CSȘ Bega Timișoara U18, lider după 3 zile din turneul final. O medalie, ca și asigurată

Nu e doi fără trei, regulă respectată în această după-amiază la Botoșani de baschetbalistele pregătite la CSȘ Bega Timișoara de Vera Gavrilă, le menține pe junioarele sub 18 ani în fruntea ierarhiei turneului final de 6 echipe, cu două etape rămase de disputat, decisive pentru câștigarea titlului…

Junioarele mari ale Timișoarei au câștigat cu 65:41, la pauză 38:17, în dauna lui CSȘ Sibiu, rămânând pe poziția care ar aduce medaliile de aur, după ce și în precedentele zile se impuneau la 36 de puncte diferență, cu cele din Alba Iulia, respectiv nouă, în fața gazdei CSȘ Botoșani.

”Bega” va juca mâine derby-ul primelor două clasate, cu ACS Napoca Baschet, duel ce va decide cel mai probabil destinația titlului național, iar duminică, la căderea cortinei peste turneul final, cu SCM CSȘ Craiova, care a suferit azi prima înfrângere, în fața clujencelor, scor 40:53.

Ierarhia după primele 3 runde le are în frunte pe CSȘ Bega și ACS Napoca Baschet, cu câte 6 puncte, urmate de craiovence, cu 5, CSȘ Botoșani, cu 4, respectiv Sibiu și Alba Iulia, cu câte 3.

Serrieh a reușit un double-double, 18 puncte și 16 recuperări, iar Steiner 16 puncte, Neagu 11 și Plapșa câte 8 puncte și recuperări, scorurile sferturilor fiind 20:11, 18:6, 20:14, 7:10.

Colegii de club de la aceeași categorie de vârstă au suferit însă și cea de-a treia înfrângere în turneul final de 8 echipe de la București, 71:81 (36:43) cu Phoenix LPS Galați, încheind astfel una dintre grupe pe ultimul loc și urmând a evolua în weekend în jocurile play-out de clasament.

Timișorenii au căzut în sferturile doi și patru, 19:16, 17:27, 21:11, 14:27, răsturnarea decisivă consumându-se la începutul ultimelor 10 minute, când, în nici 3 minute, dunărenii au răsturnat scorul de la 59:54 la 59:62.

Diaconu a marcat 21 de puncte pentru bănățenii antrenați de Ciprian Prejban, cu 7 recuperări, Căta înscriind 11 puncte, Vîrtaci 9, Turtică 8, Stan 7, Secuianu 5, Borca 4 iar Szekely și Spînu, câte 3.

În celălalt joc al grupei, derby-ul neînvinselor a revenit lui U Mobitelco, 77:60 cu LPS Târgu Mureș. Iar în cealaltă serie Steaua și Cuadripol Brașov își dispută intrarea în semifinale de pe primul loc.

Ar mai fi de menționat, din întrecerea seniorilor, apropo de semifinale, calificarea la pas a lui CSM Oradea în Final Four al Ligii Naționale masculine, 85:53 în jocul 3, de la Craiova, și 3:0 la meciuri. Celelalte jocuri cu numărul 3 din sferturile fazei play-off se dispută azi și sâmbătă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: