Cu succese la scor, CSS Bega Timişoara, locul 5 la U18

CSS Bega Timişoara s-a răzbunat sîmbătă şi duminică în jocurile pentru locurile 5-8 ale turneului final al Campionatului Naţional sub 18 ani, învingînd la scor şi adjudecîndu-şi locul 5 în ierarhia finală după ce rata calificarea în semifinale, pe seama eşecurilor din grupă în faţa gazdei CSS Ploieşti şi a Universităţii Mobitelco, care evoluează astăzi în finala pentru aur, cu CSS Unirea Iaşi. Aşadar locul 5 pentru baschetbaliştii juniori timişoreni într-un sezon în care CSS Bega a mai luat locul 3 la U17 respectiv 6 la sub 16 ani.

De precizat că numeroşi componenţi ai garniturii U18 au contribuit şi la bunele clasări la categoriile inferioare de vîrstă, cărora le aparţin.

Astfel, după ce sîmbătă s-a calificat în meciul pentru locurile 5-6 dispunînd la scor de Colegiul Naţional Aurel Vlaicu Bucureşti, care avea de fapt să încheie pe locul 8 şi ultimul la turneul final, 63:36 (9:9, 15:9, 12:6, 27:12), într-un duel în care „triţa” lui Robert Medgyesi i-a pus pe juniorii timişoreni în frunte, cu 15:14, după 4 minute şi 17 secunde, de unde CSS Bega s-a desprins clar, mai ales în ultimul sfert, duminică dimineaţă a fost rîndul unei şi mai clare victorii a elevilor lui Ciprian Prejban şi Tiberiu Ondreikovics, cu 66:30 (21:8, 16:3, 13:6, 16:13), în faţa aceleiaşi LPS CSS Bihorul, de care dispuneau şi în unicul triumf din faza grupelor, 64:53.

Aşadar deja 37:11 la pauză, avantaj care s-a majorat şi pe mai departe, pe seama punctelor reuşite de Raul Covaciu, coşgeter cu 16 puncte, şi Tămaş şi Popov, cu cîte 12, Szekely, cu 10, Sabău, cu 8, Udrea (4), Medgyesi şi Căta, cu cîte două puncte.

Covaciu reuşea tot 16 puncte şi sîmbătă, în zdrobirea bucureştenilor, la care au mai contribuit Medgyesi (19 puncte), Sabău şi Szekely, cu cîte 10, şi Tămaş, cu 8 puncte, aşadar cinci marcatori.

În total, trei victorii şi două eşecuri pentru bănăţeni în turneul final de la Brazi, în Prahova, unde gazda CSS Ploieşti va juca pentru bronz cu CSU LPS Piteşti.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: