Cupa Timișoara, ediția a 11-a, începe vineri. „Suntem într-un moment al pregătirii în care nu avem așteptări foarte mari ca realizările tehnice să fie deosebite”

BC SCM Timișoara găzduiește vineri și sâmbătă a 11-a ediție a Cupei Timișoara la baschet masculin, cu intrarea liberă pentru spectatori. Invitate de această dată sunt locurile 3 și 4 din Liga Națională, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, precum și KK Vrsac, locul 7 din Serbia. Vor fi primele meciuri de pregătire acasă pentru alb-violeți. Aceștia au avut ceva probleme după cantonamentul de la Buziaș și au amânat partidele programate pentru ultimul week-end din august, la Belgrad. Partida cu Dynamic s-a jucat cu o săptămână întârziere și „leii” s-au impus cu 82-65. Toate cele trei echipe românești vor avea absențe la acest patrulater, cu destui jucători fiind prezenți încă la EuroBasket.

Formația timișoreană va disputa vineri al doilea meci amical al verii. Inițial, alb-violeții aveau programate două amicale la Belgrad (cu Partizan și Dynamic) în ultimul week-end al lunii august, după săptămâna de cantonament de la Buziaș. Au fost ceva probleme de sănătate pentru câțiva oameni importanți, care s-au adăugat celor trei absențe: Păun ș Gheorghe (la lotul național universitar), respectiv Popa Calotă (la EuroaBasket cu naționala mare). Acele meciuri s-au amânat, iar duelul amical cu Dynamic Belgrad (locul 5 din Serbia) s-a jucat până la urmă săptămâna aceasta. BC SCM Timișoara și-a câștigat primul meci de verificare cu 82-65, pe sferturi: 28-15, 21-19, 18-16 și 15-15. Jeremic a fost cel mai bun marcator al timișorenilor cu 19 puncte, urmat de Diaz cu 17, Burgess cu 15, Komatina 13, Mijajlovic 9, Tohătan 5 și Drăgușin 4 puncte.

Cupa Timișoara a ajuns la a 11-a ediție. Pentru anul acesta, conducerea clubului și-a propus să aducă primele trei clasate în Liga Națională în sezonul trecut, dar U BT Cluj avea mulți jucători la naționale, în timp ce Steaua avea alt program. Vor veni, până la urmă, formațiile care și-au disputat finala mică, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu. Formația din Sibiu a fost și anul trecut la cupa alb-violeților, când a pierdut semifinala cu o altă echipă sârbească.

Iată programul complet al Cupei Timișoara:

Vineri, 8 septembrie:

Ora 17 CSM CSU Oradea – KK Vrsac

Ora 19:30 BC CSU Sibiu – BC SCM Timișoara

Sâmbătă, 9 septembrie:

Ora 17 Finala mică

Ora 19:30 finala mare

„Sunt primele meciuri de pregătire acasă. Am jucat doar un meci și mult timp n-am avut la antrenament să putem juca 5 la 5, până când au venit și jucătorii pe care-i așteptam de la loturile naționale, o parte dintre ei. Suntem într-un moment al pregătirii în care nu avem așteptări foarte mari ca realizările tehnice să fie deosebite, sau cele tactice colective. Un moment în care băieții lucrează din greu la antrenament și sala de forță și pregătire specifică generală, dar cred eu, după ce am văzut la evoluția de la Belgrad, putem să ne și dezvoltăm jocul mai bine decât am făcut-o sâmbăta trecută”, a declarat antrenorul Tudor Costescu.

Noul fundaș al „leilor”, Igor Mijajlovic va juca primul meci pe propriul teren în alb-violet în fața echipei de la care a venit în această vară, BC CSU Sibiu. „Tratez Sibiul ca și orice alt oponent în acest sezon. Anul trecut am câștigat toate cele 4 meciuri cu Timișoara, dar echipa de acolo s-a schimbat mult. Aici sunt doar 2 jucători noi. Lor o să le lipsească niște jucători, la naționale, la fel Popa Calotă la noi. Este doar un meci amical de control și vom vedea la ce nivel suntem cu pregătirea. Sunt foarte încântat că am venit la BC Timișoara, o echipă cu organizare bună, relații umane bune, cu staff și jucători de calitate. Aștept să înceapă campionatul. E al 4-lea an în România, al 3-lea la rând, nu poate decât să fie un plus pentru mine și pentru echipă”, a declarat Mijajlovic. La Sibiu publicul este în multe rânduri al 6-lea jucător, iar experimentatul fundaș speră ca numărul spectatorilor să crească și la sala Constantin Jude. „Îmi doresc să vină și aici fanii să ne vadă. Cred că vom avea multe de arătat. O să încercăm să ne facem treaba cât mai bine să aducem fani în plus”, a mai spus Mijajlovic.

Antrenorul Tudor Costescu a vorbit despre integrarea nou-veniților în echipă. „Igor cunoaște campionatul, ne cunoaște echipa, îi știe pe băieți, a mai fost coleg cu unii dintre ei pe la Sibiu, jucătorii sârbi îi erau prieteni și înainte. E un băiat cu un IQ baschetbalistic ridicat.Din ce am văzut la Belgrad, nu o să fie o problemă integrarea lui pe termen lung, cred că nici nu mai e un proces de integrare, e parte a echipei. Referitor la Burgess, e un jucător foarte educat și academic, și baschetbalistic, de aia se și află aici. Cred că în prima parte problemele lui au fost mai mult de natură culturală decât baschetbalistică, dar a trecut repede peste ele. Colectivul nostru e unul foarte bun, avem relații între jucători foarte bune, se integrează ok. Gheorghe a venit de două zile, abia acum se acomodează, să vedem în ce măsură o să poată să joace la aceste două meciuri. Probabil că va juca, dar să vedem cât de bine va fi integrat în echipă până la momentul meciurilor, mai avem destul de mult timp la dispoziție ca el să facă încă un pas înainte în ceea ce privește omogenitatea echipei”, a mai spus Costescu.

Popa Calotă joacă astăzi ultimul meci la EuroBasket, împotriva Muntenegrului. România este deja eliminată după ce a pierdut primele patru jocuri. Fundașul este așteptat să se alăture echipei, dar nu se pune problema să joace la patrulaterul amical de la sala Constantin Jude. „Nu e cazul să joace. El are nevoie măcar de o scurtă perioadă de pauză, pate nu fizic, dar în special psihic. Are aproape 3 luni de când e în cantonament continuu și cred că, în perspectiva unui sezon lung și greu, e mai important ca el să se reapuce de antrenament la echipă mai proaspăt și mai limpede la minte decât să intre foarte repede și să riscăm să fie saturat sau vreo accidentare”, a adăugat Costescu.

Alb-violeții vor mai merge la un turneu în Ungaria, la jumătatea lunii, urmând să joace alte două amicale în Serbia, în săptămâna premergătoare partidelor din Cupa României.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: