CSȘ Bega trece la Târgu Mureș de Valbon Arad și gazda LPS în etapa a III-a din Naționalul U13 de băieți

Sfârșit de săptămână cu victorii în deplasare pentru baschetbaliștii juniori în albastru-galben de la Clubul Sportiv Școlar Bega Timișoara în cadrul categoriei de vârstă sub 13 ani, mai exact în etapa a treia din Campionatul Național masculin, în Grupa D2.

Rundă derulată sâmbătă la Târgu Mureș, unde echipa de pe malurile Begăi a descins după un drum anevoios de circa 8 ore. Dimineața, în jur de 9, a avut loc primul meci al celor de la CSȘ Bega Timișoara în triunghiularul din Ardeal, în compania celor de la AS BC Valbon Arad, meci care s-a încheiat cu victoria bănățenilor, cu toate că lunga deplasare din ziua precedentă a avut un cuvânt de spus.

Începutul de meci a fost strâns, scorul după primul sfert fiind 21:19 pentru arădeni, dar băieții Timișoarei au recuperat în repriza a doua, ajungând la un +3, diferență menținută și în sfertul trei.

În ultima repriză, cei de la CSȘ Bega s-au desprins categoric, 25:7, astfel că la general rezultatul a fost favorabil timișorenilor, 70:49.

Cel de al doilea meci, care s-a desfășurat în jurul orei 14, a avut loc în compania celor de la LPS Târgu Mureș, grupare de liceu organizatoare a turneului. Iar partida cu echipa gazdă a fost destul de aprinsă, în primul sfert timișorenii desprinzându-se la un +4.

În repriza a doua, cei de la Târgu Mureș au revenit și au trecut la conducere, scorul pe sfert fiind 9:2 pentru LPS, intrată la pauza mare cu un avantaj de +3. După sfertul al treilea, ardelenii își sporeau avantajul la +4 dar, în urma unei mobilizări exemplare, determinați și foarte hotărâți în sfertul final, timișorenii au revenit la conducere. Scorul pe sfert, 23:10 pentru CSȘ Bega, iar cel final LPS Târgu Mureș – CSȘ Bega Timișoara 45:54.

În urma rezultatelor obținute, CSȘ Bega Timișoara a urcat în prima grupă valorică pe regiune, fiind între primele patru echipe din această arie. Trebuie menționat că în actualul sistem competițional la categoria U13 s-au format 4 regiuni, iar după desfășurarea unui număr de 12 etape acced în turneul final primele două clasate din fiecare regiune, acesta fiind și obiectivul principal al celor de la CSȘ Bega Timișoara U13, după cum a semnalat antrenorul Ciprian Prejban.

Următorul turneu va fi jucat de timișoreni în compania celor de la CSU Sibiu și ACS Îngerii Bănieni Craiova, locația urmând a fi anunțată cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, cu speranțe în rândurile bănățenilor pentru reușita unor prestații tot mai bune.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = patruzeci noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: