CSU Sibiu și KK Vrsac, calificate în finala Cupei Timișoara. Gazdele și CSM CSU Oradea vor juca pentru locul 3

KK Vrsac a trecut de CSM CSU Oradea cu 101-99 în primul meci al turneului, după ce bihorenii au condus cu 12 lungimi la pauză și a fost nevoie de o repriză de prelungiri. A doua partidă a opus gazdele de la BC SCM Timișoara cu CSU Sibiu. Timișorenii au condus și la 12 puncte, dar au cedat pe final și sibienii s-au impus cu 89-85. Alb-violeții au jucat respectând regulile din campionatul intern în timp ce adversarii au evoluat și cu cinci stranieri pe parchet, la fel ca și orădenii, ambele pregătind meciurile din preliminariile FIBA Europe Cup.

CSM CSU Oradea și KK Vrsac au deschis a 11-a ediție a Cupei Timișoara. La fosta campioană a României au lipsit Mandache și Nicolescu, cei doi terminând participările la EuroBasket cu o seară înainte. Orădenii vor juca primele meciuri oficiale în 20 și 27 septembrie când vor întâlni Balkan Botevgrad în calificările pentru FIBA Europe Cup. În aceste condiții, Achim a început partida cu cinci străini, formulă pe care o poate folosi în competiția continentală, dar nu  și în cele interne. Orădenii au condus în prima parte a meciului și la pauză aveau 47-35. În partea secundă sârbii au fost mai eficienți în atac, echipele au trecut pe rând la conducere și la finalul celor 40 de minute scorul era egal, 85-85. În cele cinci minute suplimentare s-au marcat destule puncte, cu un parțial de 16-14 în favoarea echipei din Vârșeț, care s-a impus la final cu 101-99. Gajovic a înscris cel mai mult din tabăra orădenilor, 24 de puncte.

Sursa foto: bc-tm.ro

În a doua partidă a zilei s-au întâlnit gazdele alb-violete și coșmarul lor din sezonul trecut, CSU Sibiu, formație pe care nu au putut s-o învingă. Tudor Costescu a început partida cu Tohătan, Jeremic, Burgess, Komatina și Diaz, timișorenii respectând regula cu românul U23 pe teren în primul sfert, cum se va juca în Liga Națională. Popa Calotă și Paliciuc au încheiat și ei europeanul cu o seară înainte și nu au jucat la acest meci. Gazdele au condus cu șapte puncte la pauza mare, 48-41, după ce și-au adjudecat primele două sferturi cu 27-24 și 21-17. Sfertul trei le-a aparținut elevilor lui Dan Fleșeriu care și l-au trecut în cont cu 26-16, iar pe ultimul cu 22-21. CSU Sibiu s-a impus cu 89-85 la capătul unui meci în care gruparea mai atletică s-a impus, jucând și cu cinci stranieri. Sibienii joacă în 21 septembrie primul meci din calificările FIBA Europe Cup unde vor întâlni formația cehă BK Pardubice.

Doi jucători au reușit câte 24 de puncte, Jeremic (de la gazde) și Capers (de la CSU), iar Laser i-a urmat cu 22 de puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris Komatina 17 puncte, Diaz 14, Mijajlovic 14, Drăgușin 9 și Burgess 7 puncte (plus 8 recuperări).

CS SCM Timișoara și CSM CSU Oradea se întâlnesc sâmbătă de la ora 17 în finala mică a turneului. CSU Sibiu și KK Vrsac își vor disputa cupa de la ora 19:30.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: