CSŞ Bega, pas spre semifinal la U17, făcut tot la Sibiu

Baschetbalistele junioare de la CSŞ Bega au confirmat aşteptările şi au bifat cu succes, 4 victorii din 4 jocuri, şi ultimul turneu la categoria U17, calificîndu-se tot la Sibiu în faza semifinală, în care gruparea timişoreană accedea săptămîna trecută de pe Cibin şi la sub 18 ani, unde este deja calificată chiar în finală, prin descalificarea celor din Alba Iulia, pentru neîndeplinirea cerinţelor de talie.

Deşi programat de vineri pînă duminică, ultimul turneu preliminar al grupei de vîrstă sub 17 ani s-a derulat de joi pînă sîmbătă, timişorencele trecînd clar de craiovence, cu 88:73, de cele din Târgu Mureş, cu 84:45, de gazdele sibience, cu 77:48, respectiv de orădence, cu 74.44.

Cu Steiner, Teodora Neagu şi Pantea principale protagoniste ale formaţiei pregătite de Mioara Chiţu şi Vera Gavrilă, echipă campioană en-titre, CSŞ Bega a jucat foarte bine şi s-a calificat prima în turneul semifinal, urmată fiind de cluburile din Oradea, Sibiu şi Târgu Mureş, în vreme ce oltencele au ieşit din cursă. Calificarea a fost adjudecată pe parcursul a patru turnee a cîte 4 jocuri, din noiembrie încoace, cu penultimul disputat luna trecută, iar faza semifinală va avea loc în perioada 24-28 aprilie.

Serenczi, Larisa Neagu, Plapşa, Negruţ şi Lupulescu au fost celelalte junioare ale lotului de 8 echipe cîştigător la Sibiu. Unde se impunea săptămîna trecută şi garnitura sub 18 ani a clubului, calificată tot în faza semifinală, dar care este de fapt virtual calificată în finală, după ce junioarele din Alba Iulia au fost descalificate pe motiv de neîndeplinirea cerinţelor de talie. „Turneul semifinal la U18 se va disputa în grupa noastră în numai 3 echipe, care se vor califica în bloc în turneul final. N-am fi avut probleme în a ne califica şi dacă evolua Alba Iulia, dar aşa este deja clar”, a explicat profesoara Vera Gavrilă, conducătorul secţiei de baschet la CSŞ Bega.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: