CSȘ Bega Timișoara, unica neînvinsă după două zile ale turneului final la U17, de la Târgu Mureș, unde, la seniori, BC Mureș – CSU Ploiești 79:83 și 2-3 după jocul 5 al finalei play-off

Joia baschetbalistică mureșeană a fost inaugurată dimineață de CSȘ Bega Timișoara, în duelul său cu LPS Târgu Mureș, din cadrul turneului final de 8 echipe al Campionatului Național de baschet băieți sub 17 ani, elevii lui Ciprian Prejban impunîndu-se cu 66:50 în fața gorjenilor, și s-a încheiat cu cel de-al cincilea meci al finalei Ligii Naționale, BC Mureș – CSU Ploiești, avîndu-l implicat inclusiv pe Dan Păltinișanu, timișorean instruit acum ceva ani buni tocmai la CSȘ Bega.

Juniorii timișoreni, cu Sorin Diaconu marcator a 22 de puncte și cu Fabian Spînu eficient cu 14 puncte și 9 recuperări, au înscris pînă la ultimul, toți cei 10, mai mult decît dublîndu-și avantajul avut la pauză, 30:24, și astfel acumulînd cea de-a doua victorie în Seria 2 a finalelor din sala târg-mureșeană ”Petru Maior”.

”Dublă” neizbutită după două zile de întreceri de nici o altă grupare finalistă, urmînd ca mîine să se ia deciziile finale în privința pătrunderii în 1-4, cu timișorenii evoluînd de la ora 17 în fața gazdei LPS Târgu Mureș.

Pe seară, BC Mureș n-a cedat campioanei ploieștene în primele două sferturi, 30:23 și 18:18, răstimp în care gazda a fost condusă o singură dată, pentru nici 60 de secunde, în chiar primul minut, dar a fost ajunsă cu peste 3 minute înaintea ultimei pauze, 60:61.

După care CSU Ploiești a câștigat clar sfertul 3, cu 30:20, precum și pe ultimul, cu 12:11, impunîndu-se cu 79:83 (48:41). În consecință, dacă își va fructifica avantajul terenului propriu în cel de-al șaselea joc al finalei play-off, ce va avea loc luni seară de la ora 20, la Brazi, echipa campioană își va menține titlul național. Pivotul Tica a fost principalul ei realizator al serii, cu 26 de puncte și 7 recuperări, Burlacu în schimb acumulînd 5 greșeli personale. Ciric a marcat și el 26 de puncte, iar Peciukas, integralist la învinși, douăzeci.

Cinciuri de start: Ciric, Peciukas, Cuic, Barro, Kandic respectiv, la prahoveni, Vlahovic, Timermanis, Mohammed, Burlacu și Tica.

Păltinișanu a acumulat și el 5 greșeli personale în 8 minute jucate.

Un al șaptelea joc, decisiv, s-ar mai juca din nou la Târgu Mureș doar dacă BC Mureș va învinge luni în Prahova.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: