Cu proaspeți câștigători cu BC Timișoara la U20, CSȘ Bega pierde în București la startul turneului final sub 18 ani, fetele pornind în schimb cu bine

Puțin, foarte puțin le-a fost dat la mai bine de jumătate din componenții lotului campion național sub 20 de ani al Timișoarei să savureze triumful final de duminică din sala ”Constantin Jude”, căci astăzi au pornit la drum în alt turneu final, cel al categoriei U18, dar nu cu BC Timișoara ci cu ”pepiniera” CSŞ Bega.

Vlad Szekely, proaspăt campion național la U20 cu BCT, participant peste 3 zile și la turneul final U18, cu CSȘ Bega

 

Șase dintre tinerii timișoreni care duminică ridicau deasupra capului trofeul național al categoriei sub 20 de ani în alb-violetul lui BCT se numără începând de astăzi, și până duminică, în componența juniorilor U18 de la CSŞ Bega Timișoara, ajunși în finalele găzduite de sala ”Regimentul de Gardă Mihai Viteazul” din București.

Duminică, în acel final 91:59 în dauna Ploieștiului, Vlad Szekely a jucat aproape tot meciul iar Sorin Diaconu a evoluat peste 26 de minute, Fabian Spînu, Paul Puşcaşiu şi Adrian Căta adunând la rândul lor câte 3 minute fiecare.

Astăzi, cei 5 plus înaltul Dean Alex Borca, sub panouri, au făcut parte din lotul de 10 al ”Begăi” care a pierdut cu 72:65 meciul de debut al turneului final, cu U Mobitelco Cluj. Ardelenii conduceau deja la pauză cu 44:32, grație desprinderii din primele două sferturi, 23:17 și 21:15, iar revirimentul bănățean din ultimele 20 de minute, 19:18 și 14:10, a rămas insuficient.

CSȘ Bega joacă mâine de la ora 15 cu LPS Târgu Mureș iar vineri de la aceeași oră cu Phoenix LPS Galați, sperând să intre în lupta pentru medalii a acestui turneu final cu opt echipe.

Ca prestații individuale, Vlad Szekely a marcat 19 puncte iar Sorin Diaconu 17 în 39 de minute jucate, mai înscriind totodată și Căta, 7 puncte, Borca și Stan, câte 6, Vîrtaci și Spînu, câte 4, respectiv Secuianu, două puncte. Vîrtaci a acumulat 5 greșeli personale iar Turtică n-a marcat, în vreme ce Pușcaşiu n-a jucat deloc.

De urmărit aşadar anduranţa juniorilor ”Begăi” după participarea și la turneul final sub 20 de ani, în rest Timișoara pătrunzând în turneele finale juvenile la masculin la categoria sub 15 ani, în care CSȘ Bega s-a clasat pe locul 7.

În celălalt joc al grupei în ziua inițială, LPS Târgu Mureș – Phoenix Galați 62:37.

*

Fetele de la CSȘ Bega au pornit în schimb ca la carte în turneul final sub 18 ani de la Botoşani, trecând astăzi de LPS Alba Iulia cu 70:34, la pauză 35:16, pe sferturi 12:8, 23:8, 20:14, 15:4. Triumf la scor în care Alexandra Brigitte Steiner și Alexandra Sasebeș, junioare deja debutante în Liga Națională de baschet feminin, la BCM Danzio, au contribuit cu 29 de puncte și 8 recuperări respectiv 12 puncte și 11 recuperări. Teodora Neagu a adăugat opt puncte iar Pantea șapte, Stiopu 5, Serrieh 4, Szerencsi și Neagu – câte două, iar Bota unul.

Turneul final feminin sub 18 ani se dispută în sistem campionat, fiecare cu fiecare, între 6 echipe, timp de 5 zile, până duminică, CSŞ Bega mai având de jucat cu CSŞ Botoșani, grupare gazdă (mîine), CSȘ Sibiu, ACS Napoca Baschet și SCM CSȘ Craiova.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: