CSȘ Bega, calificată la turneul final U18 după Cluj și Pitești, și găzduind semifinalul la U17

Astăzi este unica zi de respiro într-un infernal program pentru baschetbaliștii juniori de la CSȘ Bega Timișoara, care s-au calificat în turneul final al categoriei U18 după 5 jocuri disputate de vineri pînă duminică, și care găzduiesc începînd de mîine un alt turneu semifinal, la nivelul U17, cu 5 meciuri în 3 zile.

Comprimarea fazelor semifinale are de-a face cu perioada de convocări și selecții la reprezentativele juvenile ale României, programată din luna iunie, însă nu poate fi și benefică pentru evoluția tinerilor.

Ca rezultate, luînd-o în ordine inversă, CSȘ Bega a pierdut sîmbătă și duminică ultimele două jocuri ale fazei semifinale la U18, 64:75 cu U Mobitelco, ieri de la ora 12,30, respectiv 54:61 cu CSȘ Ploiești, sîmbătă seară de la 6, calificîndu-se însă de pe locul 3, în urma învingătoarelor sale.

Pînă atunci, timișorenii antrenați de Tiberiu Ondreikovics treceau vineri de la 11 cu 68:57 de LPS Târgu Mureș, iar de la ora 16 cu 87:53 de CSȘ Unirea Iași, sîmbătă dimineață de la 11 dispunînd cu 64:54 și de CN Aurel Vlaicu CSS1 București, ceea ce le asigura deja calificarea între cele mai bune 8 echipe din țară.

Iar juniorii ”Begăi”, calificați la finale din seria semifinală în care au activat laolaltă cu U Mobitelco Cluj, CSȘ Ploiești și LPS Mureș, își cunosc deja adversarele de luna viitoare, și anume U Mobitelco Cluj, LPS Focșani și Galațiul, în vreme ce în cealaltă grupă vor evolua CSȘ Ploiești, LPS Mureș, Dinamo precum și brașovenii.

”OK nu este cu aceste 5 jocuri în 3 zile de la turneele semifinale, dar cluburile stau prost cu banii iar copiii ar trebui scoși de la școală. Adevărul e că vineri, sîmbătă și duminică ne-am chinuit tare de tot cu atîtea meciuri într-un interval scurt de timp, dar calificarea am obținut-o după primele 3 meciuri. Cîțiva trebuiau odihniți, pentru că vor evolua de mîine și în turneul semifinal la U17, mă refer la Sorin Diaconu și Vasile Stan, iar Vlad Szekely a fost suspendat pentru niște greșeli tehnice comise la categoria U17, așa încît am avut destule dificultăți”, a explicat profesorul Ondreikovics, cea mai mare constînd în accidentarea suferită de play-maker-ul Casian Todorov, cu o entorsă la gleznă în primele 5 minute din jocul I al timișorenilor la semifinalul lui U18, de vineri. ”Diseară vom afla mai exact, în urma unui RMN, gravitatea accidentării lui Casian. Poate fi o microfisură la maleolă, recidivă, și momentan este în ghips…” Todorov a fost substituit în rolul de coordonator de joc de Robert Medgyesi și rămîne de văzut dacă va fi apt de joc începînd cu 18 mai, în turneul final al juniorilor mari.

Într-adevăr, survenind la debutul turneului, accidentarea lui Todorov nu poate fi pusă pe seama oboselii acumulate în întrecerea de 5 meciuri în 3 zile, dar întrebarea în privința comprimării calendarului competițional totuși rămîne, existînd pericolul apariției unor asemenea nefericite situații tocmai înaintea convocărilor la loturi. Qui bono?

Și cum spuneam, CSȘ Bega n-are răgaz, Ciprian Prejban pregătindu-și garnitura de U17 pentru a găzdui de marți pînă joi, în sala Profesor Mircea Albu din zona Dacia, faza semifinală la capătul căreia tot primele 4 clasate din 6 vor accede la turneul final. Vor mai evolua pe Bega formații din Galați, București, și anume Laguna și Dinamo, Brașov și Târgu Jiu, timișorenii începînd turneul cu un joc mîine de la ora 11, cu Laguna 11.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 14

 


Alte articole legate de acest subiect: