CSS Bega, vicecampioană naţională dar iar răpusă de Cluj

„Mă cuprinde un sentiment de frustrare, pentru că este pentru a treia oară când această generaţie ajunge să joace finala pe ţară şi să piardă în faţa Clujului. Ne dorim, ne dorim mult, dar am stors şi ultima picătură dintr-un lot cu şase fete la standardul valoric al unui turneu final, pe care l-au încheiat obosite”, a spus profesoara Vera Gavrilă, antrenoare a CSS Bega Timişoara, după finala Campionatului Naţional de baschet junioare sub 16 ani, pierdută duminică după-amiază la Braşov, scor 68-72 cu BC MC Sport Cluj-Napoca. „Este deja frustrant când te bat în trei finale la rând, an de an, dar tot ce putem spera în privinţa acestei generaţii este ca la anul să fim mai bune! Oricum, comparativ cu finalele precedente, am progresat mult”, a apreciat Gavrilă.

„Fetele au fost minunate pe parcursul sezonului şi a acestui turneu final de cinci meciuri, în care, în serie, vineri, le-am învins la 11 puncte diferenţă pe clujence. Semifinala cu craiovencele, de ieri, a fost extrem de dificilă, miza calificării generând încordare şi încercând să ne şi menajăm în perspectiva finalei de astăzi”, a mai explicat Gavrilă, care le-a aliniat în cinciul de start contra rivalelor din Cluj pe 4. Steiner – extremă stângă, 12. Sasebeş – extremă dreaptă, 11. Molnar – fundaş, 6. Gheban – extremă, 10. Blanaru – pivot.

Bianca Elena Blanaru a fost remarcabilă în evoluţia sa, componenta naţionalei de junioare a ţării marcând 34 de puncte, exact jumătate din totalul Begăi, cu 16 rebounds în cont. Au mai marcat în finală Sasebeş şi Steiner, câte 12 puncte, Gheban şase şi Molnar patru puncte. Pantea a întregit nucleul tare al echipei, în vreme ce întregul lot a fost în totalitate rulat doar în succesul inaugural de miercuri, cu un adversar facil, Sirius Târgu Mureş.

„Fetele au plâns pe parchet, în timpul jocului, nu s-au mai putut stăpâni” s-a referit profesoara Gavrilă la sentimentele nutrite de elevele sale în faţa unei maniere de arbitraj potrivnice, în special în primele două sferturi, în care modalitatea de interpretare a faulturilor a fost diferită, în funcţie de echipă. „Clujencele au utilizat toate jucătoarele, fiind mai echilibrate pe compartimente”, a recunoscut antrenoarea timişorencelor un atu al învingătoarelor. Vera Gavrilă a fost suplinită în ultimele luni şi secondată pe bancă la Braşov de profesoara Silvia Ondreikovits, fostă jucătoare prim-divizionară şi antrenoare în secţia de baschet a CSS Bega.

Gavrilă, care a pregătit echipa în sezonul de toamnă, însărcinată fiind, şi care a născut în 21 februarie, şi-a luat la Braşov fiica nou-născută, Sara Nicol, de care a avut grijă Melania Sasebeş, mama uneia dintre jucătoare, extrema Alexandra. „Fetele au încheiat competiţia cu fruntea sus. Ele cu siguranţă şi-ar fi dorit mai mult dar şi aşa este o performanţă foarte mare, pentru jucătoare junioare care au evoluat în continuu într-o formulă restrânsă, sub presiunea psihologică a rezultatelor şi jucând finala cu favoritele după o semifinală foarte grea, ieri. Clujencele au trecut la pas de toate oponentele şi le-au umilit ieri şi pe gălăţence, în semifinale, aşa încât evoluţia fetelor noastre, de la egal la egal, şi în condiţiile în care două sferturi au fost influenţate de maniera părtinitoare de arbitraj, a fost admirabilă”, s-a referit la turneul braşovean şi mama Alexandrei Sasebeş, o extremă transferată în septembrie 2010 de la Gimnaziul Alexandru Ceuşeanu Reghin şi care este componentă a lotului naţional, generaţia 1995-´96.

Blanaru, Gheban, Sasebeş, Molnar şi Steiner nu sunt însă la finele sezonului, componentele acestei generaţii de excepţie fiind angrenate în luna aprilie în cel de-al treilea şi ultimul turneu semifinal al Campionatului Naţional de junioare I, la Oradea, precum şi în turneul final, în care sunt deja calificate, respectiv în fazele similare ale competiţiei la U17.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: