CSS Bega Timişoara, prim pas strîmb, 50:53, iar U13 e tare

Întîrziat cu peste o oră de întorsătura în 5 seturi a disputei CSS Bega Timişoara – Tomis Constanţa, din prima zi a turneului semifinal al Diviziei Cadeţi de volei băieţi, încheiată 2:3 de la 2:0, debutul baschetbaliştilor sub 17 ani ai aceleiaşi grupări bănăţene, CSS Bega Timişoara, la acelaşi nivel al competiţiei, turneul semifinal naţional, a stat tot sub spectrul unui eşec la limită, ca şi al colegilor lor la fileu. Vineri seara, încheind spre ora 22, timişorenii le-au cedat cu 50:53 (27:27) celor de la CS Phoenix Galaţi, de care CSS Bega se dispensa destul de clar în aceeaşi sală, la începutul lunii, în semifinalul la U16.

Şi în cazul baschetbaliştilor, ca şi al cadeţilor Begăi, este vorba de o generaţie de juniori campioni naţionali la vîrste mai mici, şi care încearcă să reediteze şi acum respectivele performanţe. Disputele însă s-au înăsprit.

Covaciu, Todorov şi Popov, 27 de puncte pentru CSS Bega în eşecul de vineri seară, 50:53 cu Phoenix Galaţi, la Timişoara, în prima zi a semifinalului la U17

Daniel Tudorache şi Bogdan Şerbănescu, integralişti, au adunat pentru dunăreni cîte 19 respectiv 17 puncte, şi cu un număr semnificativ de recuperări în dreptul lor, 12 respectiv nouă, înclinînd balanţa în favoarea oaspeţilor mai ales în sferturile 2 şi 3, după ce primul a fost dominat de timişoreni, nu însă din start, ca din puşcă al oaspeţilor, 0:8 în primele aproape 4 minute!

Primele 10 minute s-au încheiat totuşi cu 21:15, moldovenii trecînd la conducere în „sfertul” doi, pe care şi l-au adjudecat cu 6:12, pentru un 27:27 la pauză.

CSS Bega a început la fel de firav ca şi în debut şi cea de-a doua jumătate a partidei, 2:11 pentru gălăţeni vreme de peste 6 minute, decalaj care în cele din urmă s-a dovedit a fi decisiv şi insurmontabil. Sfertul trei s-a încheiat cu 9:13, iar în ultimele 10 minute, în ciuda tuturor eforturilor de egalare, stopate la 41:43, pe punctele lui Covaciu, cu 9 minute înainte de final, respectiv la 50:52, tot pe reuşitele lui Raul Covaciu, cu 39 de secunde în preajma finishului, timişorenii n-au reuşit decît să-şi adjudece un al doilea „sfert”… 14:13.

Masivul pivot Nenad Popov a izbutit un double-double, cu 11 puncte şi 10 recuperări, Raul Covaciu, care a evoluat cel mai mult dintre timişoreni, a reuşit la rîndul său 10 puncte şi 14 recuperări, iar Cătălin Sabău 9 cu 9, mai punctînd Robert Medgyesi (8), Casian Todorov (6), Ovidiu Udrea (4) şi Vlad Szekely, proaspăt finalist de locul 6 cu garnitura sub 16 ani a clubului, două puncte, din aceeaşi echipă mai fiind utilizat vineri seară şi Vlad Turtică..

În celălalt joc de vineri, tot în sala „Profesor Mircea Albu”, LPS Târgu Mureş a trecut cu 64:53 de LPS Olimp Focşani, învinsă care este următoarea adversară a timişorenilor, sîmbătă de la ora 16,30. În aceste condiţii, nu este exclus ca meciul decisiv pentru ocuparea locului 2 şi calificarea la turneul final să aibă loc duminică de la ora 12,30, de această dată în sala „mare”, Constantin Jude, la duelul CSS Bega Timişoara – LPS Târgu Mureş.

Primele două merg la Final Four, în care, în altă ordine de idei şi ca o veste foarte bună, s-a calificat la pas echipa sub 13 ani a CSS Bega Timişoara, baschetbalistele pregătite de Silvia Ondreikovics urmînd a juca sîmbătă semifinala cu CSU Cuadripol Braşov iar duminică pentru medaliile naţionale, cu una dintre celelalte două semifinaliste ale turneului final de 8 echipe, de la Târgu Mureş, şi anume ACS Champions sau LPS Arad. Timişorencele au trecut pe rînd într-una dintre grupele turneului final de LPS Arad, miercuri, cu 38:28, respectiv LPS Sfîntu Gheorghe (65:35) şi Phoenix Galaţi (68:24). Coşaveraj general la Târgu Mureş, 171:87…

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: