CSS Bega bate campioana şi joacă în Final Four cu oltencele

CSS Bega Timişoara a câştigat şi cea de-a treia şi ultima dispută din cadrul seriei a doua a turneului final al Campionatului Naţional de baschet junioare sub 16 ani, 69-60 cu campioana BC MC Sport Cluj, impunându-se astfel în grupa ei şi având avantajul de a se încrucişa mâine în Final Four cu ocupanta locului secund în Seria 1, SCM CSS Craiova.

Junioarele pregătite de profesoarele Vera Gavrilă şi Silvia Ondreikovits au pornit ca din puşcă în partida disputată în sala braşoveană Forex de la ora 17, împotriva clujencelor, desprinzându-se la 7-2 şi conducând în general ostilităţile, cu pătrara Alexandra Brigitte Steiner şi decara Maria Elena Blanaru în mare poftă de aruncări, autoare a 30 respectiv 21 puncte.

Timişorencele s-au impus la nouă puncte diferenţă, pe sferturi fiind 17-13, 9-18, 22-13, 21-16, ceea ce le-a asigurat primul loc în serie, cu maximum de puncte, şase, şi coşaveraj  186 – 136, şi un duel cu craiovencele pentru un loc în finala campionatului naţional, ce va avea loc duminică.

Au mai marcat pentru învingătoare Sasebeş, 6 puncte, respectiv Gheban, Pantea şi Molnar, câte patru puncte, junioarele excelând în recuperări, şi anume Sasebeş cu 11, Gheban cu 10, Blanaru şi Steiner cu câte opt iar Molnar cu şase.

În cealaltă semifinală, câştigătoarea fără eşec a seriei 1, Phoenix Panibu Galaţi, va da piept cu învinsa Begăi, BC MC Sport Cluj, tot pentru un loc în finala de duminică.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = saptezeci doi

 


Alte articole legate de acest subiect: