CSȘ Bega, ultima la turneul U14 masculin pe care l-a găzduit. Calificare pentru băieții U 18 în grupa valorică A

La finalul săptămânii trecute s-a dat startul oficial în Campionatele Naționale de juniori organizate de Federația Română de Baschet. Băieții sub 18 ani și cei sub 14 au deschis sezonul. CSȘ Bega a participat la turneele de clasificare la ambele categorii, fiind gazda grupei C la U 14. La sala „Mircea Albu”, CSS Sighetu Marmației, LPS Bihorul Oradea și CSS Viitorul Cluj au obținut calificarea în faza a doua a competiției, în timp ce gazda CSȘ Bega Timișoara merge în grupa valorică B. La U 18, CSȘ Bega s-a calificat în grupa valorică A după ce a încheiat pe 3 grupa de la Târgu Mureș.

IMG_4979

Imagine de la ultima partidă a turneului de la Timișoara, dintre CSȘ Bega și LPS Bihorul Oradea

Turneul grupei C la U 14 a fost organizat la Timișoara, la sala „Mircea Albu”. Printre competitoare s-a numărat campioana en-titre de la această categorie, CSS Sighetu Marmației, care câștiga la finele sezonului trecut titlul la U13. Sighetenii au câștigat toate cele trei partide și a încheiat cu 6 puncte, LPS Bihorul Oradea s-a impus în două meciuri (5 puncte), CSS Viitorul Cluj a câștigat o dispută și a prins ultimul loc calificant în grupa valorică A cu 4 puncte, iar CSȘ Bega a încheiat pe ultima poziție fără victorie în turneul pe care l-a găzduit cu trei puncte. Fiecare echipă a jucat două pardite sâmbătă, iar duminică dimineață s-a jucat a treia.

Rezultatele de la turneul din Timișoara :

Sâmbătă:

Ora 9:30 LPS Bihorul Oradea – CSS Sighetu Marmației 48-56

Ora 11:30 CSȘ Bega Timișoara – CSS Viitorul Cluj 35-47

Ora 17  CSS Viitorul Cluj – LPS Bihorul Oradea 36-78

Ora 19  CSS Sighetu Marmației – CSȘ Bega Timișoara 64-22

Duminică:

Ora 9:30 CSS Sighetu Marmației – CSS Viitorul Cluj 67-29

Ora 11:30 CSS Bega Timișoara – LPS Bihorul Oradea 26-66

Sistemul competițional

Primele trei clasate în cele opt grupe s-au calificat în grupa valorică A (GVA), unde vor fi împărțite în patru grupe de câte șase echipe care vor juca în sistem round robin tur-retur și vor lupta pentru un loc în faza semifinală. Echipele de pe ultimul loc din prima fază, printre care și CSȘ Bega, continuă în grupa valorică B (GVB). În faza semifinală a GVA se desfășoară două grupe de câte 8 echipe, sub formă de turnee. Primele trei clasate în fiecare grupă se califică la turneul final iar ocupantele locurilor 4 merg la turneul de baraj. La turneul final vor participa opt echipe împărțite în două serii de câte 4, cu primele două calificate în semifinale.

Grupa valorică B are trei faze: de recalificare, de recalificare semifinală și turneul de baraj. Echipele care nu au prins un loc pentru GVA vor fi împărțite în 2 serii și vor juca în sistem round robin tur-retur (sau turneu), după cum se arată în Regulamentul Specific al Campionatului Național U 14. Primele două clasate din aceste grupe avansează în faza de recalificare semifinală GVB. În această fază de recalificare semifinală vor participa cele patru formații avansate din primul tur al GVB și opt echipe care nu au obținut calificarea în semifinalele GVA. Cele 12 echipe vor fi împărțite în două grupe de câte 6 și partidele se vor disputa în sistem turneu. Câștigătoarele celor două grupe se califică la turneul de baraj unde li se alătură locurile 4 din faza semifinală a GVA. Cele patru echipe vor juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate la turneul de baraj se califică la turneul final.

 

U 18 masculin

CSȘ Bega Timișoara a făcut parte din grupa B în faza de clasificare a CN U 18 masculin, care s-a ținut la Târgu Mureș. Iată rezultatele obținute de juniorii mari de la formația timișoreană:

LPS Bihorul Oradea – CSȘ Bega Timișoara 37-55

CSȘ Bega Timișoara – CSS Viitorul Cluj 56-57

CS Mureșul Târgu Mureș – CSȘ Bega Timișoara 71-50

CSȘ Bega Timișoara – CNS Cetate Deva 89-44

CSȘ Bega Timișoara – LPS Târgu Mureș 57-106

CSȘ Bega a ocupat poziția a treia cu un bilanț de 2 victorii și 3 înfrângeri (7 puncte), după localnicii de la LPS Târgu Mureș (5 victorii, 10 puncte) și CS Mureșul Târgu Mureș (4/1, 9 puncte). Ultima formație care a obținut calificarea în grupa valorică A din grupa de la Târgu Mureș a fost LPS Bihotul Oradea (2 victorii/3 înfrângeri, 7 puncte). Același bilanț l-a avut și CSS Viitorul Cluj, dar a încheiat pe cinci (cu 7 puncte), iar CNS Cetate Deva a pierdut toate cele cinci partide și a fost ultima în grupă cu 5 puncte.

Primele patru clasate în cele șase grupe vor merge mai departe în faza de calificare a grupei valorice A (GVA), unde vor fi patru grupe de 6 echipe, cu primele patru mergând în faza semifinală. Acolo vor fi două grupe de câte 8 echipe, cu primele trei calificate la turneul final și formațiile de pa locurile 4 vor merge la baraj, unde vor întâlni două formații recalificate din grupa valorică B, sistemul fiind ca la U 14.

CSȘ Bega mai are patru formații înscrise în acest an în competițiile organizate de FRB. Băieții sub 16 ani vor debuta în acest final de săptămână în cadrul fazei de clasificare. Bănățenii au fost repartizați în grupa C de la Craiova, unde vor întâlni formațiile: CN Tudor Vladimirescu Târgu Jiu, CSS Craiova, CNS Cetate Deva, CSS Târgu Jiu, AS BC Valbon Arad. La feminin, campionatele încep în luna octombrie, iar CSȘ Bega are echipe înscrise la categoriile U13, U16 și U18.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: