BC Timişoara continuă ceas la U23, urmînd o dublă sub Feleac

Echipa secundă a vicecampioanei BC Timişoara, angrenată în campionatul naţional sub 23 de ani şi apelînd la 3 tineri jucători utilizaţi şi vineri seară contra lui Dinamo, în Liga Naţională, s-a impus la scor astăzi de la 12 în dauna secund clasatei CSM LPS Bihorul Oradea, continuîndu-şi astfel parcursul fără cusur.

Timişorenii, avîndu-i pe Zoran Milencovici, Georgian Păun şi George Toth principali marcatori în jocul din sala „Profesor Mircea Albu”, rămîn neînvinşi în Seria 3 a Ligii a II-a, de fapt competiţia sub 23 de ani, cu 8 victorii din 8 jocuri, urmînd ca joi de la ora 16,30 să evolueze pe terenul ultimei clasate, U-Mobitelco Cluj, însă fără aceiaşi baschetbalişti mai sus amintiţi, care vor fi convocaţi în lotul prim-divizionarei, pentru deplasarea de sîmbătă (ora 16,30) la Sibiu.

Jocul de la Cluj al echipei de tineret a prim-divizionarei este ultimul din faza de calificare a întrecerii sub 23 de ani, timişorenii, cu 16 puncte din 16 posibile şi cu 5 în faţa orădenilor, urmînd a fi capi de serie în turneul semifinal.

Deplasarea sub Feleac, abordată cu 12 jucători, se va constitui într-o dublă încleştare cu alb-negrii, mai întîi miercuri CSŞ Bega, sub timona lui Tiberiu Ondreikovics, evoluînd în întrecerea la categoria U18, inclusiv cu unii dintre componenţii promovaţi deja în echipa sub 23 de ani.

După cum ne-a spus tînărul play-maker Casian Todorov cu ocazia disputei cu orădenii, „în ambele competiţii, la U18 şi la U23, ne-am prezentat bine în faza grupelor, şi nădăjduim ca la finele sezonului să ajungem în posesia unor medalii. La U23 am cîştigat toate jocurile, inclusiv cel cu BC Timba, de duminica trecută, şi mergem direct în faza turneelor semifinale, unde suntem însă conştienţi că echipele sunt destul de bune. La U18, după deplasarea la Cluj, mai avem două partide acasă, cu LPS Târgu Mureş şi LPS CSŞ Oradea”.

Pe lîngă Milencovici, Toth şi Păun, BC II Timişoara a contat astăzi pe Adrian Tamaş, care evoluează numai la nivelul U23, respectiv Todorov, Szekely, Diaconu, Sabău şi Căta. Răciţi, Popov şi Covaciu au fost indisponibili la acest joc.

Ca rezultat, tinerii antrenaţi de Cristian Bota au cîştigat cu 73:52, adjudecîndu-şi toate cele 4 sferturi, cu 21:11, 18:11, 17:16 şi 17:14.

Zoran Milencovici, care etapa trecută a marcat 30 de puncte împotriva concitadinei Timba, a fost din nou coşgeterul partidei, cu 21 de puncte, dintre care 4 aruncări de 3 puncte, fiind secondat de Păun, cu 16 puncte, Toth 14, Todorov 7 (1), Tamaş 6, Sabău 6 şi Szekely 3 (1).

„Jucătorii noştri au abordat partida uşor relaxaţi; s-au văzut câştigători chiar dinaintea începerii meciului, ceea ce a condus la unele greşeli. Mai avem de lucru, căci astfel de greşeli nu trebuie să facem la turneul semifinal”, a declarat pentru portalul oficial al clubului Cristian Bota, antrenorul BC Timişoara U23.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: