CSS Bega îşi asigură cu două succese calificarea în 1-4

CSS Bega a pornit lansat în turneul final al Campionatului Naţional de junioare sub 18 ani, învingând în primele două meciuri din cele 3 ale Seriei B, disputate miercuri şi joi în sala „Octavian Dimofte” din Bucureşti, şi asigurându-şi deja calificarea în semifinalele competiţiei, în care, în funcţie de rezultatul jocului de vineri cu LPS Arad, pentru şefia grupei, ar putea evita întâlnirea cu favorita întrecerii, CS Olimpia Bucureşti.

„Am abordat turneul final cu handicapul absenţei Dorei Ardelean, o excelentă echipieră, un lider de echipă, de aici survenind întrebările fireşti şi o barieră de ordin psihic: <Cum ne vom descurca fără Dora?> Şi sufleteşte suntem în egală măsură marcate de lipsa aportului ei, echipa reuşind însă în ciuda mizei evidente să răspundă pozitiv acestei încercări”, s-a referit profesoara Vera Gavrilă la un dificil debut în turneul final, mai ales datorită indisponibilităţii unei jucătoare cheie, al cărei sezon a fost marcat de o accidentare şi o intervenţie chirurgicală. Nota bene, Ardelean n-a putut lipsi din delegaţia timişorencelor, „încurajându-le permanent pe fete”, după cum a explicat antrenoarea.

După ce le-au zdrobit la debut cu 59-29 pe junioarele de la CSS Alexandru Ceuşianu Reghin, elevele pregătite de profesoara Vera Gavrilă s-au distanţat şi astăzi la 35 puncte diferenţă în faţa orădencelor de la CSU Crişul, reducând ulterior turaţia, şi în vederea disputelor următoare, de vineri, cu arădencele, de sâmbătă, în semifinale, şi în perspectiva mult doritei prezenţe în finala cu trofeul pe masă, duminică.

„Vineri, contra LPS Arad, nu vom mai avea pe umeri marea miză a calificării, căci unu-patru e unu-patru, obiectiv deja îndeplinit. Astăzi a fost un meci decisiv pentru calificarea în semifinale iar acum suntem liniştite în această privinţă. Am abordat jocul cu o foarte mare dorinţă de victorie şi poate şi tracul inerent, avut şi în meciul iniţial cu cele din Reghin, a influenţat evoluţia mai crispată a unor jucătoare, dar pe parcurs s-au descătuşat. Am pornit foarte bine”, a spus profesoara Gavrilă pe marginea succesului cu 52-35, pe reprize 14-4, 15-4, 9-10, 14-17, în care Henrietta Blejan a excelat cu 25 puncte marcate şi 17 rebounds.

„Blejan a reuşit două meciuri excepţionale, atât prin prisma recuperărilor efectuate cât şi a eficacităţii, fiind precisă în aruncări. Pivoţii în general şi-au adus un aport substanţial, cu foarte multe pase decisive la jucătorii de pe poziţia 4. Şi celălalt pivot al nostru, Blanaru, şi-a făcut foarte bine datoria, şi ţinând cont că este o junioară născută în 1995. De fapt majoritatea componentelor lotului sunt mai mici decât categoria de vârstă a competiţiei, Alexandra Sasebeş, născută în 1996, evoluând cu brio şi încercând prin combinaţiile cu extrema dreaptă Roxana Lipovan, reprofilată din postul de fundaş, să suplinească absenţa Dorei Ardelean”, a spus profesoara Gavrilă, referindu-se la lotul de 12 junioare.

Blejan, cu 25 puncte, a fost urmată pe lista marcatoarelor de Lipovan, cu 12 puncte, Blanaru, cu cinci, Sasebeş – 4, Cooş Magheţ – 3 şi Bălăceanu, cu două puncte.

Delegaţia timişorencelor şi-a făcut calculele că un succes în jocul de vineri pentru câştigarea Seriei B, contra LPS Arad, le-ar plasa în postura de favorite în semifinala de sâmbătă, împotriva secondantei Olimpiei într-o grupă dominată de bucureştence. „Cu o victorie împotriva arădencelor putem spera îndreptăţit la accederea în finală”, a estimat Gavrilă, care conduce pe cont propriu lotul CSS Bega.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: