că un campionat demarat cu asemenea reuniuni cuplând 3 etape nu prea stârnește imaginația amatorilor de baschet, cu atât mai mult în absența spectatorilor, pentru a nu mai pomeni de competitivitate. Nu doar pare ci este ceva mai degrabă de formă, pentru a fi bifat, așa, cumva neînsuflețit. Fără a mai insista pe aspectul aportului minor al sportivilor autohtoni, de exemplu cu 32 de minute și 30 de secunde cumulate în această seară de românii din tabăra lui Achim, aproape dublu în colectivul lui Petricevic, 63:28 din 200.

De la învinși au mai marcat și Mijajlovic, 7 puncte și 3 pase decisive în 21 de minute jucate, Lazar 6 puncte cu 3 recuperări în 12 minute, Mirkovic 4 puncte, 3 recuperări și 4 assists în 20 de minute, Banciu 3 în 7 minute pe teren iar Dragoste două în 10 minute. Mocrițchi a jucat 12 minute, în vreme ce Kelemen a rămas pe bancă.

De la orădeni, fără puncte Nicolescu, Vescan și veteranul centru Baciu, în vreme ce Petrescu și Reljic n-au jucat.

În primul meci al duminicii la Oradea, CSM Galați – CSM Târgu Jiu 87:71 (48:39), dunărenii câștigând la limită sfertul I și abordând tot cu un avantaj minim și sfertul final. Prima lor victorie în turneul bihorean, adjudecat de gazde, SCM Timișoara alegându-se cu două succese și eșecul de astăzi, coșaveraj 219:216.

Rezultatele zilei și programul etapei a III-a, care continuă luni în turneul sibian, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: