CSS Bega Timişoara dărîmă Olimpia dar ajunge doar în 5-8

CSS Bega a încheiat cu o victorie faza grupelor din cadrul turneului final de la Ploieşti, impunîndu-se vineri de la ora 13 cu 63:59 (21:14, 16:10, 17:11, 9:24) în dauna Olimpiei Bucureşti, dar nu s-a calificat în faza Final Four a Campionatului Naţional sub 15 ani, timişorencele adjudecîndu-şi doar jocul învinselor din primele două zile ale întrecerii.

CSS Bega, pregătită de profesoara Mioara Chiţu, s-a aliniat de miercuri în turneul final al categoriei U15, mai exact în grupa valorică A, una cu 8 echipe împărţite în două serii, pierzînd în prima zi a competiţiei cu 49:55 în faţa gazdei CSS Ploieşti iar joi cu 47:72 cu CSS Al. Ceuşianu Reghin. Partidele au fost găzduite de sala Liceului Nicolae Iorga din Ploieşti.

În cinciul de start 4. A. Indru, 6. L. Neagu, 10. D. Lupulescu, 14. I. Plapşa, 15. I. Vidican, timişorencele au condus vineri dall capo al fine, fiind egalate o singură dată, în debutul meciului, dar avînd mari emoţii spre final, cînd, de la 54:35, bucureştencele au redus treptat din handicap, pînă la 57:56.

CSS Bega a început bine, conducînd cu 4:0 şi redesprinzîndu-se la 16:8, după ce Olimpia egala la opt. O a doua „cădere” în joc le-a reapropiat pe bucureştence la 16:14, dar bănăţencele s-au desprins pînă în finalul primului „sfert”, la 21:14.

La reluare, timişorencele au schimbat garnitura, apelînd la 5. F. Szerencsi, 7. A. Mocan, 8. I. Ursachi, 9. C. Bota, 11. M. Mohorîta, şi după o nouă fluctuaţie negativă, pînă la 21:19, aveau să se desprindă de această dată decisiv, pînă la 35:22 şi apoi 37:24 la pauza mare.

Plapşa, Indru şi Vidican şi-au preluat posturile în primul cinci şi sfertul trei le-a aparţinut, pînă la 54:35, dar în sfertul 4 au apărut marile probleme ofensive, CSS Bega punctînd abia după 6 minute, prin Szerencsi, pentru 56:45. Scor de la care bucureştencele s-au apropiat la 56:54 şi, cu un unic punct marcat de Plapşa din aruncare liberă, la 57:56!

Abia atunci s-au trezit şi junioarele timişorence, care şi-au asigurat succesul ajungînd la 61:56 şi finalmente la 63:59.

Într-un joc în care Mocan şi Plapşa au acumulat cîte 5 greşeli personale, cinciarul Szerencsi a fost coşgeterul bănăţencelor, cu 19 puncte (a jucat 29:10 minute, reuşind 7 din 15 aruncări de două puncte). Vidican, tot peste 29 de minute în joc, a excelat cu 15 puncte şi 16 recuperări, mai marcînd Indru, care a reuşit şi 13 recuperări, Ursachi şi Plapşa, fiecare cu cîte 6 puncte în cont, Lupulescu – 5, Mohorîta, Neagu şi Mocan, cu cîte două. Lupaşcu a marcat 25 de puncte pentru bucureştence…

Toate cele zece timişorence au evoluat măcar 10 minute, cu excepţia lui Neagu (4:50 minute), fără puncte în cont fiind nouarul Bota, cu 30 de minute jucate. În consecinţă, timişorencele vor juca sîmbătă cu ACS Champions Bucureşti, miza fiind calificarea pentru meciul final de duminică, al locurilor 5-6 în ierarhia finală.

CSS Bega Timişoara s-a calificat în turneul final după ce în 1 martie cîştiga cu 73:51 la Satu Mare, de pe locul 2 în zona vestică, avînd 3 victorii şi 3 înfrîngeri în Grupa 1, în urma liderului Colegiul Naţional Mihai Eminescu Oradea, neînvins, şi la egalitate cu LPS CSS Satu Mare. Cele 4 serii a cîte 4 echipe au cernut sita celor 8 grupări finaliste, la o categorie de vîrstă în care Arad n-are echipă la acest nivel. În prealabil, în faza preliminară, CSS Bega pierdea tot tur-retur cu orădencele, trecînd în dublă manşă de sătmărence.

Final Four va fi disputat de C.N. Mihai Eminescu Oradea, prima în cealaltă grupă, CSU Cuadripol Braşov, CSS Ploieşti şi CSS Al. Ceuşianu Reghin.

CSS Bega n-a avut reprezentantă la acest nivel în întrecerea omoloagă a băieţilor.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: