CSS Bega scapă de eliminare la U17, la „bronz” cu fetele de U13

Sîmbătă după-amiază cu mari emoţii pentru campionii naţionali la categorii mai mici de la CSS Bega, care, evoluînd pe teren propriu în turneul semifinal naţional al actualei lor grupe de vîrstă, sub 17 ani, au întors un deficit căscat la un moment dat chiar la 16 puncte în „sfertul” 3, 32:48 în minutul 25, şi s-au impus graţie unui forcing de 6 minute în ultimul „sfert”, de la 45:57 la 60:59, revenind aşadar cu 66:62 (19:20, 11:16, 13:18, 23:8) în dauna lui LPS Olimp Focşani, după eşecul din seara precedentă, la 3 puncte diferenţă, în faţa altor moldoveni, din Galaţi.

Au pierdut 3 „sferturi” dar s-au impus, succes fără de care ar fi fost eliminaţi deja dintr-o cursă pe care vizează să o încheie cu medalii la gît.

Cu gîndul şi la jocul decisiv de duminică, ce va avea loc de la ora 12,30 în sala „Constantin Jude”, contra celor de la LPS Târgu Mureş, care, cîştigînd şi astăzi într-un alt foarte strîns meci, 64:63 (32:38) cu CS Phoenix Galaţi, au acumulat două victorii, unicat în acest patrulater sub semnul echilibrului, timişorenii au marşat mai puţin pe unele dintre piesele lor forte, ca de exemplu Nenad Popov, coşgeter în ziua precedentă, sau conducătorul de joc Casian Todorov.

Greul l-a dus Raul Covaciu (foto prima pagină), cu 18 puncte şi 13 recuperări, precum şi ceilalţi doi timişoreni care sîmbătă au evoluat cel mai mult, şi anume Robert Medgyesi, cu 16 puncte, respectiv Sabău, cu 10, mai excelînd şi Ovidiu Udrea, cu 12 recuperări dintr-un total de 60 al echipei, total care a şi făcut finalmente diferenţa, faţă de cele doar 36 ale focşenenilor.

Oaspeţii, care s-au axat pe 3 integralişti, dintre care Alin Olaru a marcat 22 de puncte, au excelat la capitolul „triţe”, cu nu mai puţin decît zece reuşite, practic aproape jumătate din zestre. Dar deşi în frunte la pauza mare, cu 36:30, şi mult mai clar în faţă mai apoi, Focşaniul a fost în cele din urmă redus la tăcere de CSS Bega Timişoara, care are însă nevoie de victorie duminică, pentru a prinde unul dintre cele două locuri calificante.

În celălalt joc, LPS Târgu Mureş – CS Phoenix Galaţi 64:63 (17:26, 15:12, 14:14, 18:11), tot o revenire pe final…

Iar dacă băieţii de U17 luptă să ajungă la turneul final, la care se mai impuneau în trecut, mai mici fiind, în schimb colegele de la sub 13 ani vor juca finala mică a Campionatului Naţional, pentru „bronz”, contra lui LPS Arad, după ce au pierdut sîmbătă semifinala Final Four de la Târgu Mureş, 46:48 (Pop 15, Ispas şi Ivăschescu cîte 13 pentru timişorence) cu cele de la Cuadripol Braşov, care vor lupta în ultimul act cu ACS Champions.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: