Cu Strong autor a 34 de puncte, SCM Timișoara revine de la -11 în ultimele 4 minute și se impune apoi în overtime la Dinamo București

Baschetbaliștii Timișoarei au câștigat în această seară în prima lor deplasare din noul campionat al Ligii Naționale, în capitală, la doar 4 zile după debutul pierdut acasă la limită cu argeșenii. Bănățenii s-au reabilitat așadar prompt în săptămâna startului lor în ediția 2021/2 a elitei, revenindu-și totodată și în meciul televizat de la ora 17:15 din sala Dinamo, unde au recuperat în ultimele 4 minute de la 70:59 pentru bucureșteni – diferență maximă a partidei, egalându-i. Iar în overtime i-au și învins, cu 83:87.  

Cu 5-ul de start Strong, Lilov, Mirkovic, Schipor, Olah – marcatori a nu mai puțin de 83 de puncte dintre cele 87 câștigătoare, CS SCM Timișoara a câștigat detașat sfertul inaugural al meciului din etapa a III-a în Liga Națională de baschet masculin pentru seniori, tranșându-l apoi și pe ultimul, în care a ajuns-o din urmă pe CS Dinamo București, egalând-o, 72:72 după cele 40 de minute ale timpului regulamentar de joc, iar ulterior întrecând-o cu 11:15 în overtime, rezultat final 83:87.

Cu o zi în plus de recuperare după eșecul strâns suferit marți în zona capitalei la proaspăta eliminată din cupele europene CSO Voluntari, 84:81, dar și cu un meci în plus în picioare în etapa I, cedat acasă cu 61:77 orădenilor, CS Dinamo se anunța a fi o nucă tare pentru alb-violeți în deplasarea lor la București, totuși adjudecată, la finele unei echilibrate dispute cu 9 scoruri de egalitate și 14 schimbări la conducere pe tabela de marcaj, în care gazdele au legat și cel mai lung run, de 13 puncte, și au avut și cel mai mare avantaj, de 11 puncte în sfertul final, dar tot au fost nevoite să se recunoască învinse.

De hac le-a venit noua achiziție a ”violeților”… portocalii, coordonatorul Darrion Dont e Strong, autor a nu mai puțin de 34 de puncte, precis cu o singură excepție din aruncările libere, 14 din din 15, completat cu un double-double de un produs al baschetului timișorean, nu demult repatriat, Alexandru Olah, cu 19 puncte înscrise şi 12 recuperări, dar şi de Adam Mirkovic, cu 17 puncte, trioul principalilor marcatori din colectivul sportiv condus de Dragan Petricevic însumând 70 de puncte.

Implicit, a doua victorie în deplasare din tot atâtea ieșiri în noul sezon, punând-o la socoteală și pe cea la Miercurea Ciuc, mai facilă, în Cupa României, alb-violeții trăgând în schimb acum din greu pentru a se impune pe terenul unor ”roșii” care le produceau în urmă cu puține sezoane un veritabil coșmar în București în competiția eliminatorie. De astă dată n-au încheiat însă dezamăgiți: 12:21, 25:13, 18:17, 17:21 și 11:15 în overtime.

Într-adevăr, dinamoviștii au condus de puțin la pauză, cu 37:34, grație unui sfert secund dominat autoritar, câștigându-l la limită și pe cel de-al treilea, dar cu toate strădaniile lui Lawson Robert Korita şi ale titularului Nenad Milijenovic, autori a 23 respectiv 22 de puncte – peste jumătate din totalul gazdelor, bucureștenii au capotat spre final.

Un final dar și un început bun de meci pentru elevii lui Dragan Petricevic, care s-au lansat prin Olah, Strong și Lilov la 2:6 în primele 100 de secunde, bulgarul sfârșind prin a acumula cele mai multe minute jucate, nu mai puțin de 40, completat la acest capitol de Mirkovic și Olah cu peste 37 de minute în teren fiecare, Strong cu aproape 37 iar Gajic cu 35. Ceva mai puțin în dreptul celor mai utilizați titulari de către Hristu Șapera, Miljenovic peste 37 de minute, suedezul de peste 2 metri Gadeffors aproape 37, Cecil Williams peste 33, Clanton aproape 32 iar ex-timișoreanul Alexandru Coconea în schimb doar 12:40, peste o jumătate de oră jucând la gazde și Andrei Rareș Mandache.

Aceiași Mirkovic, Lilov și Olah îi desprindeau și mai mult pe bănățeni la 7:14 în minutul 7, finalul primului sfert aparținându-i lui Strong, cu 3 libere si o aruncare de două puncte, 12:21 de la 12:16.

Cu Clanton și Williams reintrați la ”roșii” la startul sfertului secund, respectiv cu Gajic la oaspeți, Dinamo a recuperat rapid prin aruncarea de la distanță a lui Korita și punctele lui mandache, 17:21, fără ca timeout-ul solicitat de Petricevic să schimbe datele problemei, încă o ”triță” a lui Korita și alte două puncte ale lui Mandache. Bucureștenii preluau în premieră conducerea, cu 22:21 în minutul 13, pe fondul unor greșeli și ratări ale timișorenilor care se manifestau și marți acasă, tot în sfertul 2.

Ba chiar Korita a mai semnat încă o ”triță”, 25:21, imitat de Lilov, 25:24, Olah preluând și el conducerea tot de la distanță dar Clanton egalând, 27:27. Miljenovic a înscris și el pentru dinamoviști iar SCM Timișoara a trecut din nou în față tot de la distanță, prin Mirkovic, 29:30. 

Echilibru și alternanță la conducere, fazele dinaintea pauzei fiind însă finalizate de Miljenovic, dintr-o ”liberă” și două aruncări de două puncte, 37:34, la care Petricevic a solicitat timeout, însă fără ca tabela să mai fie modificată, Edward Petrescu ratând dinafara semicercului… 37:34 după 20 de minute. 

Vizitatorii i-au reintrodus după pauză pe Strong, Olah și Mirkovic în locul lui Rogava, Petrescu și Komatina iar sârbul a egalat cu prima aruncare de la distanță, echipa bănățeană începând mai bine și jumătatea secundă a meciului, în față cu 44:48 de la 42:40, grație lui Olah, Mirkovic, Gajic și Lilov, în unele cazuri și din ”libere”.

Dar și o nouă cădere în jocul timișorenilor, Dinamo intrând în ultimul sfert cu avans de două posesii, 55:51, grație altor ”trițe” ale lui Korita. Iar gazdele s-au desprins și mai mult, 61:54 și chiar 68:57 respectiv 70:59 în minutul 35:17 prin același Gadeffors, meciul părând a fi ca și jucat.

Însă Darrion Strong a marcat din ”libere”, Olah l-a completat, Strong a punctat și din acțiune, apoi și din alte ”libere”, iar tot Olah a făcut 70:69 înaintea ultimelor 59 de secunde, așadar un run de 10 puncte pentru reducerea handicapului la limită

Șapera a solicitat timeout iar Miljenovic a marcat, 72:69, după care Petricevic a cerut timp de odihnă iar Strong a avut același sânge rece de la ”libere”, 3 din 3 pentru 72:72 cu 34 de secunde înainte de final, fără alte reușite.

Și overtime… În care Strong a izbutit o intercepție și Olah a dat tonul cu primele puncte, Dinamo trecând totuși și ea la conducere prin Williams dar și Korita pentru 80:78. Dar odată ce Strong a marcat de la distanță, 80:81, iar tot el a înscris și ”libere”, SCM Timișoara n-a mai cedat avantajul, alte ”libere”ale lui Strong pentru 82:85 și cele ale lui Mirkovic din penultima secundă consfințind un triumf muncit din greu… 83:87.

Bucurie timișoreană după amarul de marți acasă și deplasarea grea în București, urmând primirea focșănenilor și apoi ieșirea la Târgu Jiu. 

Una peste alta, a contat precizia lui Strong în momente încinse, deși nu la fel de exact din acțiune, 7 din 14 de două puncte și două din 6 la ”trițe”, dar și cu 6 pase decisive, precum și rezistența lui Ivan Lilov, cu 40 de minute jucate și 11 puncte în cont. Iar Gajic, Rogava și Schipor au marcat și ei câte două puncte, doar Petrescu și Komatina încheind fără a înscrie pentru învingători, în vreme ce Mocrițchi și Lazar n-au jucat deloc, doar 9 componenți folosiți. Dintre care și Schipor peste 18 minute, pe când Komatina nici 13, Rogava 5:42 iar Petrescu nici trei.  

Comparativ, 10 sportivi jucați de Dinamo, Mandache și Williams și aceștia cu peste zece puncte marcate, 13 respectiv 11.

Rezultatele etapei a III-a în LNBM și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Baschet, cu mențiunea că U-BT a trecut categoric la Cluj de orădeni, cu 82:55.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: