Ancuţa Stoenescu: „… În primul rînd profesionalismul oamenilor de la Târgovişte”

Ancuţa Stoenescu a revenit aşadar duminică seară sub panourile Timişoarei, fiind aruncată în luptă de campioana naţională din Târgovişte cu 3:49 minute înaintea primei pauze, în locul coşgeterei clujence Gabriela Mărginean, şi adunînd 8 puncte, cu procentaje de 50% în puţinele aruncări încercate. La final, nu doar fosta jucătoare a gazdelor a oferit cîteva impresii…

Ancuţa Stoenescu, timişoreanca blondă de pe banca Târgoviştei

Stoenescu a fost reintrodusă şi la finele sfertului 3, marcînd apoi două aruncări de 3 puncte şi distanţînd cu atît mai mult o campioană din Târgovişte net superioară în toate privinţele, începînd de la consistenţa lotului de jucătoare. De fapt, dacă la BCM Danzio era printre principalele artizane, Ancuţa Stoenescu este doar o rotiţă în mult mai solidul angrenaj din Cetatea Chindiei…

„Există o mare diferenţă de clasă între cele două echipe iar jucătoarele noastre au intrat timorate”, a explicat antrenorul Dan Ionescu debutul de joc fără puncte marcate în primele peste 4 minute, răstimp în care CS Municipal Târgovişte şi-a impus ritmul cu un 8:0.

Profesorul Ionescu a explicat apoi că un singur joc din turul campionatului mai are o mare importanţă pentru „Panterele roz”, şi anume cel cu Olimpia Braşov, aşa încît nu vizează întărirea lotului încă din acest an, întrebarea survenind pe seama diferenţei clare în ceea ce priveşte rotaţia jucătoarelor, cu o mult mai puternică bancă de rezerve în cazul Târgoviştei: „Ce rost are să mai aduc întăriri!? Important este doar jocul de la Braşov, pentru că meciurile de la Satu Mare şi cu Aradul sunt neinteresante, la fel cel de la Oradea, ultima clasată, unde vom folosi echipa de tineret”.

George Dikeoulakos, antrenor al târgoviştencelor, a anunţat că „mîine ne deplasăm la Sopron, o echipă experimentată, îi cunosc bine jocul, şi aşadar trebuie să profităm de momentele statice, fără ritm, de clipele de slăbiciune. Cunoşteam bine slăbiciunile Timişoarei, rotaţia de pe bancă. Este bine că nu avem nici o accidentare după această victorie”.

George Dikeoulakos, antrenor al campioanei din Târgovişte, cu Florin Nini secund

Întreţinîndu-se amical cu fosta sa colegă de echipă Corina Elena Moroşan şi zîmbind în dreapta şi în stînga, prin nişte locuri atît de familiare, Ancuţa Stoenescu a explicat că a ales clubul din Târgovişte după experienţa avută în returul trecut la Alba Iulia „în primul rînd pentru profesionalismul oamenilor de la Târgovişte dar şi pentru şansa de a juca în EuroLiga”.

Stoenescu, care s-a declarat foarte mulţumită la echipa campioană naţională, a repetat că profesionalismul celor de sub Turnul Chindiei a fost un factor determinant în alegerea sa, căutînd şi pe mai departe a face performanţă. Cît despre despărţirea de Timişoara, cu aproape un an de zile în urmă, Stoenescu a amintit că „peste tot m-am încadrat numai la Timişoara nu m-am încadrat”, explicînd că ea a vrut să încerce o nouă provocare, în altă parte.

.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: