Cu doar 3 stranieri apți de joc, BC SCM Timișoara cedează a treia oară la rând cu campioana CSM CSU Oradea

BC SCM Timișoara a pierdut pe terenul campioanei partida din etapa a 29-a din Liga Națională, a 7-a din grupa 1-6. CSM CSU Oradea s-a impus cu 82-72, pe sferturi: 26-16, 16-14, 22-22, 18-20. Timișorenii au jucat cu trei stranieri, Komatina, Otasevic și Diaz, ceilalți trei fiind accidentați. Jeremic și Rambo au făcut deplasarea pentru a avea 10 jucători pe foaia de joc. Gazdele au avut un avans maxim de 22 de puncte.

IMG_6974

Imagine de la întâlnirea anterioară dintre cele două formații, de la Timișoara

A fost a 5-a întâlnire a sezonului între cele două formații din vestul țării. După ce disputele din prima fază a sezonului regulat s-au încheiat la o posesie, cu ambele formații câștigând pe propriul teren, în a doua parte a sezonului orădenii au obținut două victorii clare, 92-72 în Cupă la Sibiu și 92-73 la Timișoara pe 7 martie. Dacă orădenii au avut la acel ultim meci în premieră lotul complet în acest sezon, de atunci timișorenii au început să aibă probleme cu accidentările. Flowers a ratat acea partidă după ce a făcut întindere la încălzire, a mai intrat doar după o săptămână jumătate de meci cu Steaua și de atunci privește de pe margine meciurile echipei sale. Tot la meciul din turul fazei a 2-a s-a accidentat și Rambo care de atunci nu a mai jucat. Pentru partida din etapa a 7-a a grupei 1-6 a lipsit și căpitanul alb-violeților, Jeremic, cu probleme la spate. De partea cealaltă, la orădeni nu a jucat Zeno, menajat de antrenor în această săptămână. Trebuie menționat că bănățenii au jucat partida din etapa anterioară marți (21 martie), acasă cu BC CSU Sibiu, scor 85-90, în timp ce elevii lui Cristian Achim au avut doar o zi de pauză între meciul de la Cluj (câștigat de U BT cu 89-75) și cel de acasă cu gruparea de pe Bega.

CSM CSU Oradea a început partida în formula Barnette, Nicoară, Denison, Franklin și Mandache. Tudor Costescu i-a trimis în formula de start pe Andrieș, Komatina, Otasevic, Popa Calotă și Drăgușin. Popa Calotă a deschis scorul pentru oaspeți, Mandache a înscris de la distanță pentru 3-2, iar Drăgușin i-a dus de două ori pe timișoreni în avantaj (3-4 și 5-6). Gazdele au reușit 9 puncte la rând prin care se distanțau la 14-6 în minutul 5. Denison ducea diferența la 11 lungimi, Costescu a cerut timp de odihnă, iar Andrieș și Popa Calotă își apropiau formația la 19-15. Scorul primei pauze a fost 26-16, cu ambele echipe reușind câte 6 coșuri de două puncte, iar gazdele s-au distanțat grație celor trei coșuri de la distanță în plus și 4 libere. Orădenii aveau 75% reușite din acțiune (atât la două puncte cât și la trei), față de 43% cât aveau oaspeții (50% din interiorul semicercului și 25% de afară).

Diaz și Popa Calotă i-au apropiat pe timișoreni la 26-20 în debutul sfertului secund, iar „trița” lui Otasevic ducea scorul la 30-25 la jumătatea sfertului doi. După ce elevii săi au pierdut mingea (nu au găsit inelul în 24 de secunde) Achim a cerut timp de odihnă. Pasalic, Barnette și Lucic au dus din nou ecartul la peste zece puncte (36-25 cu trei minute până la pauza mare). 42-30 a fost scorul la jumătatea partidei, cu bihorenii având un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte: 80% (12 din 15) față de 42% al oaspeților (10 din 24). A scăzut, în schimb, precizia de la distanță a orădenilor (40%, 4 din 10), iar a oaspeților a crescut, ajungând la 43% (3 din 7).

Ambele formații au început cu ratări a doua parte a meciului, iar Komatina a marcat primul coș al sfertului trei după aproape două minute, ducând scorul la 42-33. Ecartul a ajuns din nou la 13 lungimi și alb-violeții s-au apropiat până la 55-52 (minutul 28), după „trița” lui Tohătan. Gazdele s-au distanțat la 61-52 când mai erau 26 de secunde din sfert. Tohătan a fost sancționat cu teren, spre nemulțumirea lui Tudor Costescu care a intrat în spațiul de joc pentru a protesta. S-a dat tehnic la banca timișoreană. Franklin a transformat libera, iar Nicoară a trimis în coș mingea dintr-o poziție grea și a stabilit scorul la ultima pauză: 64-52.

Denison a marcat 5 puncte în debutul ultimului sfert și scorul devenea 69-52. Costescu a cerut timp de odihnă și Diaz marca de la linia de fault. Orădenii s-au distanțat pe mâna oamenilor de sub panou și au ajuns la un avans maxim de 22 de puncte în minutul 35: 76-54. Tohătan a înscris de după semicerc primul coș din acțiune al alb-violeților în ultima perioadă de joc, după patru minute și jumătate. Ambele echipe s-au apărat în zonă în ultimul sfert. Oamenii mari ai oaspeților au strâns ecartul la 13 puncte, 76-63 cu mai puțin de patru minute rămase din joc. Gazdele au încercat mai multe contraatacuri dar nu au putut să finalizeze cu coșuri ușoare. Ambele formații au avut momente când au încercat să se apere agresiv la repunerea adversă. Pe final au ieșit cu 5 faulturi Denison și Popa Calotă, iar Otasevic a stabilit scorul final: 82-72. Orădenii au ajuns la un bilanț de 13 victorii și 11 înfrângeri, în timp ce alb-violeții au un număr egal de succese și eșecuri: 12.

Denison a fost coșgheterul partidei cu 17 puncte. Pentru CSM CSU Oradea au mai înscris: Franklin 15 puncte (6 pase decisive), Mandache 13 puncte, Lucic 10 puncte (7 recuperări), Nicoară 9 puncte, Țibîrnă 7, Barnette 6 și Pasalic 5 puncte. Au mai jucat Petrișor și Nicolescu. Patru alb-violeți au înscris câte 11 puncte: Drăgușin (plus 8 recuperări), Tohătan, Otasevic și Popa Calotă (a adăugat 6 pase decisive). Andrieș a încheiat partida cu 10 puncte, iar Komatina și Diaz cu 9 puncte. A mai intrat Păun.

Gazdele au avut procentaje mai bune la toate aruncările: 62% la două puncte (21 din 34) față de 48% (19 din 40), 44% de la distanță (8 din 18) față de 39% (7 din 18), respectiv 84% de la linia de fault (16 din 19) față de 76% (13 din 17 libere). Orădenii au avut 31 de recuperări (5 ofensive/26 defensive) în timp ce timișorenii au prins 25 de mingi la panou (6/19). CSM CSU Oradea a încheiat partida cu 22 de pase decisive, 23 de faulturi, 20 de mingi pierdute și 9 intercepții. BC SCM Timișoara a avut 18 assist-uri, 22 de faulturi, 15 turnovers și 12 intercepții. Ambele formații au marcat câte 30 de puncte din spațiul de trei secunde.

În această etapă mai sunt programate partidele BC CSU Sibiu-Steaua CSM Eximbank București și BCMU Pitești-U BT Cluj Napoca în grupa 1-6, respectiv CS Phoenix Galați-CS Dina,o București și SCMU Craiova-BC Mureș Târgu Mureș în grupa 7-12. Pentru BC SCM Timișoara urmează o nouă partidă în deplasare, pe 29 martie la Cluj Napoca cu formația ce a câștigat deja sezonul regulat, U BT Cluj. Alb-violeții vor juca ultimul meci acasă în sezonul regulat pe 2 aprilie cu Steaua CSM Eximbank.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: