A. Constantinides (Energia Tg Jiu): „Cred că noi am făcut jocul să pară ușor”. Z. Milovic: „Energia este una din cele mai bune echipe din campionatul românesc”

BC Timba și Energia Târgu Jiu s-au întâlnit în etapa 23 a Ligii Naționale. Reprezentanta României în EuroChallenge s-a impus cu 98-65 la capătul unui meci pe care l-a controlat încă din start. Antrenorul învingătorilor, Antonis Constantinides, crede că echipa sa a tratat cu maximă seriozitate partida din sala Constantin Jude și de asta a părut că a câștigat ușor partida. De partea cealaltă, timișorenii au acuzat oboseala de la meciul din etapa intermediară cu U BT Cluj.

IMG_0801Gorjenii joacă marți de la 19 acasă cu Le Mans în primul meci al sferturilor EuroChallenge și au abordat meciul de la Timișoara cu gândul la acea partidă. „Cred că noi am făcut jocul să pară ușor. Timba nu este o echipă atât de ușor de bătut, în special pe terenul lor. Asta le-am spus la început jucătorilor, să fie concentrați tot meciul, să fie serioși și pentru că avem un meci foarte important peste două zile în EuroChallenge, poate cel mai mare meci din istoria clubului de până acum, și n-am vrut să avem nici o problemă aici azi. Partea bună, pentru mine ca antrenor, este că jucătorii au fost foarte serioși, 100%, și de aia am făcut meciul să pară așa ușor, mă repet. Nu e ușor pentru toată lumea să bată pe Timba aici. Pentru noi astăzi era important doar să câștigăm meciul. Suntem într-o poziție bună în acest moment în campionat. Am jucat 8 meciuri în partea a doua și am câștigat 6. Vrem să le câștigăm pe următoarele 4 pentru că vrem să terminăm pe locul 4 înainte de play-off”, a declarat Antonis Constantinides. Acesta a fost mulțumit că a putut să-și odihnească o parte din titulari și le-a dat minute și jucătorilor de pe bancă. „Felicitări Timbei și antrenorilor și le doresc tot ce-i mai bun până la finalul sezonului. Unul din obiectivele noastre astăzi a fost să ne odihnim câțiva dintre jucătorii noștri de bază pentru că este foarte greu pentru ei, joacă 30-35 de minute în toate meciurile. Performanța noastră ne-a dat șansa să folosim toată rotația, să ne odihnim câțiva jucători ca Watson, Darby, Milosevic, ca să fie mai proaspeți la meciul de marți”, a adăugat Constantinides.

Zoran MilovicAntrenorul secund de la Timba, Zoran Milovic, crede că oboseala din partida de miercuri i-a afectat pe galben-negrii și vede Energia în primele trei formații ale Ligii Naționale. „Energia Rovinari este, după părerea mea, una din cele mai bune echipe din campionatul românesc. Dacă nu ar fi jucat în EuroChallenge, ar fi pe un loc mult mai bun, 100% ar fi în primele trei echipe. Am pierdut multă energie la meciul cu Cluj și cred că astăzi am pierdut meciul în primul sfert, când am primit 35 de puncte. Mai avem 3 meciuri până la final și nu ne-am predat încă. O să încercăm să câștigăm niște meciuri până la finalul campionatului doar ca să nu fim cei care se predau acum. Echipa asta e foarte serioasă. Cred că am fost foarte obosiți pentru acest meci. Am avut multe accidentări, câțiva băieți au probleme la spate. Am ratat multe libere astăzi. Vă vine să credeți că la antrenamente le-am înscris pe toate dar când vine meciul ratăm. Totul ține de psihic, dar au fost foarte obosiți”, a declarat Zoran Milovic.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: