CSS Bega pierde cu arădencele şi dă în semifinală de Olimpia

CSS Bega a pierdut cu 44-49 ultimul joc din Seria B a turneului final al Campionatului Naţional de junioare sub 18 ani şi totodată calificarea de pe prima poziţie, ce i-ar fi oferit sâmbătă şansa unei semifinale mai abordabile, contra celor din Râmnicu Vâlcea, având în schimb parte mâine de la ora 16,45, în sala Octavian Dimofte din Bucureşti, de favorita la titlu CS Olimpia din localitate, o adversară pe care bănăţencele ar fi preferat-o în finală şi care a câştigat la pas, 88-55, şi ultimul joc din Seria A, cu sibiencele.

„Jocul a mers bine dar pe fondul unui pressing de circa 5 minute al arădencelor, când fetele erau deja obosite, am cedat în sfertul trei şi am căzut psihic, nemaireuşind să remontăm”, a explicat profesoara Vera Gavrilă eşecul în faţa lui LPS Arad, în ceea ce a fost derbyul neînvinselor în precedentele două zile, un joc însă dezechilibrat în privinţa diferenţei de vârstă între componente: „Am aliniat junioare născute în 1995, ca Blanaru şi Gheban, respectiv 1996, Sasebeş, fete care au evoluat foarte bine în faţa unor adversare din generaţia 1993, fără excepţie. Marea dorinţă de victorie a fetelor a generat un trac manifestat mai ales prin ratarea multor aruncări libere”. CSS Bega a început în cinciul Bălăceanu, Blanaru, Lipovan, Blejan, Cooş Magheţ.

Din păcate pentru Alexandra Bălăceanu, liceană la C.D. Loga care în ziua meciului a aniversat majoratul, împlinirea a 18 ani, junioara lui CSS Bega a acumulat cinci greşeli personale, la un pas de această soartă fiind şi deja vicecampioana naţională din aceeaşi lună aprilie, cu echipa sub 16 ani a clubului, pivotul Blanaru.

Profesoara Gavrilă, care este la cârma lotului de 12 junioare, încurajate de pe margine de coechipiera accidentată Dora Ardelean, a explicat că jocul Olimpiei Bucureşti „nu ne-a prea spus foarte multe, întâlnind adversare slabe, într-o serie dezechilibrată valoric. Însă este o echipă având jucătoare care bat la porţile echipei lor de seniori şi cu o politică de achiziţii de la diverse alte grupări din ţară, încă de la vârsta de 14 ani, ca junioare III”. Remarcabil, antrenoarea Vera Gavrilă este proaspătă mămică şi cu fiica sa în vârstă de două luni în deplasare la Bucureşti!

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: