CSS Bega Timişoara, o unică şansă la Brazi

Aidoma seniorilor de la BC Timişoara, care erau puşi în urmă cu două săptămîni în situaţia de a cîştiga la Brazi cel de-al patrulea joc al finalei Diviziei A, pentru a răsturna cumva soarta ultimului act cu CSU Ploieşti, juniorii „mari” de la CSS Bega Timişoara vor avea nevoie vineri după-amiază la ora 17 de un succes în Prahova, tot la Brazi, în ultima zi de meciuri din grupele turneului final al Campionatului Naţional sub 18 ani, pentru calificarea în Final Four şi semifinalele de sîmbătă. Iar adversar e gazda CSS Ploieşti, lider cu două victorii, miercuri şi joi…

Vlad Szekely, coşgeter cu U18, a evoluat în această primăvară şi în garnituri mai mici ale CSS Bega

Timişorenii pregătiţi de profesorii Ciprian Prejban şi Tiberiu Ondreikovics au început în forţă cel de-al doilea lor joc la turneul final, joi, cu bihorenii, exact cum erau surprinşi în debutul de miercuri de iureşul clujean. Astfel, CSS Bega s-a impus cu 64:53 (18:4, 15:16, 24:14, 7:19) în faţa lui LPS CSS Bihorul Oradea, după ce miercuri ceda cu 59:67 (22:33) cu U Mobitelco. Bănăţenii s-au desprins încă din start în dauna învinşilor lor, cu 12:0 şi 22:6, în sfertul secund, ajungînd apoi chiar la 57:32 înaintea finelui sfertului 3, după care cei de pe Criş s-au apropiat cel mai mult pînă la 62:51.

Un junior mai „mic”, Vlad Szekely, a fost principal marcator al timişorenilor în ambele zile, adunînd deja un total de 32 de puncte. Bănăţenii sunt însă nevoiţi să dispună de prahoveni pentru a ajunge în semifinalele de sîmbătă, sperînd totodată ca U Mobitelco Cluj să nu-i depăşească în prealabil pe orădeni.

Ca puncte, Szekely reuşea 15 contra clujenilor, cînd au mai punctat printre alţii mai ales Medgyesi, cu 11 puncte, Popov şi Tămaş, cu cîte 10, mai apoi, joi, cu bihorenii, Szekely reuşind 17 inclusiv din 3 „triţe” din 5 aruncări de trei puncte, Sabău 14, Popov 12, Tămaş 9, Covaciu 6, Medgyesi 5 şi Udrea, un punct. Din lotul bănăţean mai fac parte şi Todorov, Căta şi Tihoi.

CSU Ploieşti a trecut cu 77:65 de clujeni, joi, şi cu 76:54 de orădeni, miercuri. Interesant, toate cele 4 echipe din cealaltă grupă a turneului final de la Brazi, şi anume LPS Focşani, CSS Unirea Iaşi, LPS CSU Piteşti şi CN Aurel Vlaicu Bucureşti, au cîte o victorie după primele două runde de meciuri.

În 2011, ierarhia finală la vîrf la U18 consta din Phoenix LPS Galaţi, CSS Ploieşti, CSS Unirea Iaşi şi Steaua Turabo.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: